Leto je, toplo je, a vi imate proslavu koju želite da pretvorite u razigrane boje. Dajemo vam nekoliko «svežih» ideja kako da izgledaju vaši zaista letnji cvetni aranžmani. Zabavite se kreirajući ih sami za 5 do 10 minuta.

Cvetni aranžmani sa najlepšim željama

Interaktivni cvetni aranžmani sa najlepšim željama za vašu godišnjicu, proslavu maminog rođendana ili ćerkine mature.. Ne možete da zamislite tako nešto. Lako je. Uzmite jednu posudu sa stalkom, onu za torte, a može i starinski stalak za kolače sa jednim nivoom. Stavite je na centar stola, bez kolača, ovaj put. Na stalak stavite po nekoliko krunica cvetova, ruža, begonija ili dalija… Uz stalak stavite trake koje ste iseklil od raznobojnog papira, promera 20 sa 4 centimetara. Kada svi gosti budu okupljeni oko trpeze zamolite svakog od njih da napiše po jednu želju slavljeniku ili slavljenici. Trakicu papira sa napisanom željom uvijte malo oko olovke, napravite tako ukrasnu spiralu i stavite u stalak lepih želja. Na kraju večere predajte slavljeniku da odvije i pročita svaku želju. I srećno slavlje.

Osvežavajući cvetni aranžmani za vrelo leto

Šarmantna supa

Cvetni aranžmani umesto supe? Vaš tradicionalni nedeljni ručak kod mame ili bake u lenjo letnje popodne izgledaće kao iz davnih lepih vremena ako odaberete i donesete cveće sa krupnim cvetovima, kao rascvetale ruže, begonije i hortenzije, skratite malo stabljike i – stavite ih u starinsku činiju za supu. Umesto supe sipajte vodu. I uživajte.

Čajanka kod Ludog Šeširdžije

Sećate se te bajke? Alisa u zemlji čuda upada kod Ludog Šeširdžije na čajanku i svi se suludo provedu… Verovatno i vaša deca vole tu bajku i kada proslavljaju rođendane žele što neobičnije da se provedu. Evo načina kako im možete dočarati bajku uz sasvim malo truda. Nabavite velike lizalice sa dugačkom drškom kao one sa vašara, šarene, uvijene kao puž ili u obliku srca i stavite ih u posudu, najbolje onoj koja nalikuje na kanticu. Napunite prvo kanticu dečijim klikerima ili kamenčićima, školjkama koje ste sakupljali na letovanju, sitnim dečijim igračkama…

Kupusne vaze

Do sad ste navikli na svakakve kombinacije kada su u pitanju cvetni aranžmani, ali, zaista, cvetni aranžmani dolaze u bojama i oblicima koje niste ni sanjali. Ovoga puta kao vazu ćete koristiti – kupus. Izaberite one sa celim zdravim listovima, crvene i zelene glavice kupusa. Nožem izdubite vrz u obliku kvadrata, pazite da ostavite spoljne prve listove netaknute. Umetnite cvećarski sunđer natopljen vodom, a potom u njega pobodite stabljike cveća. Izbor cveća je na vama.

Cvetni aranžmani koji donose sunce u dom

Ovi cvetni aranžmani direktno donose sunce na vaš sto. Sve što vam treba je nekoliko pomorandži i isto toliko belih margarita uz malo žice za cveće. Prvo osigurajte cvetove margariti tako što ćete provući žicu kroz krunicu cveta u sredini, a zatim obaviti oko stabljike. Stabljike treba da budu skraćene na oko 10 centimetara. Tankim nožem izdubite malu rupu u pomorandži a zatim postavite struk margarite unutra. Poređajte cvetne pomorandže na poslužavnik sa stalkom i stavite u centar vašeg stola ili prostorije gde se proslava održava. Ako okolo dodate male činije sa šarenim bombonama slavlje će upravo postati veselije.