Prirodni lek za akne po receptu Marije Treben

Kako se leče mladalačke akne prirodnim putem. Recept i prirodni lek za akne po preporukama austrijske travarke Marije Treben

 

Acne, akna, kožno oboljenje koje se razvija u mcskovinia dlaka u vidu crne tačke (comedo, a. punctata), papule (a. papulosa) i gnojnice (a. pustulosa); akne vulgaris, kožno oboljenje koje se razvija u naletima u mladih ljudi izmedju 13. i 25. godine života u vidu polimorfnih, sukcesivnih akneiformnih promena na licu, ledjima i grudima. U slučaju dublje lokalizacije u folikulima zagnojavanje je jače (a. abscedens), kada zaostaju i ožiljci (a. indurata).

Prirodni lek za akne po receptu Marije Treben hren i sirće

 

PRIRODNI LEK ZA AKNE

Akne su izraziti poremećaj pubertetskog doba i delimično imaju veze sa poremećenim radom bubrega. Zbog toga treba izbegavati jako začinjena i osoljena jela, kisele salate i napitke. Salate treba začiniti kiselom pavlakom.

Protiv akni treba piti, u gutljajima, litru čaja od koprive dnevno, raspoređenog na ceo dan.

Spoljna upotreba: ujutro i uveče se na vlažno lice nanese melem od hrena i sirćeta i ostavi da deluje deset minuta. Naribani hren se stavi u bocu i prelije vinskim ili voćnim sirćetom; ono treba da prekrije hren. Ostavi se 10 dana na sobnoj temperaturi.

Pošto se melem upotrebljava direktno iz boce a da se sirće prethodno ne odlije, trebalo bi ga stavljati u iskuvanu plastičnu bocu s rupičastim poklopcem. Hren uzima ljutinu od sirćeta, a sirće je uzima od hrena. Dobija se blaga sirćetna esencija koju mogu da podnesu svi tipovi kože lica.

 

Marija Treben – Zdravlje iz Božije apoteke

www.prirodanadar.rs