Ovako su mame i bake negovale čitave generacije još od završetka Drugog svetskog rata, kada je doktor Živorad Pavlović, pedijatar izumeo blagotvornu mast koja će štititi i lečiti oštećenu dečiju kožu. Prihvatio sam veliku odgovornost da nastavim tradiciju Pavlović kreme po očevoj recepturi a u kombinaciji sa vrhunskim supstancama koje ulaze u njen sastav“ – reči su Dr.Vojislava Pavlovića.

 originalna Pavlovićeva mast

Originalna Pavlovićeva mast – Originalna receptura za ceo svet


Originalna Pavlovićeva mast se upotrebljava za negu i zaštitu dečije kože, u cilju sprečavanja kontakta sa iritansima prisutnim u urinu, fecesu i znoju. Na taj način se smanjuje rizik od pojave ojeda, eritema, ekskorijacija, kao osnove za nastanak infekcija, a koža deteta se održava zdravom i vitalnom.

Zbog  svog proverenog sastava, i izrade po direktivama WHO – Svetske zdravstvene organizacije, sa svojim svojstvima i efektnim delovanjem prešla je odavno granice Evrope, ali i na druge kontinente.

Suština ovakve popularnosti je efikasnost koju ima Pavlovićeva mast i činjenica da tokom svih godina upotrebe NIKOME NIJE NAPRAVILA ALERGIJSKU ILI NEKU DRUGU REAKCIJU! IZUZETNO MALO PREPARATA U SVETU MOŽE SE TIME POHVALITI!

Sastav koji ima Originalna Pavlovićeva mast uključuje 8 supstanci, cink, talk, voda gorkog badema i blagi rastvor borne kiseline, a za osnovu ima lanolin, vaselin, parafinsko ulje. Ova formula nije tajna, patentno i žigno zaštićena.

Sastav i dejstva Pavlovićeve masti


Pavlovićeva mast proizvodi se i u modalitetima u zavisnosti od tržišta, zakona, podneblja, kao i verskih i drugih specifičnosti i zahteva. Prisutna je na tržištima Evrope, Azije, Severne Amerike, Australije i Afrike! Novi sastavi masti već su tu a osnovni sastav pod nazivom Originalna Pavlovićeva mast će se i dalje proizvoditi, ali samo po proizvodnom postupku Laboratorije «Doktor Pavlović» d.o.o. Beograd.

Originalna Pavlovićeva mast ima dva dejstva, zaštitno i blago antiseptičko, odnosno protivupalno. Dejstvo se ispoljava:

  • protiv prodora i razvoja bakterija na koži i njihovog ulaska u dečji organizam;
    * omekšava, odnosno stvara se zaštitni sloj, koji sprečava ulazak većine uzročnika u pore kože;
    * stezanjem pora onemogućava ulazak bakerija i gljivica, raznih drugih iritanasa i alergena, kroz kožu
    * zaštitni efekat na koži.

Originalna Pavlovićeva mast sa ectoinom


Odnedavno je na tržištu prisutna nova vrsta – Originalna Pavlovićeva mast sa ectoinom. Ona je posebno namenjena suvoj i veoma osetljivoj koži, kao što je kod beba i dece. Umiruje i štiti oštećenu i pocrvenelu kožu, kao što je ona u predelu pelenske regije i pomaže prirodni proces zarastanja. Namenjena je celoj porodici. Ectoin je prirodna supstanca otkrivena u pustinjama i slanim jezerima u Egiptu, koja je štitila mikroorganizme (pre svega bakteriju Ectothiorhodospira halochloris) od štetnih efekata UVB i UVA zračenja, suvoće i ekstremnih temperaturama. Na isti način na koji je ectoin prirodno pomogao ovim mikroorganizmima da prežive u nekim od najtežih prirodnih uslova (slano jezero, morska voda i slane pustinje), on jača kožu koja je ugrađena u sistem zaštite i štiti ćelije kože od stresa životne sredine.

Originalna Pavlovićeva mast se u tankom sloju  nanosi na kožu, blago utrljava više puta u toku dana!

Težina: 120gr. / 4.23oz
Rok trajanja :  24 meseca

Više informacija potražite na sajtu laboratorije „Dr Pavlović“.