Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Društvo

Gluvo doba: Srbija je prevarena od strane Amerike, Evropske unije i Rusije

 

Srbija je prevarena od strane Amerike, Evropske unije i Rusije i biće to opet

Kako i zašto smo došli do toga gde smo sada. Srbija je prevarena od strane Amerike, Evropske unije i Rusije iz samo jednog razloga

 

Smela je tvdnja da je Srbija prevarena od velikih sila. Još je smelija da će Srbija i srpski narod i ubuduće biti varan i prevaren od tih istih igrača. Ko ne veruje u ovu tezu, možda da pogledamo par decenija unazad i obrazložimo očigledno. Jer tek kroz prizmu vremena i sukcesivnih dogadjaja koji svi idu nesumnjivo u jednom pravcu postaje moguće protumačiti šta je cilj Amerike i Evrope na Balkanu i sa Srbima. To je mnogo lakše protumačiti nego zašto srpska zastava ima paradoks na sebi – monarhistički i dinastički simboli reprezentuju republikansku državu gradjana.

Srbija je prevarena od strane Amerike, Evropske unije i Rusije
Zastava Republike Srbije sa monarhističkim simbolima

Godine 1990 je Srbija bila republika u okviru SFRJ i svi Srbi su živeli u jednoj državi. A onda su pod uticajem stranih obaveštajnih službi i domaće gluposti i mržnje buknuli gradjanski ratovi na Balkanu. Iako je tadašnji pokojni predsednik Srbije Slobodan Milošević bio američki čovek, veštom manipulacijom sa njim i njegovom suprugom, SFRJ je rasturena a srpski narod je završio u drugim državama.

Iznova, Srbija je prevarena od strane Amerike i Evropske unije kada su domaćom izdajom od strane Miloševića i njegove elite, skoro bez borbe predati Srpska Republika Krajina i tamošnji narod, kao što su zatim Srbi prevareni oko stvaranje Republike Srpske koja je ostala u Bosni i Hercegovini, sa idejom da nikada ne pridje Srbiji, nego da se utopi u neku buduću austrijsku pokrajinu.

Zatim je Srbija prevarena od strane Amerika i Evropske unije, a i Rusije, kada joj je kroz NATO bombardovanje oduzeto Kosovo, kada je aneksirana njena teritorija i proteran silan srpski narod. To je bilo 1999 godine. Da bi nakon samo nekoliko godina od Srbije snažnom diplomatskom inicijativom, lobiranjem i ucenama oduzeta i Crna Gora, i još jedan deo srpskog naroda odvojen od matice Srbije.

Kada pogledamo unazad od 1990 godine, u zadnjih 24 godine se Srbiji samo nešto oduzima od teritorije i ljudi. I sve velike sile su saglasne oko toga, nemojmo imati tu neke predrasude i patetično gledati prema Rusiji, jer Rusija nam nije odmogla, pomogla je u nekim trenutcima ali nikada nije stala odlučno iza Srbije, uvek je verbalno bila za nas a u stvarnosti ih nije bilo briga, jer Rusi misle da je srpski narod proruski orijentisan i da će uvek na ozbiljan mig iz Moskve ustati da se ujedinjuje. Zato Rusija koristi Srbiju za potkusurivanje u svetskim diplomatskim igrama i ne suprostavlja se tvrdo liniji koju vode Amerikanci i Evropljani.

A Amerikanci i Evropljani očigledno hoće da Srbiju svedu na što manju meru, da je pacifikuju i ponize, da srpski narod podele i razdele po drugim državama. Vrlo su to uspešno činili u zadnje 24 godine i nastavljaju i dalje, stvarajući iz godine u godinu klimu i okvir da odvoje Vojvodinu, da odvoje Sandžak, da Srbiju svedu na Šumadiju i malo okoline, jer Srbi bolje nisu ni zaslužili po mišljenju svetskih vladara.

I Srbi i Srbija prihvataju tu kaznu, posebno podanici iz NVO sektora, elitni političari i intelektualci konformisti, jer jure verbalnu šargarepu o priključenju u Evropsku uniju u koju Srbija nikada neće ući, jer Srbi ne trebaju Evropi. Da im treba Srbija, već bi bila u Evropi, pre bilo kakve Rumunije ili Bugarske, ili sad Ukrajine o kojoj se govori i raspreda. Ali američka i evropska agenda nije da Srbija bude deo Evrope, jer zapadnjaci ne cene i ne vole Srbe. Ne vole ni bugare, rumune, moldavce, hrvate, bosance, čak ni poljake, ali su im svi ti narodi prihvatljiviji jer su kooperativniji i lakše se sa njima upravlja. Za Srbe instiktivno znaju da su im problem i da će Srbi pre ili kasnije početi da huče i buče i traže neka svoja prava i nezavisnost, što samo izaziva prezir i gadjenje kod zapadnih sila, koje su svoje narode tako disciplinovale, da mogu sada da rade skoro šta hoće.

Nemojmo se lagati, Srbi nisu nikakav kočoperan narod i buntovnici, oni decenijama već žive ropski i trpe domaće banditske vlasti koje imaju, za razliku od evropljana koji bi nakon par godina svu tu korumpiranu elitu koju mi imamo bacili u tamnice, ali je koncept svesti potpuno drugačiji. Srbin će da trpi svog zemljaka tiranina i da živi u blagoj anarhiji, a zapadnjaka nije briga ko god vlada samo da on živi u skockanom sistemu, gde mu je sve komforno i gde on napreduje i napreduje do nekog velikog kolapsa zapadne civilizacije, kao što su to bila prethodna dva Svetska rata.

Srbija je prevarena od strane Amerike, Evropske unije i Rusije. To će se nastaviti i dalje. A uzrok tome je što Srbi stalno varaju sami sebe. Varaju se Srbi mali i veliki ako misle da će im Evropska unija doneti sreću pod njenim plaštom milion zakona i zabrana, da će ih Amerika prosvetiti svojim nemoralom, liberalnim idejama i tržištem, da će ih Rusija štititi i braniti kao veliki otac, jer ko sebe zavarava, već je prevaren.

Ko samo u druge gleda a ne u sebe i u svoje korene, iščupaće ga iz zemlje i nakalemiće ga na tudje grane.

 

Š.V.

 

Biblija – Jevandjelje po Mateji, glava 13.

 

I onaj dan izišavši Isus iz kuće seđaše kraj mora.

2 I sabraše se oko Njega ljudi mnogi, tako da mora ući u lađu i sesti; a narod sav stajaše po bregu.

3 I On im kaziva mnogo u pričama govoreći: Gle, iziđe sejač da seje.

4 I kad sejaše, jedna zrna padoše kraj puta, i dođoše ptice i pozobaše ih;

5 A druga padoše na kamenita mesta, gde ne beše mnogo zemlje, i odmah iznikoše; jer ne beše u dubinu zemlje.

6 I kad obasja sunce, povenuše, i budući da nemahu žila, posahnuše.

7 A druga padoše u trnje, i naraste trnje, i podavi ih.

8 A druga padoše na zemlju dobru, i donošahu rod, jedno po sto, a jedno po šezdeset, a jedno po trideset.

9 Ko ima uši da čuje neka čuje.

108 komentara

 • Vratih sa sela gde nemam internet,i pomislih da nešto novo pod suncem ima 🙂
  Kad ono…
  Vidim da dr Neša još uvek nije skupio hrabrosti da nešto sam i napiše,mada ga očigledno zanima tema. Citati su divni sa druge strane,pogađaju metu, samo tako nastavite 🙂
  Na svo Martinino pisanije pogolemo,S.V je već odgovorio u jednom pasusu(ili dva):
  „Pravoslavna crkva nikada nije silom i mačom pokrštavala druge ljude, a posebno nije dirala druge hrišćanske crkve, kao što su to radile neke druge hrišćanske crkve želeći da imaju političku moć i puno vernika po svaku cenu. U pravoslavnu veru se dolazi po svojoj volji a ne po prinudi.
  Gdja Martina kaže da ne treba da živimo u prošlosti ali ta prošlost nas kroz vekove uči da se neke stvari uvek ponavljaju, posebno kada su latini u pitanju. Katolici jer nemaju pravilno učenje nemaju ni zdravo rasudjivanje već se romantično zanose svetskim i plotskim stvarima u koje žele da upletu i pravoslavne..“

  Naravno,ovo se na lepši i finiji način nije dalo iskazati,jer bi gđa Martina uvek isto odgovarala: „To su laži i besmislice“ 🙂
  I iako je ova tema obuhvatila mnogo šire polje međusobnih interakcija,mislim da se dosta toga iznelo na videlo,pa ko ima uši trebalo bi do sada da je čuo.

  Imala sam potrebu da vas svemu ovome podsetim,jer živimo u svetu u kome vlada kolektivna amnezija,a to nije dobro.Evo,pogledajte ovaj naš mikro svet zvani Balkan.Dok jedni slave današnji dan ne znajući suštinski da li bi trebalo,drugi imaju konstantnu potrebu da sve zaborave i stalno se nekome izvinjavaju. Nema napretka..krivica se prebacuje kao užarena kugla,ali se od stabala ne vidi šuma i u njoj vuk.Lakše nam je da krivimo jedni druge doveka, nego se za trenutak ostavimo budalaštine i saberemo dva i dva.
  A to dva i dva= Vatikan.Prosta matematika,svaka bi je glava savladala..

  Ljubavi je puno na ovim prostorima,uprkos svemu.I varaju se svi oni koji veruju da se ona može iskoreniti,pretvoriti tako lako u mržnju.Samo da nam je malo više pameti..

 • Poštovana Petkana,
  Vidim da ste ponovo u nesebičnoj akciji čišćenja treša u glavama energetskih vampira. Molim Vas, nemojte rasipati svoju dragocjenu energiju u nemogućoj misiji, već je usmjerite ka najsvrsishodnijoj koju Vam je Bog odredio – rođenju (sina). Okrenite se sebi i svom još nerođenom djetetu i okružite se omiljenom muzikom, lijepom literaturom, prirodom, dragim i pozitivnim ljudima, prođite kurs psiho-fizičke pripreme trudnica, uživajte i uz Božiju pomoć, ispunite svoju najsvetiju misiju. I ne brinite, dobre ljude čuva Bog i kad neko nasrne na dobrog čovjeka to je isto kao da je nasrnuo na samog Boga.
  Svako dobro Vam želim.

 • Mada, nikako da se kaže mladjim generacijama. Imali smo jednog predsednika, koji čak nije bio Srbin, a koji je briljantno vodio jednu malu zaostalu zemlju, zvanu Jugoslavija, od seljačke do srednje razvijene i svetski priznate države.
  Sve u svemu, ono bravar je bio bolji nije tačno. Bravar je imao više nego prelaznu ocenu za ono gde smo nekada živeli, pored Amerike, rusa i svih ostalih, koji su se tada klali više nego sada.

  Ovi posle njega, ni da dodaju ciglu majstorima.

 • Mada, nikako da se kaže mladjim generacijama, a i onim zagriženim starijim. Imali smo jednog predsednika, koji čak nije bio Srbin, a koji je briljantno vodio jednu malu zaostalu zemlju, zvanu Jugoslavija, od seljačke do srednje razvijene i svetski priznate države.
  Sve u svemu, ono bravar je bio bolji nije tačno. Bravar je imao više nego prelaznu ocenu za ono gde smo nekada živeli, pored Amerike, rusa i svih ostalih, koji su se tada klali više nego sada.

  Ovi posle njega, ni da dodaju ciglu majstorima.

 • Poštovani Posmatrač,
  sve to spada u aktivnosti voljenja ljudi.Po meni je mnogo gore upravo ovo što se zadnjih godina dešava na našim prostorima-autistična bezvoljnost za sve drugo osim za lični interes.
  Gđa Martina i ja se poznajemo sad već..pa dosta dugo,i ponekad uspemo čak i da se složimo 🙂
  Šalu na stranu,svi smo mi jedni drugima ogledala,čak i u ovom virtuelnom svetu..

  P.S Niko svoje dete ne može zaštititi ni od čega,koliko god to imao potrebu.Naravno da je jedina sila iznad svih zloća ovoga sveta-presveta Ljubav.Dok je bude,biće i nas.

 • Petkana, slažemo se da vam želim sve najbolje za dijete, neka Vas prati Božji blagoslov na porodu. Posmatrač zna da nosite sina? Sve on osmotri, možda ste i rekli ako niste valjda gleda iz neke svoje kugle 🙂 Možda je i kćer. Vidim da je stavio u zagradu, znam taj mentalitet, sin valja a da je kćer eto kćer je.Ne bojte se, nikada nikome nisam poželjela zlo pa makar se i ne slagali.Posmatrač valjda vidi da sam zao čovjek.Neka mu njegova kugla kojoj se utječe. Mislim da je zaboravio što je meni napisao. Više nije ni važno, samo sam došla baš Vama reći da vam nikakvo zlo nisam željela niti poslala.Ja se Bogu isto molim, ovisi iz kojeg kuta se gleda nasrtanje. To kažem njemu , ne vama.

  Glede poroda i navijanja oko sina. Ima jedna istinita priča. Navaljivali da se rodi sin i bit će sin, kakva kćer. I rodila žena kćer, sasvim zdravu. A mužu rekli da je rodila sina, ali da nije baš sve u redu. Tada muž gorko zaplaka.I od sveg srca prigrli svoju kćer.

  Želim Vam lagan porod i zdravlje kako vaše tako i vašeg djetešca.

 • Hvala vam Martina.
  Svako je dete pravi Božiji blagoslov.

  P.S Uz Božiju pomoć rodiće se Hristina!
  Osim ako Posmatrač stvarno nije vidovit,pa vidi ono što ultrazvuk ne.. :))))
  Nek ste mi živi i zdravi svi.

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280

Prijavi se za Newsletter