Italijanska supa Paveze sa jajima, krotonom i parmezanom

Recept kako se pravi italijanska supa Paveze sa jajima, krotonom i parmezanom. Bogata i ukusna supa koju italijani sa uživanjem prave

 

Supa Paveze je poznata italijanska supa koja služi kao samostalni obrok jer je puna i bogata ukusima i kalorijama. U nju ulaze i preprečeni hleb i jaje i rendani parmezan, što je sasvim dovoljno kalorija za jedan dobar obrok. Supa Paveze je interesantna i neobična supa i treba je ponekad napraviti.

Italijanska supa Paveze sa jajima, krotonom i parmezanom

 

Supa Paveze – Sastojci za 4 osobe:

1 1/2l paradajz čorbe

– 4 jajeta

– 4 krotona (propržen hleb)

– 200 g permezana

– veza peršuna

– so i biber

 

Kako se sprema italijanska supa Paveze

Za ovu čorbu potrebno je obaviti nekoliko radnji. Prvo skuvajte paradajz čorbu. Drugo poširajte jaja. Broj poširanih jaja zavisi od broja gostiju. Po osobi ide jedno jaje.

Treće, isecite na kriške sredinu od belog hleba, propržite ga na vrelom ulju i pobiberite. (To su krotoni). Umesto ručno radjenih krotona može da se stavi dobar italijanski dvopek sa začinima.

Kada ste sve ovo obavili, uzmite šolje za supu i u svaku prvo stavite poširano jaje, na njega prepržen hleb, zatim nalijte vrućom Paradajz čorbom. Pospite dosta struganog permezana i sitno seckanog peršuna. Neko koristi metod da na supi pliva kroton a na njemu jaje posuto parmezanom, što izgleda atraktivnije.

Kako se prave poširanje jaja: Stavite da proključa 1 l vode sa 1 dcl sirćeta. U vruću vodu polako spustite razbijena sirova jaja. Kada se jaje malo stegne (belance), polako rešetkastom kašikom vadite jaja.

 

Izvor: Gastronomski kuvar – Vojislav Voki Kostić