Miroslav Raduljica – Božija ruka i koš u meču sa Francuzima

Miroslav Raduljica je postigao čudesan i ključni koš u polufinalnom meču sa Francuskom na Svetskom prvenstvu u Madridu koji je nazvan Božija ruka. Koš kao iz odbojke

 

Najveći uspeh košarkaške reprezentacije Srbije od kada Republika postoji samostalno je obeležen i jednim spektakularnim košem, koji je postigao centar Miroslav Raduljica. Pogledajte koš koji je nazvan Božija ruka, jer niko drugi nije mogao Raduljicinu ruku tako da vodi do postizanja takvog koša.

Miroslav Raduljica - Božija ruka i koš u meču sa francuzima

Srpski košarkaški centar Miroslav Raduljica i legendarni koš nazvan Božija ruka

Hvala ti Bože!

 

Miroslav Raduljica (Beograd, 5. januar 1988) je srpski košarkaš. Visok je 213 cm i igra na poziciji centra.

Karijera

Raduljica je počeo karijeru mlađim kategorijama FMP Železnika. Svoj debi u prvom timu FMP-a imao je u sezoni 2005/06. Sezonu 2006/07. proveo je na pozajmici u Borcu iz Čačka. Najbolje partije u dresu FMP-a je imao u sezoni 2009/10. kada je i proglašen za najkorisnijeg igrača Superlige Srbije.

U leto 2010. potpisao je petogodišnji ugovor sa Efes Pilsenom. Već na početku karijere u turskom klubu doživeo je povredu stopala zbog koje je odsustvovao nekoliko meseci. U februaru 2011. Efes je poslao Raduljicu na pozajmicu u berlinsku Albu kako bi igrao i vratio se u formu posle povrede. Sa Albom je stigao do finala nemačkog prvenstva.

U avgustu 2011. Raduljica je došao na jednogodišnju pozajmicu u Partizan. Svoju najbolju partiju u dresu Partizana imao je u pobedi nad ekipom Heliosa kada je postigao 31 poen i imao 8 skokova, zabeleživši indeks korisnosti od čak 47. Sa crno-belima je osvojio dva trofeja, Kup Radivoja Koraća i Prvenstvo Srbije.

Za sezonu 2012/13. Efes ga je ponovo pozajmio, ovaj put ukrajinskom Azovmašu.

Miroslav Raduljica top 3 Serbia-France

NBA

U julu 2013, odlazi u NBA ligu i potpisuje ugovor sa Milvoki baksima. U svojoj debitantskoj NBA sezoni odigrao je 48 utakmica (2 kao starter) i beležio prosečno 3,8 poena i 2,3 skoka po meču. Krajem avgusta 2014. je trejdovan u Los Anđeles kliperse. Ipak par dana kasnije Klipersi su ga otpustili.

Reprezentacija

Raduljica je sa reprezentacijom Srbije za igrače do 19 godina osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2007. godine, a kao član univerzitetske reprezentacije Srbije zlatnu medalju na Letnjoj univerzijadi 2009. godine u Beogradu. Sa seniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj.