Kako se pravi čokoladni rolat

Popularan čokoladni kolač koji se često pravi za rodjendane, slave, proslave. Recept za čokoladni rolat. Jednostavni sastojci i brza priprema za sat vremena.

 

Vrlo jednostavan recept za čokoladni rolat. Brzo se sprema, nema mnogo sastojaka a veoma je ukusan. To je čokoladni rolat i kolač za sve sezone i za sve prilike. Ovaj čokoladni kolač deca obožavaju, tako da ćete ih usrećiti kada god ga napravite. Sačuvajte ovaj recept za čokoladni rolat u vašim arhivama.

Recept za čokoladni rolat - kako se pravi rolovani čokoladni kolač

Recept za čokoladni rolat

Recept za čokoladni rolat – sastojci

3 kašike brašna,

7 kašika šecera,

6 kašika šećera u prahu,

7 jaja,

100 g kakao praha,

400 ml slatke pavlake,

2 kašike mleka,

125 g Maslaca,

3 štangle čokolade za kuvanje

 

Kako se priprema čokoladni rolat

Recept za kore: Umesiti sva jaja, 7 kašika šecera i 3 kašike brašna sa 100 g kakao praha, razviti testo i ispeći koru. Kada se ispečena kora malo prohladi umotati je u rolat i svezati da kora za rolat dobije oblik, da ne bi kasnije pucala. Zatim kada se kora ohladi, rolat polako odmotati i filovati nadevom.

Recept za nadev:  Umutiti 400 ml slatke pavlake i 4 kašike šećera u prahu. Zatim zagrevati na pari i dodati 2 kašike šećera u prahu, 2 kašike mleka, 125 g maslaca i 3 štangle čokolade. Dobro umešati i rastopiti sve sastojke.

Rastvoriti kore, preliti ih toplim nadevom i umotati. Spolja namazati debeli sloj nadeva i ukrasiti ga rendanom čokoladom, kandiranim višnjama, sirupom, slatkim prelivima. Čokoladni rolat je gotov. Ostaviti ga da se malo ohladi i stegne. Služiti ga uz kapućino.