Prirodni lek za kamen u žuči po receptu Marije Treben

Kako rastvoriti kamen i pesak u žuči prironim putem. Marija Treben preporučuje jednostavan prirodni lek za kamen u žuči koji se nalazi na svakoj pijaci – rotkvica

 

Žučni kamen, v. calculus, concrementum. Žučni putevi ili kanali, glavni i sporedni: glavni su jetreni kanal (ductus hepaticus communis) i žučovod (d. choledochus) koji odvode žuč iz jetre u nishodni deo dvanaestopalačnog creva. Sporedni žučni putevi su žučni mehur (vesica fellea) i njen kanal (d. cysticus). Oni sabiraju žuč u vreme kad nema varenja u duodenumu.

 

PRIRODNI LEK ZA KAMEN U ŽUČI

Interesantnoje da od kamena u žuči više boluju žene nego muškarci. Simptomi su: gorka sadržina pri podrigivanju i povraćanju, žestoki bolni grčevi koji se ispod desnog rebarnog luka šire do srca i jaka mučnina. Pošto na raspolaganju imamo toliko lekova iz Božje apoteke, operacija nije uvek neophodna.

Prirodni lek za kamen u žuči po receptu Marije Treben rotkvica

Šestonedeljna terapija sokom od rotkve pomogla je u svim slučajevima, osim kada je bila reč o nerastvorljivom kamenu, koji se pojavljuje veoma retko. U ovakvom slučaju operacija je neizbežna.

Rotkva se iscedi u sokovniku koji se koristi u domaćinstvu. Terapija počinje sa 100 g ujutro, natašte, i postepeno se u roku od tri nedelje količina povećava na 400 g, da bi se, opet u roku od tri nedelje, vratilo na količinu od 100 g. Sok od rotkve se ne sme piti ako bolesnik pati od upale želuca i creva!

Koliko brzo sok od rotkve može da rastvori kamen u žuči, pokazaće priča koja sledi. Supruzi jednog bivšeg carsko-kraljevskog generala grada Trijenta operativnim putem su uklonili više kamenaca iz žuči. Bilo je i manjih i većih, i ona ih je svakome rado pokazivala, da bi ih na kraju ugradila u dršku noža. Jednoga dana, upravo kada je ljuštila rotkvu, dobila je posetu. Nož je odložila u činiju sa rotkvom i posvetila se svom gostu. Kako je bila iznenađena kada je kasnije uhvatila dršku noža! Kamenci su netragom nestali iz nje – bili su rastvoreni u vlažnoj masi rotkve.

Dobra mešavina lekovitih biljaka od po 20 g bedrinca, dobričice, hmelja, petrovca, nane i pelena takođe leči kolike i kamen u žuči. Na litar hladnog vina od jabuke ili mošta od jabuke stave se tri velike kašike biljaka i sve se zagreva do ključanja, a onda se skloni sa vatre i ostavi tri minuta da odstoji. Tokom dana svakoga sata uzeti po jednu veliku kašiku, otprilike osam do devet puta ukupno. Pošto tečnost treba piti toplu, čuvati je u termos-boci.

 

Marija Treben – Zdravlje iz Božije apoteke

www.prirordanadar.rs