Zdravlje

Prirodni lek za fistule – kako se leči fistula

KAKO SE LEČI FISTULA

Vrste fistula i kako ih delimo. Kako da se prirodnim putem leči fistula. Prirodni lek za fistule. Narodni lek sa lekovitim biljem

 

Fistula je neprirodan, uzan kanal koji vezuje neko patološko žarište ili organ s površinom kože ili sluznice, ili dva ili više organa medju sobom, kroz koji se luči sekret ili ekskret. Po organu od koga polazi razlikuje se: želudačna, crevna, žučna fistula itd. Po vrsti ekskreta: pljuvačna, mlečna, sterkoralna, likvorna fistula itd.

Vrste fistula i kako ih delimo. Kako da se prirodnim putem leči fistula. Prirodni lek za fistule. Narodni lek sa lekovitim biljem

Po načinu nastajanja fistule se dele na: patološke koje nastaju na bazi ulcerskog procesa (apscesa), povrede itd.; veštačke ili operativne koje imaju za cilj odvodjenje sekreta (sectio alta, anus praeternaturalis, cholecystostomia itd.); i najzad kongenitalne koje predstavljaju defekat u razvoju (fistula urachi, fistula celli congenita itd.);

Analna fistula je kanalić koji spaja otvor na koži pored anusa sa istim takvim u unutrašnjosti debelog creva. Skoro sve analne fistule su posledica perianalnog apscesa (šupljina ispunjena gnojem, a nalazi se pored anusa). One predstavljaju hroničnu fazu perianalnog apscesa.

Fistule se često javljaju kod obolelih od Kronove bolesti, zbog hroničnog zapaljenja sluzokože kod te bolesti.

Fistule mogu da izgledaju različito. Kod proste fistule oba otvora su spojena jednim kanalom. Može da postoji više kanalića sto cini razgranate fistule. Nekada unutra postoji jedan otvor, a spolja više njih sa svojim kanalima koji se ulivaju u jedan. To su potkovičaste fistule. Kod fistula koje dugo traju stvara se dosta vezivnog tkiva oko nje (ožiljci). Ožiljak je bolan, tvrd i ispresecan brojnim dodatnim kanalima.

Fistula retko kad može da zaraste sama od sebe. Najčešće se upotrebljava Šveden Biter kao obloga i pokušava se melemima, gde najbolje rezultate daje BioBalsam melem za lečenje fistule, koji brzo smanjuje otok i bol. Ali, glavna terapija i lečenje fistule je hirurška intervencija.

Malo ko od lekara želi da se bavi fistulom i da izleči fistulu, jer operacije fistule može da dovede do toga da se preseče mišić sfinktera, pa pacijent izgubi mogućnost zadržavanja stolice. Posle toga mora da mu se trajno postavi stoma (kesa za fekalije) na stomak.

 

PRIRODNI LEK ZA FISTULE

Za unutrašnju upotrebu piti triput dnevno po jednu malu, u veoma teškim slučajevima veliku kašiku šveden bitera razblaženog u nezaslađenom čaju od kamilice.

Spolja primeniti ispiranje mlakim ekstraktom od jednakih delova dobričice, rastavića i lanilista (divlje žute zevalice), a posle ispiranja obolelo mesto ovlažiti Šveden biterom ili staviti vatu nakvašenu njime. Primeniti sedeće kupke od rastavića, a preko noći staviti parni oblog (vidi odeljak Rastavić, pod Načini upotrebe).

Golden Sweden Bitter za žene -gif 728x90

Jedna 51-godišnja žena iz Bavarske 28 godina je patila od fistule na jagodici obraza. Ona izveštava: „Ne mogu opisati šta sam sve prepatila u ovih 28 godina! Savetovali su mi i operaciju, na koju nisam pristala jer je profesor smatrao da bi bila opasna. Tek sam posredstvom jednog farmakologa – praktičara uspela da ublažim tegobe tako što sam u ishrani počela da koristim sirove namirnice i što sam primenjivala inhalacije. Ali, nisam se izlečila.

U proleće sam iz prirode donela svežu koprivu i počela da pijem tri šolje čaja dnevno, svaki put sa jednom malom kašikom šveden bitera. Nakon tačno 14 dana fistula na mom obrazu bila je zalečena i nisam više imala bolove. To je za mene i za sve koji su me poznavali bilo pravo čudo.

Marija Treben – Zdravlje iz Božije apoteke

BioBalsam krema za fisuru 2018 BB

Vrhunski lekar za fistule u Beogradu je Dr Milene Šćepanović naš vodeći koloproktolog i doktor za fistule, fisure i hemoroide. Kod nje ćete dobiti najbolji pregled, savet i lek za fistulu. Termine pregleda ili intervencije možete zakazati u lancu zdravstvenih ustanova MediGroup, ulica Bulevar Kralja Aleksandra 294, Beograd, na sledeće telefone:

011 40 40 140

060 88 08 150

Bez mnogo čekanja i stajanja u redovima, u sjajnim uslovima, dobićete pregled savesnog i ozbiljnog lekara i preporuku za terapiju. Savremena infrastruktura, oprema, stručnost medicinskog osoblja i naš proktolog pružiće vam maksimalnu pažnju i posvećenost vašem zdravlju.

 

www.prirodanadar.rs

 

7 komentara

 • Ljubazno Vas molim da mi neko pomogne ukoliko postoji neki prirodni lek za lečenje anorektalnog apscesa.

  Magnetnom rezonancom je utrdjeno da „u zidu distalne trećine rektuma levo, na oko 25 mm od anokutane linije, u segmentu visine oko 25 mm, uočava se srpasto raslojen zid i u njemu tubularna jasno ograničena kolekcija tečnosti oivičena tankim zidom, maksimalnog trasverzalnog promera 13X9 mm, u donjem polu ekstrasfinkterične propagacije te se fistuloznim a fibrizno izmenjenim otvorom završava u ishiorectalnom prostoru levo.

  Ne vide se znaci ilijačne niti ingvinalne limfadenopatie.
  Ne vidi se slobodna tečnost u Duglasu.
  Sve prikazane koštane strukture su očuvanog korteksa i urednog signala koštane srži.“

 • Poštovana, možete pokušati sa BioBalsam kremom jer uspešno smiruje apscese i čireve mada kada je apsces u dubini tkiva najbolje je obaviti sitnu hiruršku intervenciju da se izdrenira apsces, kako bi gnoj iscurio spolja.

 • Imam tu fistulu uz sami cmar pored i bude unutra jako tvrdo a stalno flisuje taj neki gnoj verovatno.dal bi mi pomoglo da izlazi taj gnoj neki vas melem ili dal imate nesto na prirodnoj bazi da to resim

 • Simo.Nocju oblogu natopljenu belim vinom. moze i danju, cim ispari alkohol menja se… mali tuferi za skidanje sminke su zgodni za natopiti a preko njih pelena, ako pamuk nije GMO jos bolje,… iseces pelenu na 4 dela jer je prevelikai i koristis kao podlogu da ne probija na odecju… i u flasici od 250ml sa cuculjkom, od neke mineralne vode, sipas belo vino da bude pri ruci…uz to posle nuzde samo zapiranje, malo sapun i dosta vode, nista papir.
  Ja sam godinama imao zezanje dok nisam pronasao ovaj recept. Moj slucaj je upala jedne analne zlezde, koja malo malo pa dokaci neki perianalni kanal i inficira ga da on krene da gnoji i da se puni, belo vino na kozi gde se oseca najtanja i najbolnija pronadje prolaz da oslobodi pritisak gnoja, najcesce je situacija da te lomi 37+ temperatura nocju a dole jos gore, ali ako se tada natapa redowno do jutra sigurno probije kozu i temperatura odmah padne. Kad se smiri, ulje ili krema od nevena, moze i kantarion i ako naslutis upalu.
  Inace upaljena zlezda se tesko operise, gomila krvotoka naokolo, zarastanje i oporavak kompleksni….mozda laser i strucnjak za laserom

 • Imam fistulu na debelom crijevu, trebala je operacija ali je odgodjena da bi se pokusalo izlijeciti prirodnim putem. Da li VI imate nešto vezano za to?

 • Poštovani Salko, mi imamo BioBalsam kremu koja se koristi kod analne fistule, smiruje bol, otok i upalu fistule.

  BioBalsam se pokazao kao vrlo uspešna krema za lečenje fistule kada je u upali.

  No, treba da znate da se nijednim prirodnim preparatom fistule ne može izlečiti, ona mora hirurški da se odstrani. Fistula je cev, tunel, kanal u tkivu koje se medjusobno odvojilo, i ne može bez hirurške intervencije da zaraste.

  Taj kanal usled prljavštine i bakterija se inficira, tada nastaje upala fistule. BioBalsam smiri fistulu ali ona i dalje stoji tu do nove upale.

Ostavite komentar