Cucle, varalice i flašice za bebe – kako izabrati

 

Flašice za bebe

Kad na svet dođe beba, novopečeni roditelji se suočavaju sa ogromnim brojem nepoznanica i novih stvari, pre svega u vezi sa samim detetom, ali istovremeno i u vezi sa svom bebi opremom, od cucle, pa sve do kolica za bebe. Koliko god u momentu kada očekujete bebu zvučalo nebitno da li ćete se opredeliti za ovo ili onu cuclu, gotovo da ni jedan roditeljski par ovom pitanju ne pristupa olako. Zato se potraga za cuclama i flašicama za bebe može itekako odužiti, jer roditelji ni po koju cenu ne žele da rizikuju sa svojim mališanom. Dakle, uvek se traži najbolje, ali i da bude u skladu sa budžetom.

Ponuda bebi opreme je bogata. Za svaki pojedinačni artikal je moguće naći veliki broj različitih proizvoda i različitih proizvođača. Već tu roditelji počinju raspitivanje: da li se odlučiti za proizvode poznatog brenda Nuk, ili nekog drugog. Tu se traži pomoć iskusnijih prijatelja, ali i saveti na raznim internet forumima gde „iskusniji“ roditelji dele svoja iskustva. U velikom broju slučajeva, roditelji se prilikom kupovine flašica za bebe, cucli, varalica i srodnih proizvoda odlučuju za Nuk proizvode.

Zašto Nuk

Staklene i plastične flašice za bebe, cucle, varalice, četkice za čišćenje flašica, kašičice – sve su to predmeti koje proizvodi Nuk. Upravo njihovi proizvodi neretko budu prvi izbor roditelja, računajući na pouzdanost ovog proizvođača. Naime, Nuk se već više od 50 godina bavi proizvodnjom bebi opreme za hranjenje ili pravilno razvijanje usne duplje. U tome kupci vide sigurnost i čak u slučaju da je Nuk proizvod za nijansu skuplji, ipak će se odlučiti za njega. Kada se kupuje oprema za bebe, bezbednost je apsolutno pri prioritet. Ako neki brend u određenoj oblasti dominira na svetskom nivou, to samo znači da su uspeli ne samo da steknu poverenje, već i da ga održe, što je mnogo teže, naročito danas kada je konkurencija mnogo veća a svaka eventualna greška koja izazove posledice se putem interneta širi neverovatnom brzinom.

Flašice za bebe

Same flašice za bebe mogu da budu staklene ili plastične. Češće se koriste plastične flašice za bebe zbog toga što su lakše i nisu lomljive. S druge strane, one nekada izazivaju podozrenje kod roditelja, zbog afere od pre nekoliko godina, kada se ispostavilo da u plastici od koje su pravljene flašice postoje potencijalno opasne materije. Iz tog rzloga neki se odlučuju za staklene flšice za bebe, koje su po tom pitanju pouzdane, ali su teške i ostaje mogućnost da se slome i dovedu do povrede. Nuk je i ovde lider u proizvodnji  i jednog i drugog tipa flašica. Bitna je razlika i kod cucli za flašice, koje mogu biti silikonske ili od kaučuka. Od istih materijala se prave i obične cucle. Kaučuk, kao prirodni materijal, mnogo bolje simulira dojenje, ali je silikon daleko trajniji i manje podložan deformacijama. Kada su u pitanju cucle koje nudi Nuk, trebalo bi imati u vidu da one mogu da imaju različitu veličinu otvora, što direktno utiče i na protok. Veličina je na svakoj cucli obeležena, tako da za novorođenčad treba izabrati cuclu sa manjim otvorom.