Kakav espreso piju budući pravnici

Studenti prava na Pravnom fakultetu u Beogradu su česti gosti kafea El Derecho koji je posetila Espreso patrola i ocenila kvalitet i ukus espreso kafe sa mlekom u kafiću

El Derecho kafe je zanimljiv i veliki kafić unutar Pravnog fakulteta u Beogradu, koji većim delom ima veliku baštu koja se naslanja na Tašmajdanski park. Tu je nekada bio legendarni kafe Bonafides ali ga je sada zamenila savremenija varijanta ugostiteljstva. Bili smo u poseti sajmu meda na Tašmajdanu pa smo svratili do kafea da vidimo kakav espreso sa mlekom piju mladi studenti prava. Nismo se mnogo zadržavali, jer je bila gužva i buka, sve je bilo prepuno dokonih studenata koji više vole espreso kafu od knjige.

Espreso patrola - El Derecho kafe, Pravni fakultet u Beogradu i ocena kvaliteta espreso kafe

El Derecho kafe, Pravni fakultet u Beogradu i ocena kvaliteta espreso kafe

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom El Derecho kafe

Testirali smo kvalitet espreso kafe na Pravnom fakultetu u El Derecho kafe-u. Evo kako smo ocenili espreso koji se sprema studentima prava:

Marka espreso kafe: Bar kafa

Spremanje kafe: odlično

Mlečna pena: odlična – gusta, tvrda

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo ni pitali

Šoljica zagrejana – ne, hladna

Šoljica izgled – klasična Bar kafa šoljica, solidno

Espreso set sadrži: samo espreso kafa sa mlekom

Ukus: odličan za kapućino, malo slab za espreso

Cena: 145 dinara

Generalna ocena: vrlo dobro do odlično

 

Zaključak za espreso kafu u El Derecho kafe-u: S obzirom koliko je velika gužva verovatno i ne razmišljaju da greju šoljice. To im je osnovni minus. Espreso Bar kafa ima blag ukus tako da je aroma kafe odlična za kapućino ali ne i za fanatične ljubitelje espreso kafe. Priznajemo da smo bili pozitivno iznenadjeni, jer iako je kafa malo precurela što se vidi po prstenu kafe na mlečnoj peni, u ovom kafeu odlično spremaju espreso kada se pogleda beogradski prosek.

Naša preporuka: Grejte šoljice i možda dodatno uvedite neki brend espreso kafe koji ima jaču aromu, tako da espreso manijaci imaju mogućnost da uzmu neku kafu koja ima intezivniji ukus. Potrošači su sve razmaženiji.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.