Beograd, nešto novo

I VI MOŽETE DA PRAVITE ŽURKU U TRAMVAJU!

Ne znate kako da napravite originalnu žurku koju će zapaziti ceo grad? Iznajmite tramvaj! A može i autobus ili trolejbus koji možete da zakupite u GSP-u na sat ili dan. U cenu iznajmljivanja, uključen je i vozač.

 

Sat vremena žurke u tramvaju, koštaće vas 15.747 dinara, a agregat za muziku i lajt šou, moraćete da obezbedite,  sami. Posle partija, tramvaj morate da vratite očišćen i uredan. Takođe, žurka na šinama, moraće da se završi nešto pre ponoći kad se tramvaj vraća u depo.

I VI MOŽETE DA PRAVITE ŽURKU U TRAMVAJU!

Dnevna cena zakupa tramvaja iznosi 12.062 dinara, solo bus je 5.119 dinara na sat (danju) ili 35.232 dinara za ceo dan (do 12 sati i 250 kilometara).

– Studenti ETF-a su imali prezentaciju Beograda i žurku, „Srbija za mlade”. Turistička organizacija Beograda često zakupljuje tramvaje i oni nam nikad nisu ostavili neke plastične čaše, dekoraciju… Imali smo i dve privatne proslave rođendana u tramvajima. To je bio naš kolega iz Londona i jedna profesorka univerziteta. Na proslavu uvek pozovu i nas, iz GSP-a – kaže Slavica Stevanović iz GSP-a dodajući da se, osim žurki, tramvaji često iznajmljuju za promocije umetnika, kompanija…

Bilo je i onih koji su želeli da, nakratko, ceo tramvaj bude njihov i da se sami ili s društvom provozaju željenom trasom.

– Dolazile su velike grupe ljubitelja šinskih vozila, naročito iz Holandije, koji su zakupljivali tramvaje. Bio je jedan mlad Nemac koji je nekoliko puta tokom leta dolazio i zakupljivao tramvaj na sat vremena. Vi ne možete da zamislite koliko oni mnogo znaju o tramvajima GSP-a. Unapred kažu koji model i garažni broj tramvaja žele. Znaju gde su proizvedeni, kad smo ih kupili, koliko takvih vozila ima – priča Stevanovićeva.

Autobusi se češće zakupljuju za potrebe prevoza grupa ljudi ili dece, a u turističke svrhe može da posluži i stari zeleni “Lejland”.

**********
Nema alkoholnih pića
PRAVILA – GSP vodi računa kom i kako iznajmljuje vozila kako bi sve proteklo mirno i dostojanstveno. “Oni ne mogu da koriste alkoholna pića, a ograničene su mogućnosti osvetljenja i ozvučenja. Mora unapred da se odredi trasa i strogo se vodi računa o tom. Oni moraju da nam dostave precizan opis programa i mi to, naravno, nadgledamo”, kaže Stevanovićeva i dodaje da se tramvaji najčešće iznajmljuju u krugu „dvojke“ ili do Košutnjaka.
**********
Autor: M. Beljan

Izvor: 24sata.rs
Priredio: V. V. M.