Jedno od najčešćih pitanja za astrologa: Da li je vreme da menjam posao?

 

Svakodnevno smo suočeni sa unutrašnjim konfliktima, preispitivanjima, dilemama u vezi sa odlukama koje u životu donosimo. Jedna od najčešćih nedoumica tiče se razmišljanja o karijeri i uspehu u poslu kojem svi težimo. Materijalni aspekt je najčešće ključni činilac u odluci o narednim koracima u profesiji, međutim, i brojni drugi faktori utiču na naše poimanje situacije na poslu i (ne)zadovoljstvo radnim mestom.

Ljudi koji na svojoj radnoj poziciji počinju da se osećaju demotivisano, dekoncentrisano, prezasićeno ili pak neispunjeno, počinju da pokazuju prve znake depresije i frustracije, što posledično narušava produktivnost rada i stvara se jedan začarani krug iz koga je teško izaći.  Zaposleni ostaju bez nadahnuća onda kada nemaju dovoljnu kontrolu nad svojim poslom ili uticaj na važne odluke, ne dobijaju dovoljno povratnih informacija od svog poslodavca ili dovoljno priznanja. U nedostatku izazova, i one prijatne doze adrenalina koja nas pokreće, gubimo sopstveni kompas i poslovni ciljevi nam deluju strašno daleko i nedostižno. Tada postavljamo pitanje: Da li je vreme za promenu posla? Neretko se upravo ovo pitanje postavlja tumačima horoskopa, odnosno astrolozima.

problems_solutionsd

Godišnji horoskop daje odgovor

Godišnji horoskop, što se iz samog imena primećuje, daje predviđanje događaja u toku jedne godine. Dok su u natalnom horoskopu opisane karakteristike koje stičemo rođenjem, godišnji horoskop pokazuje vremenski okvir u kojem je nešto moguće da se dogodi. Jednostavnije rečeno, godišnji horoskop određuje verovatnoću odigravanja određenog događaja u toku posmatrane ne godine. Neretko, godišnji horoskop se bavi tumačenjem poslovnih aspekata i davanjem preporuka koje mogu biti korisne u donošenju poslovnih odluka. Kada imate prognozu za čitavu godinu, moći ćete adekvatnije da posmatrate problem i rešenju pristupite dugoročno. Stoga, godišnji horoskop može biti samo jedan od pomoćnih mehanizama za pronalaženje uspešne solucije vašeg problema. Važno je napomenuti da godišnji horoskop treba tumačiti zajedno sa natalnim, jer je natalni horoskop bazičan i na osnovu njega se izrađuju pomoćni horoskopi.  Svoj godišnji horoskop pročitajte u ovom tekstu.

Solarni i lunarni povratak

Kada tumače godišnji horoskop, astrolozi koriste različite metode za prognoziranje vremena odvijanja nekog događaja. Tačnost prognoze se povećava kombinovanjem više vrsta. Neke od metoda za tačno tumačenje su solarni i lunarni povratak koji će u nastavku biti detaljnije objašnjeni.

Solarni horoskop važi za vremenski period od rođendana do rođendana. Sa druge strane, lunarni povratak, kako mu samo ime kaže, koristi se za mesečne prognoze iako spada u podvrstu godišnjeg horoskopa. On obuhvata period od 28 dana, a to je vreme koje se prilično poklapa sa trajanjem kalendarskog meseca. I solarni i lunarni povratak, kako je prethodno rečeno, moraju biti analizirani zajedno sa natalnim horoskopom.

Godišnji horoskop i njegova podvrsta mesečni horoskop treba posmatrati zajedno: ukoliko godišnji horoskop pokaže veliku verovatnoću za neki događaj, recimo za unapređenje, promenu radnog mesta ili pak gubitak posla, a ta verovatnoća se potvrdi i u mesečnom horoskopu – događaj se odlikuje velikom izvesnošću ostvarenja. Budući da lunarni horoskop predstavlja metod za određenje nekog događaja u kratkom roku, razumljivo je da takva predviđanja nisu uvek stoprocentno sigurna i stoga traže svoju potvrdu u dodatnom tumačenju, koje može dati godišnji horoskop. Shodno navedenom, buduće poslovne prilike i izgradnja uspešne karijere mogu se predvideti ukoliko se obratite astrologiji.