Besplatan sportski kamp za decu na Avali od 27-28.08.2014

Pozivamao vašu decu na besplatan sportski kamp za decu „Sportom u prirodu“ koji će se održati na Avali od 27 do 28 avgusta 2014 godine. Zabava i dobar provod su zagarantovani

 

U okviru programa “Saradnja radi razvoja” za grad Beograd, pod pokroviteljstvom kompanije NIS, za realizaciju projekta u oblasti sporta, obaveštavamo vas da će se u organizaciji Sportskog kluba „ Alti” iz Beograda, održati sportski kamp za decu, na planini Avali, 27. i 28. avgusta 2014.g.

Pozivamo i vaše dete na učešće u sportskom kampu. Broj dece je ograničen!

U kampu, pod nazivom „Sportom u prirodu“ mogu učestvovati deca uzrasta od 7 do 15 godina.

Besplatan sportski kamp za decu na Avali od 27-28.08.2014

Besplatan sportski kamp za decu na Avali

Sportski kamp za decu predvode edukatori i sportski instruktori koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa decom. Deca će učiti osnove planinarenja i orjentacije u prirodi, alpinističke tehnike savladavanja vertikalnog terena i korišćenja alpinističke opreme (prilagođeno njihovom uzrastu), kao i snalaženje i opstanak u prirodi kroz pravljenje prirodnog bivaka i skloništa od raspoloživih materijala u prirodi. Pored igre, tj. takmičenja u orjentaciji, imaće zadatak da podignu kamp i po sopstvenoj želji prenoćiće u šatorima ili u planinarskom domu. Raspored u šatorima biće u zavisnosti od uzrasta deteta, pola, kao i veličine šatora. Poseban akcenat tokom kampa biće stavljen na širenje svesti o ekologiji.

ORGANIZACIJA SPORTSKOG KAMPA ZA DECU

Sportski kamp za decu će trajati dva dana, na Avali kod doma Planinarskog kluba “Avala”. Ishrana će biti organizovana nedaleko od doma u restoranu Čarapićev Brest i obuhvatiće četiri obroka. Prvog dana ručak i večeru, a narednog doručak i ručak.

Autobus iz Beograda, preko Obrenovca do Avale i nazad će biti obezbeđen. Polazak iz Beograda se planira 27. avgusta u 9h, a povratak 28. Avgusta u 19h. Roditelji decu trebaju dovesti na mesto polaska autobusa koje će nekoliko dana pre početka kampa biti određeno.

Edukativni sportski kamp za decu “Sportom u prirodu” je besplatan za decu. Pored prevoza, ishrane i noćenja u planinarskom domu, organizator obezbeđuje kamp opremu (šatore, podloške i vreće za spavanje), opremu za obuku planinarskih tehnika, karte, kompase i označavajuće trake za takmičenje u orjentaciji.

Najmanje dva vozila biće stalno parkirana kod planinarskog doma.

PRAVILA

Roditelji treba da spakuju svoje dete u skladu sa njegovim potrebama. Preporučujemo: jakna, duks,
dve majice, dve potkošulje, dva donja dela trenerke, patike i rezervna obuća, kapa protiv sunca, tri para
čarapa, donji veš, pižama, peškir i sredstva za higijenu. Kišna kabanica i rančić za šetnju nisu neophodni,
ali su poželjni.

U kamp ne treba nositi vredne i skupocene stvari. Osoblje kampa neće biti odgovorno u slučaju
gubitka, krađe ili bilo kakvog oštećenja stvari.

Deca neće imati prilike da troše novac u kampu i okolini, jer nema prodavnica. Ukoliko se nađe vreme da obiđemo Avalski toranj, ulaznica za isti nije više od 400 dinara. Molimo roditelje da dečiji džeparac ne bude više od 500 dinara. Za gubljenje ili krađu novca osoblje kampa neće biti odgovorno.

I deca i edukatori će tokom kampa biti fotografisani i snimani video kamerom, što će naknadno biti prezentovano na našem sajtu, u elektronskim i drugim medijima. U pismenoj saglasnosti roditelja za učešće deteta u kampu potrebna je i saglasnost za fotografisanje i snimanje ili napomena ukoliko ne dozvoljavate isto.

Za učešće deteta u kampu potrebna je:

– Pismena saglasnost roditelja

– Popunjen prijavni formular – koji dobijete kada na mail pošaljete prijavi za dete

Prijave na mail: [email protected]

Za ostale informacije možete se obratiti na telefon 062 837 5540, 064 1600 522

Deca će dobiti na poklon majice i nadamo se, poneti lepe uspomene iz kampa sa željom da im planinarski sportovi ostanu u lepom sećanju i želji da im se ponovo vrate.

Takođe cilj nam je da deci pokažemo da boravak u prirodi može biti zabavniji od sedenja kod kuće za kompjuterom, a posebno aktivan boravak u prirodi koji pozitivno utiče na njihovu kreativnost, zdravlje, fizički i mentalni razvoj i napredak u svakom smislu.