Srbija je prevarena od strane Amerike, Evropske unije i Rusije i biće to opet

Kako i zašto smo došli do toga gde smo sada. Srbija je prevarena od strane Amerike, Evropske unije i Rusije iz samo jednog razloga

 

Smela je tvdnja da je Srbija prevarena od velikih sila. Još je smelija da će Srbija i srpski narod i ubuduće biti varan i prevaren od tih istih igrača. Ko ne veruje u ovu tezu, možda da pogledamo par decenija unazad i obrazložimo očigledno. Jer tek kroz prizmu vremena i sukcesivnih dogadjaja koji svi idu nesumnjivo u jednom pravcu postaje moguće protumačiti šta je cilj Amerike i Evrope na Balkanu i sa Srbima. To je mnogo lakše protumačiti nego zašto srpska zastava ima paradoks na sebi – monarhistički i dinastički simboli reprezentuju republikansku državu gradjana.

Srbija je prevarena od strane Amerike, Evropske unije i Rusije

Zastava Republike Srbije sa monarhističkim simbolima

Godine 1990 je Srbija bila republika u okviru SFRJ i svi Srbi su živeli u jednoj državi. A onda su pod uticajem stranih obaveštajnih službi i domaće gluposti i mržnje buknuli gradjanski ratovi na Balkanu. Iako je tadašnji pokojni predsednik Srbije Slobodan Milošević bio američki čovek, veštom manipulacijom sa njim i njegovom suprugom, SFRJ je rasturena a srpski narod je završio u drugim državama.

Iznova, Srbija je prevarena od strane Amerike i Evropske unije kada su domaćom izdajom od strane Miloševića i njegove elite, skoro bez borbe predati Srpska Republika Krajina i tamošnji narod, kao što su zatim Srbi prevareni oko stvaranje Republike Srpske koja je ostala u Bosni i Hercegovini, sa idejom da nikada ne pridje Srbiji, nego da se utopi u neku buduću austrijsku pokrajinu.

Zatim je Srbija prevarena od strane Amerika i Evropske unije, a i Rusije, kada joj je kroz NATO bombardovanje oduzeto Kosovo, kada je aneksirana njena teritorija i proteran silan srpski narod. To je bilo 1999 godine. Da bi nakon samo nekoliko godina od Srbije snažnom diplomatskom inicijativom, lobiranjem i ucenama oduzeta i Crna Gora, i još jedan deo srpskog naroda odvojen od matice Srbije.

Kada pogledamo unazad od 1990 godine, u zadnjih 24 godine se Srbiji samo nešto oduzima od teritorije i ljudi. I sve velike sile su saglasne oko toga, nemojmo imati tu neke predrasude i patetično gledati prema Rusiji, jer Rusija nam nije odmogla, pomogla je u nekim trenutcima ali nikada nije stala odlučno iza Srbije, uvek je verbalno bila za nas a u stvarnosti ih nije bilo briga, jer Rusi misle da je srpski narod proruski orijentisan i da će uvek na ozbiljan mig iz Moskve ustati da se ujedinjuje. Zato Rusija koristi Srbiju za potkusurivanje u svetskim diplomatskim igrama i ne suprostavlja se tvrdo liniji koju vode Amerikanci i Evropljani.

A Amerikanci i Evropljani očigledno hoće da Srbiju svedu na što manju meru, da je pacifikuju i ponize, da srpski narod podele i razdele po drugim državama. Vrlo su to uspešno činili u zadnje 24 godine i nastavljaju i dalje, stvarajući iz godine u godinu klimu i okvir da odvoje Vojvodinu, da odvoje Sandžak, da Srbiju svedu na Šumadiju i malo okoline, jer Srbi bolje nisu ni zaslužili po mišljenju svetskih vladara.

I Srbi i Srbija prihvataju tu kaznu, posebno podanici iz NVO sektora, elitni političari i intelektualci konformisti, jer jure verbalnu šargarepu o priključenju u Evropsku uniju u koju Srbija nikada neće ući, jer Srbi ne trebaju Evropi. Da im treba Srbija, već bi bila u Evropi, pre bilo kakve Rumunije ili Bugarske, ili sad Ukrajine o kojoj se govori i raspreda. Ali američka i evropska agenda nije da Srbija bude deo Evrope, jer zapadnjaci ne cene i ne vole Srbe. Ne vole ni bugare, rumune, moldavce, hrvate, bosance, čak ni poljake, ali su im svi ti narodi prihvatljiviji jer su kooperativniji i lakše se sa njima upravlja. Za Srbe instiktivno znaju da su im problem i da će Srbi pre ili kasnije početi da huče i buče i traže neka svoja prava i nezavisnost, što samo izaziva prezir i gadjenje kod zapadnih sila, koje su svoje narode tako disciplinovale, da mogu sada da rade skoro šta hoće.

Nemojmo se lagati, Srbi nisu nikakav kočoperan narod i buntovnici, oni decenijama već žive ropski i trpe domaće banditske vlasti koje imaju, za razliku od evropljana koji bi nakon par godina svu tu korumpiranu elitu koju mi imamo bacili u tamnice, ali je koncept svesti potpuno drugačiji. Srbin će da trpi svog zemljaka tiranina i da živi u blagoj anarhiji, a zapadnjaka nije briga ko god vlada samo da on živi u skockanom sistemu, gde mu je sve komforno i gde on napreduje i napreduje do nekog velikog kolapsa zapadne civilizacije, kao što su to bila prethodna dva Svetska rata.

Srbija je prevarena od strane Amerike, Evropske unije i Rusije. To će se nastaviti i dalje. A uzrok tome je što Srbi stalno varaju sami sebe. Varaju se Srbi mali i veliki ako misle da će im Evropska unija doneti sreću pod njenim plaštom milion zakona i zabrana, da će ih Amerika prosvetiti svojim nemoralom, liberalnim idejama i tržištem, da će ih Rusija štititi i braniti kao veliki otac, jer ko sebe zavarava, već je prevaren.

Ko samo u druge gleda a ne u sebe i u svoje korene, iščupaće ga iz zemlje i nakalemiće ga na tudje grane.

 

Š.V.

 

Biblija – Jevandjelje po Mateji, glava 13.

 

I onaj dan izišavši Isus iz kuće seđaše kraj mora.

2 I sabraše se oko Njega ljudi mnogi, tako da mora ući u lađu i sesti; a narod sav stajaše po bregu.

3 I On im kaziva mnogo u pričama govoreći: Gle, iziđe sejač da seje.

4 I kad sejaše, jedna zrna padoše kraj puta, i dođoše ptice i pozobaše ih;

5 A druga padoše na kamenita mesta, gde ne beše mnogo zemlje, i odmah iznikoše; jer ne beše u dubinu zemlje.

6 I kad obasja sunce, povenuše, i budući da nemahu žila, posahnuše.

7 A druga padoše u trnje, i naraste trnje, i podavi ih.

8 A druga padoše na zemlju dobru, i donošahu rod, jedno po sto, a jedno po šezdeset, a jedno po trideset.

9 Ko ima uši da čuje neka čuje.