PRVE VOŽNJE PLANINSKOG SKEJTBORDA

Pripreme za 2. svetsko prvenstvo u planinskom skejtboru i mini promocija za hrabre koji su isprobali vožnju planinskog skejtborda

Deset najhrabrijih pulena Sportskog Društva „Petrovaradin“ u prošlu subotu se po prvi put srelo sa malo poznatim ekstremnim sportom – planinskim skejtbordom. Članovi novosadskog Kluba planinskog skejtborda „ATB“ organizovali su mini promociju vožnje na dasci od koje se „ledi krv u žilama“ na padini kod „Lovotursa“ u Petrovaradinu, kao uvod u 2. Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu koje je zakazano za naredni vikend 5. i 6. septembra u Bukovcu. – Osnovna ideja nam je bila da našim sugrađanima pokažemo šta je planinski skejtbord, a najbolji način za to je, svakako, kroz samu vožnju – rekao je predsednik KPS „ATB“, Predrag Marcikić. – Želimo da ih sve pozovemo na pravo svetsko prvenstvo koje se po drugi put održava baš u našem gradu, gde će moći da vide profesionalce na njihovom terenu – dodao je Marcikić.

PRVE VOŽNJE PLANINSKOG SKEJTBORDA 1

Trening za planinski skejtbord – Milan Rapajić, 17 godina

Upravo osmesi na licima najhrabrijih koji su se spuštali niz padinu, potvrdili su da magija vožnje planinskog skejtborda nije mit, već istinska adrenalinska injekcija od koje srce ubrzano kuca. To su nam potvrdili Nikola Džaferović (15), Milan Rapaić (17), Darko Makiš (13), Una Rakanović (13), Maša Mitov (13), Kristijan Ivanovski (15), Damjan Pavlović (8), ali i deca porodice Petković iz Petrovaradina Aleksandar (6), Sofija (13) i Stefan (16).

PRVE VOŽNJE PLANINSKOG SKEJTBORDA 2

Ko vozi taj i pada ponekad – Nikola Džaferović, 15 godina

Posebnu fascinaciju svih prisutnih izazvali su profesionalni vozači iz Poljske koji su, već tradicionalno, stigli prvi na 2. Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu i u nekoliko spustova prikazali publici šta će moći da vide na svetskom prvenstvu ..

Podsećamo, Drugosvetskoprvenstvouplaninskomskejtborduudiscipliniborderkrosislobodnimskokovima, zakazanojeza 5. i 6. septembar. Mesto održavanja je Bukovac, u blizini Novog Sada. Prema programu organizatora u četvrtak 4. septembra će biti organizovano testiranje staze, trening i registracija takmičara. Za 5. septembar u 12 sati su zakazane kvalifikacione trke, a u subotu 6. septembra u 11.45 sati sledi zvanično otvaranje prvenstva i finalne vožnje.

PRVE VOŽNJE PLANINSKOG SKEJTBORDA 2

Učimo kako se vozi skejtbord – Maša Mitov, 13 godina

Iza srpske zastave stajaće domaćini – profesionalni vozači: Senka Bajić,Todor Jović, Ivan Raković, Slobodan Banović, Predrag Marcikić i Predrag Trifunov.

. . .

Mountainboard WBXC2 Intro