Kuda ide neispravno meso evropskih krava?

Gde će završiti neispravno meso iz srpskih mesara koje je izvezeno pa vraćeno iz Rusije. Apel predsedniku vlade da se kazne krivci – Ekološki pokret Novog Sada

 

 

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST POVODOM VRAĆANjA IZVOZNOG MESA IZ RUSIJE ZBOG SUMNjE NA ISPRAVNOST

JAVNI ZAHTEV PREDSEDNIKU VLADE!

Zatvaranje bescarinskog tržišta Rusije za meso koje je su naši nesavesni izvoznici izvezli u Rusiju kao meso proizvedeno u Srbiji, a radilo se zapravo o prepakovanom mesu iz Evropske unije kojem je istekao rok trajanja, tek će u narednom periodu pokazati svu tragičnost neorganizovane države. To meso se vraća u Srbiju i već se nalazi na srpskom tržištu, posebno u Vojvodini. O tome najbolje svedoče saveti dobronamernih mesara koji svojim starim kupcima u mesarama savetuju da za izvesno vreme ne kupuju meso (,,možete uzeti dimljeno meso ili rebra, to je od ranije, al̓ za izvesno vreme nemojte kupovati mesoˮ). Ima li boljeg priznanja o tome gde je završilo meso sa isteklim rokom trajanja, koje će opet biti rasprodato na domaćem tržištu, kao što je ranije i paradajz iz Turske vraćen iz Nemačke zbog zatrovanosti otrovima (etrelom) završio u povratku na domaćem tržištu?

Kuda ide mrtvo i neispravno meso evropskih krava

neispra

Može li neko u ovakvoj Srbiji da snosi odgovornost zbog trovanja sopstvenog stanovništva gore nego da je stoka? Ima li nekog u ovoj Srbiji ko će smeniti ministra poljoprivrede, načelnicu veterinarske inspekcije i njene pomoćnike za koje štampa tvrdi da su umešani u trgovinu mesa crknutih krava? Zbog genocida koji se sprovodi u Srbiji zbog njihove nestručnosti, nesposobnosti, propusta ili korupcije? Da li ima nekog u ovoj državi ko može da natera Javnog tužioca da radi svoj posao za koji je zadužen i plaćen!?

Ako smo zbog svojevremenog prepakivanja šećera za Evropsku uniju, a uveženog iz Južne Amerike, oprostili najvećem kriminalcu na ovim prostorima ekonomsku štetu merenu stotinama miliona nemačkih maraka, da li danas možemo oprostiti trovačima koji čitav narod zatiru mesom crknute stoke i klaničnim otpadom koji je u Evropi zabranjen čak i za pse i mačke, a kod nas od tog otpada ovi monstrumi prave viršle i paštete? Njihova imena su poznata svima kao i količina uvoznog otpada.

Da je onda taj prepakivač šećera bio kažnjen, ne bi nas danas trovao uvozom genetički modifikovanih semena (GMO) poljoprivrednih kultura čime ugrožava i sam opstanak stanovništva i Srbije kao države, koje nudi kao pomoć ugroženima.

Zato u ime svih ugroženih građana javno zahtevam od predsednika Vlade Srbije da zaustavi ovo trovanje naroda i da u tom cilju hitno:

– razreši ministarku poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zbog
objektivne odgovornosti funkcije koju obavlja,

– da razreši Javnog tužioca Srbije svoje dužnosti zbog nekompetentnosti, nesposobnosti ili korupcije što bi trebalo da se ispita u istražnom postupku. Niko ne može biti izuzet od odgovornosti, jer cenu plaćamo zdravljem i životima,

– da se iz veterinarske inspekcije uklone svi čelni ljudi, od načelnice do njenih pomoćnika i da se afera o umešanosti radnika ministarstva poljoprivrede u prodaju mesa crknutih krava do kraja ispita i procesuira pred sudom, a javnost obavesti,

– da izvoznik neispravnog mesa na rusko tržište bude priveden, ispitan i izveden pred sud,

– da se obezbedi da ceo kontigent mesa vraćen iz Rusije kome je istekao rok trajanja pod pratnjom policije bude odnet u pogon za preradu klaničnog otpada ,,Proteinkaˮ u Sombor,

– da se hitno utvrdi gde se deo tog kontigenta počeo prodavati stanovništvu Srbije i povuče iz prodaje,

– da se utvrdi ko je to dozvolio, ko su sve posrednici, učesnici i prodavci i da svi zajedno budu izvedeni pred sud zbog zločina protiv zdravlja i ugrožavanja života većeg broja stanovnika Srbije,

– da se javnost obavesti o učesnicima i prodavcima mesa vraćenog iz Rusije, a sve umešane klanične industrije, samostalne zanatske i trgovačke radnje (SZR i STR) i marketi trajno zatvore.

Ovo trovanje naroda (u dužem periodu) je po svojoj drskosti i bahatosti postalo već i degutantno. Zato, ili će Vlada postupiti po iznetom zahtevu kako joj nalaže Ustav Republike Srbije i važeći zakoni, ili ću Vladu Srbije smatrati saučesnikom u genocidu koji se sprovodi nad stanovništvom i zbog toga pozvati stanovništvo Srbije na građansku neposlušnost i opštenarodni bunt sve do obaranja Vlade.

Dužan sam na kraju i da Vladu obavestim da ukoliko se meni ili članovima moje porodice desi bilo šta nasilno, da sam moje saradnike zadužio da predsednika Vlade lično za to smatraju odgovornim i o tome obaveste javnost.

Dostavljeno:

– Kabinetu predsednika Vlade,
– Javnosti,
– Arhivi

Direktor

Nikola Aleksić, s.r.