Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Društvo

Gluvo doba – Očigledna zavera protiv Srbije – teorija zavere koja se ostvaruje

 

Američka igračka Velike Albanije na stadionu JNA

Nije li očigledna zavera protiv Srbije i jasna simbolika kada američki dron nosi zastavu Velike Albanije nad stadionom JNA i svi se smeju Srbiji. Teorija zavere koja to više i nije.

 

Najuspešnija zavera je kada ubediš ljude da zavera ne postoji, nego da se sve dešava spontano ili slučajno. Najveći uspeh djavola je što je savremene ljude ubedio da on ne postoji, da je on izmišljeni lik iz stripa, pa kada on ne postoji lakše je verovati u nauku nego u Boga.

Teorija zavere protiv Srbije se ostvaruje pred našim očima i to u direktnom prenosu na na malim TV ekranima, što sve liči na već vidjeni CNN mondijalizam. U opštoj histeriji oko toga, moram i sam da se pridružim nastalom stanju svesti sa jednim aktivnim tekstom koji raskrinkava glavne uzroke zavere protiv nas. Jer, Veliko Albansko Američki dron sa zastavom Velike Albanije nad stadionom JNA i pred nosom predsednika Republike Srbije, pred milionskim TV auditorijumom Srbije, američka hi tech igračka koja poleće sa Srpske Pravoslavne Crkve i doživljava stojeće ovacije gneva celog stadiona i navijača prisutnih na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nije li to jaka duhovna simbolika priče koja je spojila niz dogadjaja u jedan jedini simbol – otvoreno poniženje Srbije.

A poniženi smo ponajviše zbog prodaje i predaje Kosova i zbog održane Parade ponosa u Beogradu.

Očigledna zavera protiv Srbije – teorija zavere koja se ostvaruje albanska zastava na utakmici u Beogradu
Zavera protiv Srbije i na sportskim terenima

Rekli bi, Bog je okrenuo lice od Srba i Srbije, zbog bezakonja vladara Srbije i naroda koji vode iz greha u greh. Naši stari su to znali, oni su okupaciju od Turaka i Albanaca uvek doživljavali kao bič Božiji, kao kaznu za nedela naša. Naša intelektualna i politička elita to ne shvata, nikada neće ni shvatiti, jer oni se nadahnjuju nazovi racionalističkim i kvazi duhovnim učenjima iz loža i drugih djavolovih sekti.

No, vratimo se temi koja je očigledna zavera protiv Srbije, odnosno teorija zavere koja se ostvaruje na našim malim ekranima, pred licem i podsmehom celog sveta. Sada je svima jasno, osim premijeru Srbije i njegovim klimoglavcima da Amerika i Evropa ne žele ništa dobro Srbima i Srbiji, i da će nas rasparčati i dati u kandže Albancima i ostalim susedima, red onih koji čekaju na to je podugačak. Očigledno ćutanje i smejanje iza ledja Srbiji od strane američkih i evropskih diplomata povodom drona iznad stadiona JNA govori dovoljno o svemu, šta misle stvarno o nama i čemu se nadaju – oni sami su deo mnogih zavera protiv Srbije. Albanci će rasti, Srbija će padati. Oni su njihovi favoriti, Srbiju treba još uniziti. Što više naši političari savijaju glavu prema Evropi to će nas oni još više ponižavati. Svet politike nije svet poštenja i časti, posebno ne kada ga vode sile pod uplivom nečastivog i sa druge strane imaju naše, domaće sluge nečastivog.

Albanci zaslužuju zaista stajaće ovacije za ovaj neprijateljski gest prema našoj državi za kreativnost koju su pokazali. Očigledno je da su sve nacije oko nas postale agilnije i naprednije, dok mi stagniramo u kaljuzi političke nomenklature koja nas vodi. Jedna hi tech američka igračka dron i zastava Nove Velike Albanije su uskomešali strasti i čitav Balkan, makar tamo gde ima svih onih koji mrze Srbe. A vidi se da ih ima puno, jer je u svim okolnim zemljama bilo izliva oduševljenja nad poniženjem Srbije i predsednika Republike Srbije i njegove klike koja je samo nemoćno mogla da prati pobednički ples američkog drona, da ne kažem američkog klona zvanog Velika Albanija. Ako srpskoj političkoj eliti sada nije postalo jasno da postoji očigledna zavera protiv Srbije i da su oni ti koji je sprovode, onda im nikada neće ništa biti jasno. Ili su amputirane svesti kao Nataša Kandić i Petar Luković, ili su nas kao narod prodali mirne savesti kao Biljana Srbljanović i Čedomir Jovanović.

Zašto smo poniženi kao narod i država

Inače, američka ambasada i američki ambasador su najbolji politički prijatelji i savetodavci koje ima aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je već ušao u istoriju. Amerikanci i Evropljani su našoj državi platili 2004-e godine iznos od 100 miliona eura da se Parada ponosa održi, tako kažu insajderi. Navijač Srbije sa Kosova, gle simbolike, koji je ušao u kamere i viknuo nekoliko puta „Vučiću pederu, Vučiću pederu, Vučiću pederu!“ i ceo stadion koji je to isto skandirao, odredili su mesto premijera u istoriji Srbije i šta misle obični ljudi o Paradi ponosa u Beogradu za koje su date pare EU. Čovek koji je zbog para i beščašća dozvolio Paradu ponosa u Beogradu i oružjem je branio od naroda, ostaće u narod upisan kao ono što je navijač u TV prenosu izgovorio. Aleksandar Vučić je izgubio potpuno kredibilitet svog političkog postojanja, da je pametan našao bi način da nestane sa scene Srbije, ali nije mudar i neće sam otići, pa će ga još veća poniženja sustizati. Jer Bog ga je upozorio ovim jednostavnim gestom albanskih balista koliki je greh bila Parada ponosa održana u Beogradu. Kazna sa neba je stigla brzo i očigledno. Ko veruje veruje, ko ne veruje, neka se čudi.

I pre vremena, Srbima je s neba, u vidu američkog drona, poslata poruka da treba da podmazuju oružje, da im susedne zemlje ništa milo ni drago ne spremaju, iako nas domaći mediji i domaći političari na platnom spisku Evropske unije ubedjuju u suprotno, te govore kako smo mi centar stabilnosti u regionu, jer raspuštamo vojsku i policiju, rasturamo sve institucije sistema, pacifikujemo silom domaći narod i navikavamo ga na svaki greh, dok se svi oko nas spremaju da nas zaskoče. Zar i to nije svojevrsna zavera protiv Srbije od domaćih petokolonaša? Sutra će na mig Amerike i EU svi njihovi sateliti države, naše komšije, krenuti na nas da nas podele, kao što su to i činili u istoriji par puta.

Ako nije Bog s nama, pa da to spreči, ko je s nama?

Pominjem Boga, jer je u Bibliji odavno rečeno od mudrijih „Ako je Bog s nama, ko može protiv nas“, jer ko voli i poštuje Boga, ne može biti pobedjen, Bog ga čuva. Pročitajte samo istoriju jevrejskog naroda, uostalom pročitajte istoriju svakog pravoslavnog naroda, krvava istorija puna borbe i stradanja, ali uvek pobednička na kraju. To je stoga što Bog ne ostavlja svoje pleme samo. Još kada bi mi bili bogougodni, kao što nismo, kada bi Boga poštovali od vrha države pa sve do onog malog čoveka, Bog bi nas vodio iz pobede u pobedu, kao što je vodio Jevreje dok su ga slušali. Ali ko će danas to da poveruje u doba pseudo racionalizma i ostrašćenog liberalizma, gde svako misli da je on centar sveta. Ovo je antropocentričan svet sujete i gordosti malih ljudi, pa su zbog toga svi i postali nekritička masa i rulja koja veruje i klanja se idolima. Srbija je postala idolopoklonička zemlja, klanjamo se Evropi, premijeru, partiji, novcu, tajkunima, kriminalcima, estradnim zvezdama, modi, neodgovornom životu, satanističkim simbolima.

Kuda dalje Srbijo? Svi su protiv tebe a i ti sama si protiv sebe. Svuda je zavera protiv Srbije, spolja i iznutra. Danas više ne znaš da li da se plašiš onih spolja ili onih iznutra. Oni spolja su ti vidljivi neprijatelji čak i kada ti se smeju i dronovi darove donose, ali ovi domaći neprijatelji, koji rade protiv Srbije i srpskog naroda, to nekako ne možeš da shvatiš, jednostavno ne veruješ da postoje takve domaće štetočine koje uništavaju budućnost Srbije, naroda i na kraju krajeva i svoje dece. Postoje takve štetočine, očigledne su, godinama se već ne skrivaju, danas su i vlast i opozicija. Drmaju i tresu ovaj narod, zaludjujući ih bajkama o ružičastom svetu Evrope, o visokom standardu, o blagostanju i radnim mestima, o prijateljstvu sa svima pa i sa djavolom, a u stvari samo nas obmanjuju pričama dok nam djavo jamu kopa.

I sad, zaključak simbolične priče i uvoda o zaveri protiv Srba

Američki dron, američka hi tech igračka. Mi amerikancima sve opraštamo čak i kada nas bombarduju i mentalno siluju i ucenjuju, slepo ih slušamo, a oni nas ponižavaju jednom igračkom, gde jedna igračka ponizi ceo stadion JNA. Pazite tu simboliku, igračka protiv JNA, jer mi vojsku više nemamo. Igračka je dovoljna da nas porobi.

Albanski dron poleće sa crkve Srpske Pravoslavne Crkve. Jasnog li simbola i Božijeg upozorenja svim onima sveštenicima i vladikama koji idu na ekumenske zajedničke molitve, koji pozivaju protestantske i rimokatoličke sveštenike u naše hramove, koji pozivaju papu, koji posećuju hramove bezbožničke, izdaju veru za večeru zbog pripadnosti lažnim idejama o svejedinstvu sveta i vera. Pokajte se svi ekumenisti srpski, dok još imate vremena.

Božija kazna za greh. Inače, žalim albanca balistu koji se popeo na krov Srpske Pravoslavne Crkve, vezujući konopac na krst i koji je skrnavio svetinju. To što je on postavljao dron iz zabave i velikoalbanske ideologije na svetinji gde joj nije mesto, može skupo da ga košta. Njegov komšija koji je za vreme šiptarskih pogroma na Kosovu onako divljački rušio krst sa Srpske crkve, završio je život kao besomučnik. Posle nekog vremena je izgubio glas, samo je mogao da laje, da ispušta zvukove kao pas, pa ga je zbog sramote koja je zadesila njega i čitavu njegovu porodicu, rodjeni otac ubio. Otac mu je uhapšen i zatvoren, izdržava kaznu zatvora. Tako prolaze oni koji se o Boga ogreše.

Kavlifikacije ze Evropu. Osim zastave Velike Albanije u Beogradu, koja kao crvena zastava što izaziva gnev bika, izazva ceo naš narod na ogorčenje, a smirenja bi nam više trebalo, simbolika je i sam fudbalski meč Srbija – Albanija koji se igra u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope. Kvalifikacije za Evropu. Da, očigledno da neće biti u duhu fer pleja i da će rezultat biti namešten.

Možete u to da se kladite. Upišite fiks na rezultat kvalifikacija Srbije za Evropsku uniju.

Š.V.

 

Biblija – Jevandjelje po Mateji, glava 13.

 

1 I onaj dan izišavši Isus iz kuće seđaše kraj mora.

2 I sabraše se oko Njega ljudi mnogi, tako da mora ući u lađu i sesti; a narod sav stajaše po bregu.

3 I On im kaziva mnogo u pričama govoreći: Gle, iziđe sejač da seje.

4 I kad sejaše, jedna zrna padoše kraj puta, i dođoše ptice i pozobaše ih;

5 A druga padoše na kamenita mesta, gde ne beše mnogo zemlje, i odmah iznikoše; jer ne beše u dubinu zemlje.

6 I kad obasja sunce, povenuše, i budući da nemahu žila, posahnuše.

7 A druga padoše u trnje, i naraste trnje, i podavi ih.

8 A druga padoše na zemlju dobru, i donošahu rod, jedno po sto, a jedno po šezdeset, a jedno po trideset.

9 Ko ima uši da čuje neka čuje.

25 komentara

 • Moze se sve to gledati kao zavera celog sveta ( i domacih izdajnika) protiv
  Srbije , ali u stvari je samo sukob raznih (najvise tudjih ) interesa . Obican
  narod gleda kroz prizmu postenja,istine,pravde,cojstva i junastva u ljude koji u svom opisu poslova nemaju nista od toga vec samo ispunjavanje necijih interesa i svoj ‚‚tal‚‚ u tome .
  Kad narod bude glasao na izborima uzimajuci u obzir svoje interese a ne bajke tipa ‚‚EU nema alternativu‚‚ , ‚‚ Putin moj predsednik‚‚ bice manje sansi da opet ‚‚sjasi Kurta da uzjase Murta‚‚ .
  Pozivati se na Boga kao nekog ko ce pravicno resiti ( u nasu korist ! ) sukob
  oko ovozemaljskih dobara je poprilicno neozbiljna opcija .

 • Neozbiljni ste Vojsije u vašim komentarima, posebno kada pominjete Boga, jer je sve u Njegovim rukama. Ceo vaš i moj život, sudbina Srbine i bilo kog naroda je u Njegovim rukama.

  To što niste „duhovno obrazovani“ i utvrdjeni u veri, ne oslobadja vas odgovornosti za izgovoreno ili učinjeno, kao ni onog nesrećnog balistu za učinjeno. Neki demoni u vama vas stalno podstiču da cinično opservirate i Boga i Crkvu i vernike, umesto da slušate i ćutite, da se čudite onome što se vama čini čudnovatim.

  Da ste duhovno obrazovani Vojsije, da živite verom pravoslavnom, znali bi da je sve od Boga. Kada nam ispunjava molbe, od Njega je, kada nam dolaze iskušenja i kazne, od Njega je. Ništa na ovom svetu se ne dešava bez Njegove volje. Zato i služe molitve, da umilostive Boga, da nam oprosti grehe. Zato služi pravedan život i bogougodan, da nas čuva Bog.

  Ali greh po greh, i On okrenu lice od nas. Čuvajte se vašeg jezika kojim ste tako samozadovoljni, jer mislite da ste duhoviti, u greh vas vodi, kao što je komuniste odveo u greh bogoodricanja, pa gde su oni sada i u šta su se izrodili bili dok su vladali.

 • Ne morate braniti Boga od mene . Ako pazljivije procitate komentar i iskljucite ego (gordost) bar na tren uocicete da nisam nista hulio protiv Njegove moci vec protiv vaseg misljenja da ce on suditi u ovozemaljskim sukobima i to ovde i sada a ne svakom ponaosob kad se dodje pred Njegovo lice .
  ‚‚Niste duhovno obrazovani‚‚ , demoni u vama‚‚ , ‚‚umesto da cutite i slusate ‚ ( pretopstavljam Vas ? ) ..i slicne izjave bi mogle da se protumace da ste vi neko ko me poznaje i ima autoritet ili ste neko vise bice od mene .
  Za ono izjednacavanje mene i onog baliste ,da vam ne bih odgovarao kako zasluzujete molim vas da na ove crtice napisete sami sebi odgovor kakav bi vam dao prosecan Srbin i tako mene postedite greha ____________________
  ___________________________________________ !!!

 • Ponešto sam pročitala iz teksta, zašto uvijek neka razmišljanja o zavjeri, o nekim neprijateljima drugim kršćanima, ekumenskim molitvama, pa ljudi moji ovdje je ekumenska molitva ispred bolnica protiv pobačaja, znači svi kršćani se mole ne zajedno ali se mole u duhu zajedno a ako su i zajedno nitko ne pita jesi li katolik i ili protestant ili pravoslavac, toliko je pobačaja spriječeno, toliko je milosti….pa za koga je Bog ako ne za nas, pa to je Božja stvar ….zašto ste tako sebično nabrušeni.

  Bez obzira na vašu vjeru, poštivam, ali okanite više kukanja, i da su svi protiv Srbije, pa danas je sotona protiv čovjeka gdje god bio ako se bori u Kristu. Ja nikada u duhu ne dijelim kršćane bez obzira na razlike, puštam Bogu sve to. Uostalom, zaboravljate grijehe prošlosti, ponekad se isto vrati
  možda je to vrijeme da se čovjek pred Bogu u molitvi i pokaje i okrene Bogu, svaka situacija je ona u kojoj nas Bog poziva sebi. Samosažaljenje, to mogu i Židovi od početka svoje povijesti do danas.

  S.V. žao mi je, svećeniku ne pristaje ovakva srdžba. Ja tražim Krista u svima a vi samo u Srbima.
  I prvi put čujem z a izraz „tvrdovrati“ ipak je bolje ono „tvrdoglavi“, bolje zvuči i logičnije je.

  Pozdrav od katolkinje

 • Ako je Bog i za mene a jeste kako i vi možete protiv mene? I ja se molim Kristu.
  Ne prihvaćam takvo tumačenje.
  Možete misliti da je vaša vjera prava, imate pravo na to ali nemate pravo svojatati Riječ Božju. Ona je dana kristjanima Kristovima, kršćanima i onima koji to žele biti.

  Na kraju ispada da nas ne vole jugonostalgičari titoisti, i braća u Kristu, dođe mi na isto.

  Odoh…dosta mi je komentara.

 • Mitropolit Porfirije nije kao vi S.V. oni popije i kavu sa rimokatolicima 🙂 I drugačije priča od Vas, baš onako kako i treba.

 • Nisam ni primetio ovo ‚tvrdovrati‚‚ , i ja sam video tvrdoglavi . Nikad cuo taj izraz.
  Gosn S.V. objasnite mi sta znaci ta rec da znam da li jos dodatno da se ljutim na vas ! 🙂

 • Nema mog komentara 🙁 . Nisam ni primetio da pise tvrdovrati a ne
  tvrdoglavi. Ovo dugo mi pise i na cipu u licnoj karti . Molim S.V. da
  mi objasni sta znaci tvrdovrati da znam da li da se jos vise ljutim 🙂

 • Gluvo doba, gluvog (anonimnog) autora. Ne piši slučajno negativne komentare, a pogotovo se ne suprostavljaj univerzalnom receptu za sve probleme – verski zanos, verska histerija, verski fundamentalizam.

  Najbolje se razume autor sa sestrom po veri Martinom, iako su katolici napredniji jer evo već zovu pedere i pedofile pod svoje okrilje, valjda da legalizuju sve učinjeno u prethodnom periodu. Svi koji ne misle kao oni su dno dna, duhovne nule, braća i sestre albanskim i drugim teroristima, moraju da ćute i trepću i potiskuju djavolčića u njima, inače ih čeka strašni sud.

  Žalosno je što se tekst, koji ima i svetle tačke, tako histerično, egoistično, arogantno tumači i završava. Što je mnogo – mnogo je. Zar je Bašta Balkana spala na par polupismenih autora i komentatora, verski zatucanih, ali u isto vreme prepotentno dosadnih u nameri da istraju u svojim nakaradnim stavovima. Koliko vidim davno više nema pravnih vernika i njima su dosadili.

 • Aleksandar, do sada si samnom razgovarao i trudila sam ti se objasniti uvijek na lijep način ali ti si zapravo pokazao svoje pravo lice. Što te briga ovaj tekst KAD NE VERUJEŠ U BOGA, što se guraš sa petkorakom da oklevećeš mene, jer to je tvoj cilj. Napišem svojim katolkinjama na postu o Titu da ne znaju neke stvari i ako nije tvoja zadnja eto Tite da nas muči i ovdje. Imaš svoju zakletvu Titu i stavi me na miru.

  Ne znam jesi glup ili ćorav, i jesi uopće pročitao komentare i na ovom postu? I tko koga razumije ili ne razumije. Što se rugaš sa katolicima, pa zar nemaš one dvije katokinje koje nemaju pojma o svojoj vjeri za drugarice, ne misliš da ćeš i njih povrijediti možda ?

  Eto ti ćeš uređivati Baštu balkana i određivati kao diktator Tito tko smije išta napisati i tko smije pisati. Ti si isto zatucan. Ovako mračno lice nisam vidjela dugo.

  Ako želiš mir zaobilazi me. Nisam opće očekivala da će jedan Titov odvjetnik mene napasti a obratila sam se „katokinjama“, ma tko si ti?

  Niko zna više od tebe, a ti si služio onom režimu i služiš mu i sada, inače, što mene napadaš. Ja imam pravo braniti Boga a to što si ti tako alergičan na njega to je tvoj gadan problem. I što smeta istina o Titu? Tito je bio zločinac, ubijao je i Srbe i Hrvate.

  Još jednom, slika je da se naježiš. Kao da me gleda …uf…

  p.s. Nećeš me otjerati.

  Vojsije, ja sam vidjela komentar, ali nema ga. Menis se činilo da si sa onim crticama psovao pa su ga obrisali 🙂 I ne sjeda mi naziv „tvrodvrati“ nikako, prvi put čujem za to. Neću ništa reći ali me vratovi podsjećaju na nešto loše.

  A S.V. na primjeru A.Z. može vidjeti kako sotona vreba i kuje zavjere. Ne dirajte mu petokraku! ni „katolkinje“ ha ha ha….

  Uh…. izgleda da sam zaradila novog milenka, ovaj je i gori. Idem se odmoriti do sljedećeg sekretarskog komentara, možda me i uhapse…

 • Srećan vam Tomindan, neverne Tome, da njegovim blagoslovom i molitvom se vaše duše otvore za istinu, bili vi ateisti, pagani, kvazi pravoslavni, katolici, i svi ostali.

  Sveti Toma je bio apostol, pa je izrazio sumnju u vaskrslog Hrista, kao što mnogi ne veruju danas ni u Boga, ni u Crkvu a ni u zaveru 🙂

  Gospod moj, Bog moj – uzviknu Sveti Toma kad vide istinu. Nek da Bog da je i meni dragi tvrdovrati komentatori uvide i da tako kliknu, od srca.

  Tvrdovrati je pojam jasno opisan u Starom Zavetu, koji je bio neposlušan i stalno kretao u bogoprotivnom pravcu, iako je tada Gospod bio prisutan i vodio jevrejski narod. U praksi se odnosi na ljude koje djavo zaskoči i vrat, odnosno um, usmerava samo u jednom pravcu, koji ih vodi tako da su puni predrasuda ili jednosmernog objašnjenja sveta, bez duhovnih očiju da razlikuju dobre i zle duhove, pojave, ideje.

  Delovanjem blagodeti njihov um se oslobadja ali oni su tvrdih vratova, neće da saviju šiju u skromnosti da prihvate Božiji dar, već teraju svoje.

 • Kako komentatori misle s pravom da sam arogantan, uobražen i gord, da sa visine pišem i objašnjavam, da sam još bezobrazniji kada odgovaram na njihove komentare, moram reći da je to tako i da ne može biti mnogo ni drugačije.

  Kada sam počinjao da pišem na ovom sajtu rekli su mi da pišem tako da bude zanimljivo i meni ali i publici, jer je sve kaže u nekim rejtinzima, pa ja onda pokušah da pišem duplo šifrovano, al prosto i očigledno, što se pokaza promašajem, jer ne razumeju ljudi šta i o čemu pišem.

  Sad, meni žao komentatora koji komentariše tekst a ništa ne razume šta je napisano izmedju i unutar redova slova, al bolje da ga uštinem za obraz i uši ironijom, nego da ga tapšem i sažaljevam. Rana će ga zaboleti, zapamtiće, pa kad mu jednom dodje trenutak, isplivaće mu ono što nekad neki nadobudni esejista izreče i povezaće dogadjaje.

  To je hajdučka medicina, nije prijatna al spašava, barutom ljutu ranu spaljuješ 🙂

  Pišem ovo, da malo pojasnim termin zavera. Zavera je globalna, traje hiljadama godina, samo što u otporu toj zaveri koja se tiče naših duša, pa onda tek naroda, neke grupe pružaju otpor, kao Srbi i pravoslavni, neki su na pola puta, kao katolici, neki su pali pod uticaj zavere, pa ili je nisu svesni ili aktivno rade u njenu korist, npr ateisti, pagani, jeretici, sektaši, odnosno čitavi narodi.

  Zavera je na primer kada novi papa kaže da u ime milosrdja treba kao crkva pružiti ruku homoseksualcima, da se ekumenski treba moliti protiv abortusa, da treba razumeti preljubnike koji se ponovo hoće venčati, i tako redom. To isto kaže i visoki mason i državni sekretar SAD mister Bajden, da je crkva i njen odnos prema homoseksualcima pun predrasuda, kao i da je odnos prema marihuani, eutanaziji, pedofoliji, promiskuitetu, abortusu, do na kraja kanibalizmu, predrasuda.

  Vrli novi svet je došao do tačke da novinari jedu ljudsko meso, da bi istražili temu, da lekari ubijaju pacijente iz milosrdja, itd.

  Protiv toga se bori Srbija, zato se svet bori protiv Srbije i pravoslavnih naroda, jer se ovde još borimo. Katolici su legli na rudu, ne svi naravno i ne svako, ali kao crkva i kao celina naroda. U pravoslavnim državama elita je legla na rudu i siluje narod da prihvati greh kao stil života, ali verujući narod odbija a Bog tu borbu obznanjuje kroz jednu dron igračku koja ponižava domaću elitu i obznanjuje šta su ideje sveta prema neposlušnim Srbima.

  Tema je široka, biće nastavka u drugim tekstovima, ne bori se svaki narod na isti način, svako radi ono što najbolje ume 🙂

 • Hvaljen Isus i Marija dragi S.V.,
  meni je danas Sveti Pavao od Križa, pasionista, osnovao je red pasionista koju su slavil Muku Gospodnju i trpljenje, križ. I svaki moj rođendan je Sveti Pavao od Križa.

  O vama ne mislim ništa loše, dapače, kao službenika Božjega vas ipak cijenim na jedan drugačiji način, ne morate se zbbog mene loše osjećati, ja na čovjeka gledam kao na grešno biće koje se trudi postati boljim, tako i vi ste od krvi i mesa ali i vjerni svojoj crkvi što isto prihvaćam i poštivam. Ja sam svoj komentar dala iz kuta moje vjere u kojoj jesam, pa eto, probajte me i Vi tako prihvatiti, a za mitropolita nisam ništa izmislila, jednostavno ne razumijem kako je pravoslavlje tako isto a različito.
  Svakako uvijek prihvaćam Vaš blagoslov da mi se duša otvori, ta vjerujemo u istoga Boga,a blagoslov ionako daje Krist po Vašoj dobroj volji da blagoslivljate.

  Nemojte se ljutiti, čitala sam Bibliju i nisam naišla na izraz tvrdovrati, meni je stvarno to novo, budite ljubazni ako vam nije teško ostaviti mi koja knjiga i gdje.Vjerojatno i prijevod nije isti ako je, ja ću Vam se ispričati, mogu Vam staviti kako i kod mene piše.

  Napisali ste:

  „Zavera je na primer kada novi papa kaže da u ime milosrdja treba kao crkva pružiti ruku homoseksualcima, da se ekumenski treba moliti protiv abortusa, da treba razumeti preljubnike koji se ponovo hoće venčati, i tako redom. To isto kaže i visoki mason i državni sekretar SAD mister Bajden, da je crkva i njen odnos prema homoseksualcima pun predrasuda, kao i da je odnos prema marihuani, eutanaziji, pedofoliji, promiskuitetu, abortusu, do na kraja kanibalizmu, predrasuda.“

  Dragi S.V. ne znam jeste li pratili ovo sa sinodom, nije baš tako, mali je broj kardinala koji to podupire i digla se ako velika prašina oko toga da i kamenovanje crkve ako će biti takva. Da Vam kažem, ja sam tradicionalista, ja to nikada ne bih prihvatila.Ako to bude zavjera a vidjet ćemo za godinu dana što će to proizići, tada je to zavjera protiv katoličke vjere, mislite da svi misllimo tako?
  što se tiče homoseksualaca, treba im dušobrižništvo da ih vodi na putu spasenja, prihvatiti ih kao osobe, naglasak je na tome ostao, to nam ionako daje Božja zapovijed, to ne znači prihvaćati grešnost kao trajno stanje nego im pomoći u oslobođenju od grijeha.
  Dragi S. V. ma zašto vas smeta molitva protiv abortusa? Ne molimo se skupa na istom mjestu nego samo za istu stvar i to svatko u svojoj vjeri kako se već moli, pa zar je to grijeh? Zar je grijeh ako ja molim za nekog tamo bolesnog i vi isto a nismo na istom mjestu nego molimo za isto dobro? I ta osoba ozdravi, pa Krist je učinio.Znate koliko je abortusa spriječeno, kolike su milosti.Spašeni su životi skoro nerođenih.

  Ovo sa preljubnicima neće nikada proći, vjenčani u crkvi pa razvedeni (u crkvi brak još traje) pa žele na pričest, ma dajte pa takva je svađa nastala među nama i kardinalima, to neće proći, to promiču nekii manjinski liberalni biskupi, najviše iz njemačke rade probleme ako baš hoćete.S druge strane u pravoslavlje je tako lako dobiti rastavu a rugate se katolicima, dobije se rastava za prlejub, za abortus, za alkohlizam…pa gdje je Vama križ i ono što je Isus rekao „što Bog združi čovjek neka ne rastvalja, dakle, ne budimo licemjeri, pogledajmo malo. Poznajem jednu osobu, vaše vjere, više joj se sviđa naša katolička vjera ali kaže, ma ipak ostajem u pravoslavlju, „lakše je dobiti razvod“; a križ, bez križa nema spasa, ta znate to.

  Gledajte, mene isto tako u puno toga živciraju neke stvari u Crkvi, ali meni je Crkva Krist, i briga me ako papa svoju dušu spremi i za pakao, razumijete, moje je da molim za njega, a da može zabludjeti može, svađam se sa katolicima koji su ograničeni i slijepi poslušnici da ne žele ni čitati zbivanja sa sinode, umjesto da pogedaš što ti sve truje Crkvu ti slijepo slušaš i opravdavaš grijeh, da tome ide….Glede papa,imala sam svoje koje sam više voljela, moje je da slušam, ali da slušam dok se ne počne izvrtati a kad s epočne izvrtati ja slušati NEĆU. I ne samo ja, mnogi.I tada bi mi neposlušnici mogli biti neprijatelji i već sad jesmo. Gospod mi je dao Duha Svetoga i um da razmišljam, Biblija je temelj i tko odstupa od nje odstupa i od Krista. Uvažavam papinstvo dok ono uvažava Krista, dalje nije moj problem. Mogu samo reći da živimo u valovitim vremenima i da treba dobro otvoriti oči“ kuda plovi ovaj brod“. Nadam se da i vi čitate između redova

  I oprostite mi ako sam ja Vas negdje uvrijedila.Moje srce uvijek nastoji ići za Bogom, a ja ne mogu gvoriti iz pravoslavlja kad nisam u njemu, shvatite me. Ipak su mi pravoslavci najbliži i ja neću raditi ogradu u svom srcu ni od vas. Neću, klanjam se Kristu kojemu se i vi klanjate. Meni ste braća.

  Ja više volim jasan govor nego između redova, tako i naš papa priča da ga nitko ne razumije, sve nešto dvosmisleno. Jasnoća je britka i neka šiba. 🙂

  Želim Vam Kristov mir.

 • Ako vam je danas rodjendan, mada nisam siguran da sam dobro shvatio vaše pisanje o tome, onda se obraćajte Martina Svetom Apostolu Tomi u molitvi, on je vaš zaštitnik.

  Imao sam ranije neodlučnost oko kalendara, da li je kalendar gregorijanski ili julijanski, tako bitan, ali mi je to jednom prilikom kada sam bio medju pravoslavnima koji koriste novi kalendar bilo tako jasno demonstrirano po Božijem promislu, da od tada nemam dilemu da je novi kalendar pogrešan, da je deo zavere o kojo govorimo 🙂

  Vladika Porfirije radi po svojoj savesti i po činu koji ima, u zemlji druge vere. Njegova uloga je misionarska koju svaki pravoslavni ima kada je van svoje zemlje i zajednice. Ali u svojoj zajednici mi moramo biti revnosni i braniti veru od iskrivljavanja i degeneracije, jer je istina samo jedna, ne može biti istinito pravoslavno i katoličko i protestantsko i budističko i muhamedansko. Bog je dao samu jednu Istinu, ostalo su deformacije i iskrivljavanja i svako ko pokuša da u isti koš stavi istinu i poluistinu i laž, ne čini bogougodno delo i u zaveri je lukavog.

  Otuda je ekumenska molitva zavera. Pravoslavna crkva je izričito protiv abortusa, to je čedomorstvo, i zadatak crkve nije da se sa sektama moli za to, nego da se moli za svoje vernike da su razumni i celomudri, da svaki lekar vernik odbije da radi ubistvo deteta i da svaki političar vernik nikada ne pomisli na liberalizaciju ubistva sa predumišljajem nerodjenog deteta. Zato su ekumenske molitve duhovno licemerje, parada lažnog milosrdja i romantičnog humanizma. Govorim o duhovnom smislu iako bi se na ličnom planu solidarisao sa svima koji bi mitingovali javno protiv abortusa, jer greh je greh.

  Rimokatolička crkva se naziva politokratija, zbog političke i društvene moći pape su još pre raskola počele da menjaju dogmu a od Šizme je to skroz evidentno, time su spasonosne sile i Svete tajne sve više udaljavane od vernika, da ste sada svi vi katolici ostavljeni na cedilu od strane Crkve, mnogo ste uskraćeni. To je razlog što pravoslavni ne žele dodire sa katolicima u domenu vere, dok katolici pojedinačno ne uvide svoj nedostatak i ne pridju istinitoj veri. I to nije političko pitanje, već duhovno.

  Papa radi isto ono što su sve pape do sada radile, prati modu i dešavanja u društvu da bi bio dopadljiviji ljudima, da bi imao više vernika, veću moć, što Pravoslavna crkva nikada nije radila, ona se držala starog i jedinog predanja i uvek je rasla sama od sebe, jer nosi spas u sebi i to neodoljivo ljude privlači da joj pridju.

  Zato i stalne zavere protiv nje od onoga koji pogubljuje ljudske duše i koji ne želi da se ljudi spasavaju, ali vi to razumete, samo vam nedostaje mir u duši, jer slabo to možete naći u svojoj crkvi, pošto se tamo blagodat Božija retko otkriva. Ima je ali su je moderne ideje papa i biskupa sve više udaljavale od vernika.

  To je i ideja novog sveta i zavere mondijalista potopiti svet u greh, da bi blagodat odstupila ali grešan čovek sniva a Bog odlučuje -)

 • Ne vidim čitavi komentar nego samo onaj dio u kućici,jest danas mi je rođendan i upravo idem na svetu misu zahvaliti Bogu za ovaj za ovaj moj život kakav god bio u Božjoj volji je i neka ostane.
  komentar pogledam poslije. Eto bar da djelomično odgovorim, a ja ću se ipak za sve vas tamo pomoliti.I svaki put mi je rođendan baš na svetog Pavla od Križa, dan poslije svetog Luke.

 • Na brzinu pročitah, nema problema, uteknut ću se i Svetom Tomi i on je moj. Inače, za zaštitinicu imam Svetu Martinu djevicu i mučenicu rimsku, ne stignem ostaviti link ali se nije htjela odreći Isusa, bacili su je među lavove i po ranama joj sipali vruće ulje…možda kad se vratim ostavim.
  Gledajte, ne smijem govoriti svoje mišljenje o papi. Samo drugi nisu bili toliko liberlani. Ne smijem. To ne znači da ga nemam. Nikada se ne želim svidjeti svijetu, ako razumijete, neka Bog vidi što radiš u skrovitosti…možda govorim i previše moglo bi me koštati.
  Ja Vas razumijem u kontekstu vaše vjere, zato se ne želim prepucavati, nije kršćanski, poštivam, isto tako uopće ne pomišljam kao prije da me ne ljubite i ne osjećam se odbačenom čak ni od Vas. Možda je to moj neki napredak 🙂 u odnosu na „prošle „dane.

  Svako dobro i obećajem, svetom Tomi ću se danas utjecati. Da me privede prosvijetljenu gdje je tama.

 • Ko se to u Srbiji bori protiv ‚‚vrlog‚‚ ? Vlast nije . Crkva zvanicno nije .Ni jedan medij nije . Trebalo je samo videti horde novinara ‚‚istrazivaca‚‚kako opsedaju kucu i celo naselje oko kuce ubijene devojcice trazeci gadosti za naslovne strane a niko,bas ni jedan novinarcic nije otisao da vidi ko je to u pravosudju oslobadjao ubicu , visetrukog povratnika ‚‚odranije poznatog policiji‚‚ . Narod gladan senzacija guta to
  djubre od novina i raznih ‚‚zvezdica‚‚ sa TV . Biznismeni otpustaju trudnice , a S.V. pise o nebeskom narodu koji se bori protiv vrlog novog sveta . Koji je svet ‚‚vrliji‚‚ ? Taj novi ili ovaj nas sadasnji ?
  Protiv ‚‚vrlog‚‚ se bore pojedinci , mali i nevidljivi ..Takvih ima svuda po svetu i
  pricati o Srbiji kao o jedinom borcu je ili samoljublje ili pokusaj namernog zaglupljivanja .

 • Pozdrav niko od političara ne čita Sveto pismo,oni su skori svi Antihristove sluge.Slično je i sa sveštenicima jer veliku većinu njih nije briga za narod.Dakle sami sebi moramo pomoći pa će nam i Bog pomoći.

 • Vojsije, nije Srbija jedini borac, ima i biće i većih od nas naroda i pojedinaca, ali ja pišem o svom narodu i njegovoj nebeskoj i zemaljskoj bitci.

  Anoniman, bolje ne hulite na sveštenike, jer niti ste u pravu u generalizaciji koju ste dali, niti to tako treba raditi, nazivati sveštenike antihristovim slugama.

  Sveštenici su najviše pretrpeli vekovima i decenijama unazad, mnoštvo je mučenika koji su samo zbog vere bili ubijeni, i sad zbog toga što vam se vaš sveštenik ne svidja, blatite sve njih.

  Šta mislite, da se svešteniku svidjaju svi oni vrli vernici, zatucani, gnevni, ludi, lažljivi, sujetni, koji ga vuku za mantiju, objašnjavaju svoju verziju sveta i vere, koji hule i osudjuju, pa opet on sa svima vama i nama mora da ima strpljivosti. Da ne govorim o materijalnom statusu većine njih koji je na ivici bede, što vi ne vidite, jer vam u novinama ispiraju mozak kako vladike i sveštenici voze džipove i besna kola a zapravo većina njih su u ne mnogo dobroj situaciji. Otidjite malo po Srbiji, obidjite sveštenike po palankama i selima, raspitajte se kolike su im plate, istražite malo koliko mladih sveštenika traži posao, kakve su im penzije, koliko narod daruje sveštenike, itd.

  Pa onda sudite, kada budete stvarno znali o životu većine njih.

 • Dj 7,51

  Tvrdovrati i neobrezanih srdaca i ušiju, vi se uvijek opirete Duhu Svetomu: kako oci vaši tako i vi!

  (to bi onda značilo da je izraz tvrdovrati za one koji se protive Duhu Svetomu.
  Hvala.)

Ostavite komentar