Dečija vakcina za male boginje izaziva autizam kod crnaca

Kombinovana polivalentna MMR vakcina za male boginje, zauške i rubeole po tvrdnji insajdera izaziva autizam kod dece, posebno kod malih crnaca

 

Dečija polivalentna MMR vakcina izaziva autizam kod beba crnaca! Svedočenje insajdera iz američkog Centra za kontrolu bolesti – CDC je izazvalo buru i senzaciju u nezavisnim zapadnim medijima. Čovek koji je bio zaposlen u CDC-u je progovorio o tome kako su nameštani rezultati istraživanje kako deluje MMR vakcina na decu, kako bi se sakrila istina da od nje muške bebe crnaca u velikom broju oboljevaju od autizma.

Dečija vakcina za male boginje izaziva autizam kod crnaca

Dečija MMR vakcina i pojava autizma u Americi i Velikoj Britaniji

Po tvrdnji uzbunjivača kako prenose mediji istine – truth media, istraživači vakcine kada su nakon istraživanja dejstva MMR vakcine primetili da postoji visoka korelacija izmedju vakcine i autizma kod crne dece, iz uzorka istraživanja i rezultata su uklonili veliki broj crne muške dece koja su dobila autizam i prikazali ulepšanu sliku stvarnosti u kojoj dečija polivalentna MMR vakcina za male boginje, zauške i rubeole ne izaziva autizam.

Po mišljenju insajdera to je namerno uradjeno zbog uticaja farmaceutskih kompanija koje proizvode i prodaju MMR vakcine.

Svedočenje uzbunjivača je izazvalo veliko interesovanje javnosti iako su glavni mainstream mediji odbili da prenesu informaciju. S obzirom da je autizam kod dece u velikom porastu u Americi i Engleskoj, kao i da su dečije vakcine više godina unazad optuživane da su uzročnik pojave autizma, tema je postala veoma zapaljiva i uzbunjujuća. Tim pre što se dotiče rasnog pitanja, jer MMR vakcina izaziva autizam kod crne dece. Jedno objašnjenje koje je ponudjeno u komentarima je da se to dešava zbog nedostatka vitamina D kod crnaca, pa spoj vakcine i tog nedostatka stvara okidač za pojavu autizma. Ali ta veza nije smela biti sakrivena od javnosti.

Američka i britanska javnost godinama unazad se bavi pitanjem porasta autizma kod dece. Tvrdi se da u današnjoj Americi svako treće novorodjeno dete se javlja sa autizmom, nekim vidom autizma, posebno nakon primanja vakcina. Neka deca uspevaju uz promenu načina ishrane i vežbanje da se oporave ali mnoga i ne uspevaju.

Postoji niz teorija koje objašnjavaju šta je tome uzrok što se javlja sve više autistične dece. Osim vakcine, veruje se da je GMO genetski modifikovana hrana veliki okidač, zatim merkurijum i teški metali u vakcinama koje se daju deci, mnogi optužuju za to konzervanse i aditive u hrani, prisutnost teđkim metala u vodi, tlu i hrani, i tako redom.

Tema je teška, ima puno kontradiktornih informacija, emocije roditelja su usijane, postoji niz teorija zavera koje se povezuju sa aferom, pa vam mi dajemo link ka originalnom članku na sajtu Natural News da sami istražite šta je tu istina a šta ne.

Autism-1999-2002 Dečija vakcina za male boginje izaziva autizam kod crnaca

Autizam raste u Americi svake godine

Originalan članak na Natural News sajtu.

 

———

MMR vakcina – MMR (morbili, rubela i zauške)

MMR vakcina je kombinovana živa virusna vakcina koja se pravi od oslabljenih virusa uzročnika malih boginja (morbila), zaušaka (parotitisa) i crvenke (rubeole).

Pored opštih kontraindikacija, posebne kontraindiakcije za davanje su trudnoća, stanje oslabljene otpornosti, preosetljivost na komponente vakcine, alergija na piletinu, jaja i perje.

U 3-5% vakcinisanih dolazi do pojave „male bolesti“ u periodu koji odgovara prosečnom vremenu inkubacije za svaku bolest od komponenti u  vakcini. Manifestuje se kratkotrajnom  i prolaznom ospom, blagom i prolaznom temperaturom, prolaznim uvećanjem lnfnih i pljuvačnih žlezda, koje ne zahteva lečenje.

Primenom vakcine (MMR) ostvaruje se zaštitni nivo antitela u 95% kod dece koja su vakcinisana sa navršenih 12 meseci, pa čak i 98% kod dece vakcinisane sa 15 meseci i kasnije. Vakcine stvaraju dugotrajan, a možda i doživotan imunitet kod vakcinisanih.

MMR vakcina je osetljiva na svetlost i temperaturu i mora se nakon rastvaranja odmah upotrebiti.

MMR vakcina se daje subkutano, a može i intramuskularno u količini od 0,5 ml u području deltoidne regije.

MMR vakcinacija protiv malih boginja, zaušaka i crvenke- rubeole sprovodi se  kod dece od navršenih  12 meseci života do navršenih 14 godina života jednom dozom kombinovane žive vakcine protiv malih boginja, zaušaka, i crvenke.

Vakcinacija MMR vakcinom sprovodi se  kad dete navrši 12 meseci, a mora se sprovesti najkasnije do navršenih 15 meseci života.

Revakcinacija  protiv malih boginja, zaušaka i crvenke sprovodi se redovno do navršenih sedam godina života, odnosno pre upisa u prvi razred osnovne škole, jednom dozom MMR vakcine.

Ako se iz bilo kojih razloga osim trajnih kontraindikacija vakcinacija ne sprovede  u predviđenom roku, dete će se vakcinisati do navršenih 14 godina života.

Revakcinacija  protiv malih boginja, zaušaka i crvenke sprovodi se redovno do navršenih sedam godina života, odnosno pre upisa u prvi razred osnovne škole, jednom dozom MMR vakcine.

 

Izvor: Gradski zavod za javno zdravlje Beograd