Espreso sa mlekom uz doručak sa švedskog stola

Restoran Zvezdara Teatar i espreso patrola koja je ocenila kakav espreso sa mlekom se pravi i pije u poznatom restoranu. Ocena kvaliteta kafe, spremanja, usluge i ukusa kafe

 

Restoran Zvezdara Teatar je poznat ugostiteljski objekat koji dugo i uspešno radi i mi smo česti gosti u njemu, posebno na bogatom jutarnjem doručku. Naime, oni imaju doručak po izboru – švedski sto, po ceni od 350 dinara što je vrlo privlačno za sve koji vole dobro da pojedu uz jutarnji espreso sa mlekom. Uz masan i kaloričan doručak (testenine, omlet, pite, lazanja, pileća krilca, kobasice) idealno se slaže produženi espreso sa mlekom, odnosno kapućino. No, da vidimo kako to izgleda u našem omiljenom restoranu. Dobro ga poznajemo, pa ćemo odmah navesti da im je espreso kafa najveća slabost već godinama jer stalno nešto neuspešno eksperimentišu sa no name brandovima.

Espreso patrola - restoran Zvezdara Teatar u Beogradu i ocena espreso kafe

Restoran Zvezdara Teatar u Beogradu i ocena espreso kafe

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom restoran Zvezdara teatar

Testirali smo kvalitet espreso kafe u restoranu Zvezdara teatar. Evo kako smo ocenili espreso:

Marka espreso kafe: Essse caffe

Spremanje kafe: odlično kada im se kaže da sipaju do pola šolje sve zajedno (inače prave čorbicu)

Mlečna pena: odlična – gusta, tvrda

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo ni pitali

Šoljica zagrejana – ne, mlaka

Šoljica izgled – debela, demode

Espreso set sadrži: espreso kafa sa mlekom i ponekad čaša vode kada tražiš

Ukus: prosečan

Cena: 140 dinara

Generalna ocena: prosečno

Zaključak za espreso kafu u restoranu Zvezdara teatar: Godinama posećujemo restoran Zvezdara teatar i uvek se čudimo njihovim eksperimentima sa espreso kafom jer uvek biraju neki no name brand kafe, neki egzotični da li inostrani ili domaći brend kafe. U Italiji to nije problem, jer tamo svako zna da od bilo kakve kafe napravi savršeni espreso ali u Srbiji to jeste problem, zato je možda bolje da se drže poznatih kafa. Sadašnja Essse caffe je kafa grubog ukusa, još kako nije odlično spremljena i ne sipaju punomasno mleko, njihov produženi espreso sa mlekom postaje topao napitak koji ne pruža zadovoljstvo u pijenju. Sve smo vam rekli.

Naša preporuka: Uzmite neki standardni brend espreso kafe. Naučite baristu da manje toči espreso i da koristi punomasno mleko od 10% za mlečnu penu, jer kada sipa razvodnjenu mlečnu penu u ionako produženi espreso on onda postaje vodnjikav.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.