Recept kako se pravi domaća Pileća pašteta

Domaća pileća pašteta je zdrava namirnica, dok je industrijska pašteta začinjen živinski otpad. Recept kako napraviti domaću pileću paštetu i namaz za hleb

 

Domaća pileća pašteta je odličan namaz za sve generacije. Uz to, ako je dobro napravljena domaća pileća pašteta može da bude gastronomski doživljaj i kuvarska senzacija. Prava domaća pašteta je divno jelo koje trebate što češće spremati, jer recept za domaću pileću paštetu nije težak. A razlika izmedju domaće i industrijske pileće paštete je ogromna u svakom pogledu, pre svega u zdravstvenom i nutritivnom smislu.

Recept kako se pravi domaća Pileća pašteta

Domaća pileća pašteta

Naučite kako se pravi prava domaća pileća pašteta, ne kupujte industrijske paštete u supermarketu. Recep za pileću paštetu vam daje Voki Kostić.

Domaća Pileće pašteta – potrebni sastojci

– 1 pile

– 2 šargarepe

– 2 paštrnaka

– 1 kašika začina od sušenog povrća

– 3 kisela krastavca

– 2 jajeta

– 1 kašika kapra

– sok od 1 limuna

– 1 kašika kisele pavlake

– so po ukusu – prstohvat soli

Recept kako se sprema domaća pileća pašteta

Skuvajte pile zajedno sa šargarepom, paštrnakom i začinom od sušenog povrća. Ocedite, ohladite, meso odvojte od kostiju i skinite kožicu sa mesa. U medjuvremenu obarite jaja. Ako želite da dobijete veću količinu paštete dodajte i jedan do dva krompira.

Kroz mašinu za meso ili kroz blender sameljite pileće meso, jaja, krastavce, šargarepu, paštrnak i kapar (i krompir). Dodajte pri kraju kiselu pavlaku, sok od limuna, so i biber. Sve dobro umutite. po želji možete dodate začine koje volite, papriku, čili, kumin, kečap, kari, kao i pečurke, ili malo dimljene šunke da biste dobili dodatnu aromu.

Ostavite tako spremljenu paštetu u hladnjak. Možete je posuti po vrhu seckanim peršunom. Domaća pileća pašteta može da stoji nekoliko dana u frižideru. Mažite je na svež  i hrskav hleb, umačite čips u nju i tortilju ili je stavljate na krekere.

Izvor: Vojislav Voki Kostić – Gastronomski dnevnik