Kako izgleda slobodno letenje iznad Dubai-a – Skydive Dubai

Kako izgleda padobranski skok i letenje iznad Dubai-a, jedne od najboljih i najatraktivnijih destinacija za padobrance širom sveta

 

Ovi momci se odlično zabavljaju dok lete nad Dubai-em. Padobranski skok iznad ovog grada je vizuelna atrakcija kako za padobrance tako i za nas gledaoce. Sjajan snimak koji pokazuje koliko je zanimljiv sam grad koji ima nestvarnu panoramu zahvaljući svojim gigantskim projektima u moru i na kopnu.

GoPro kamera nam je omogućila da zabavu padobranaca imamo i mi na našim monitorima. Uživajte.

Padobranski skok i letenje iznad Dubai-a

Dubai – Kompleks za stanovanje poluostrvo i ostrva Palma u moru

Emirat Dubai (arapski: دبي‎ ) je jedan od sedam emirata i istoimeni grad u federaciji Ujedinjeni Arapski Emirati, na jugoistoku Persijskog zaliva, ime njegove prestonice.

Emirat Dubai je drugi po broju stanovnika (2 054 000) i drugi po veličini teritorije u federaciji (3.900 km²). Dubai ima otprilike pravougaoni oblik, i obalu dužine od oko 72 km duž Persijskog zaliva. Glavni grad emirata, istoimeni Dubai, je najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, u kom živi oko 9/10 stanovnika emirata.

Emirat Dubai sa juga i zapada graniči se sa Abu Dabijem, a sa istoka i sjveroistoka sa Emiratom Sharjah (Šarža). Pored glavnog priobalja uz Persijski zaliv, emiratu Dubai pripada i mala enklava Hatta, pored omanske granice, udaljena 40 km od emirata.

Pored glavnog grada, veća naselja su već spomenuta Hatta (10 598), lučki grad Jebel Ali (31634), udaljen 35 km od prestonice, te predgrađa Aweer 35 km, Sujoh, Lusaili, Maha i Faqa.