Poziv zainteresovanima na Agro ekološko turističko putovanje u Sloveniju

Za sve koje interesuje ekologija, seoski turizam, proizvodnja organske hrane, pozivamo vas na agro ekološko i turističko putovanje u Sloveniju i obilazak primera dobre prakse

 

Ekološko društvo Dragačevo – Guča, Udruženje poljoprivrednika Dragačeva – Guča, Seoski turizam Srbije – Ljig i Teledom savez Srbije, od 21 – 23. avgusta 2014. godine organizuju:

Agro – ekološko – turističko putovanje u Sloveniju

Na relaciji Ormož – Ptuj – Maribor – Murska Sobota – Gornja Radgona i njihovim okolinama, sa programom poseta dobrim primerima prakse u poljoprivredi, ekologiji, turizmu, kulturi i sticanju novih znanja i veština u lokalnom razvoju, kao i otvaranju novih mogućnosti saradnje u zajedničkoj izradi i realizaciji projekata za domaće i inostrane fondove.

Poziv na Agro ekološko turističko putovanje u Sloveniju - vinogradi vinarije Zlati Grič grad Slovenske konjice

Vinogradi i restoran vinarije Zlati Grič – Slovenske konjice

Programom su predviđene posete uspešnim poljoprivrednim gazdinstvima, turističkim domaćinstvima, socijalno – ekološkim gazdinstvima, udruženjima privatnih vlasnika šuma, mašinskim prstenovima, udruženjima građana i njihovim regionalnim savezima, zemljoradničkim i drugim zadrugama, privatnim preduzećima, poljoprivredno – šumarskim komorama i zavodima, lokalnim akcionim grupama, razvojnim agencijama, zaštićenim prirodnim dobrima … i Sajmovima AGRA – 52. Međunarodni poljoprivredno – prehrambeni sajam i INPAK – 19. Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakovanja i logistike.

PROGRAM PUTOVANjA

Sreda, 20. avgust 2014. g. Polazak u večernjim satima i noćna vožnja na relaciji Guča – Čačak – Beograd – Zagreb – Ormož (Slovenija).

Četvrtak, 21. avgust 2014. g.

Dolazak u Ormož u jutarnjim satima i početak poseta primerima dobre prakse po programu na relaciji Ormož – Ptuj – Maribor. Obilazak i prezentacije u Ptiju i okolini.

Prezentacija agro-turizma i štajerski ručak na turističkom domaćinstvu.

Prezentacije domaćih i međunarodnih turističkih projekata i primera dobre prakse u turizmu.

Domaćin: Zavod za turizam Maribor – Pohorje. Nastavak prezentacija u Mariboru i okolini do večere.
Posle večere, nastavak prezentacija i razgovora o mogućnostima saradnje sa domaćinima iz Slovenije. Noćenje.

Petak, 22. avgust 2014. g.

Doručak. Nastavak poseta u Murskoj Soboti i okolini. Ručak na turističkom domaćinstvu. Nastavak poseta do večere. Posle večere, nastavak prezentacija i razgovora o mogućnostima saradnje sa domaćinima iz Slovenije. Noćenje.

Subota, 23. avgust 2014. g.

Doručak. Odlazak u Gornju Radgonu na otvaranje AGRA – 52. Međunarodnog poljoprivredno – prehrambenog sajma i INPAK – 19. Međunarodnog sajma ambalaže, tehnike pakovanja i logistike, na kojima će se predstaviti 1.730 izlagača iz 29 zemalja na preko 68.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora. Obilazak Sajmova i posete brojnim izlagačima: Ministarstvo poljoprivrede Slovenije, Zadružni savez Slovenije, Privredna komora Vojvodine sa izlagačima u programu ‘Najbolje iz Vojvodine“ …

Na Sajmu AGRA, pored ostalog bogatog programa, održava se i “Dan turističkih domaćinstava“.
Povratak u Srbiju u večernjim satima i uz noćnu vožnju, dolazak u nedelju u jutarnjim satima.

Cena aražmana je 150 evra po osobi. Uplata odmah po prijavi ili polovina iznosa po prijavi a drugi deo pre polaska na putovanje. Prijave se primaju do popunjavanja autobusa.

Prijave na telefon: 063/416-614 i e-poštu: [email protected] , [email protected]