SMEH DO SUZA

Nema šale – policajac umalo da uhapsi glumca na sceni!

U Prnjavoru, na neobičan način, prekinuta pozorišna predstava na Gradskom trgu. Revnostan policajac N. K., munjevito, usred skeča, zaštitio glumicu od „glumca siledžije“!…

Smeh do suza - Policajac uhapsio glumca na sceni u Prnjavoru


Malo ko je mogao i naslutiti da će glumačka predstava na otvorenom, na Trgu srpskih boraca, u Prnjavoru, u Republici Srpskoj, s temom „Nasilje u porodici“, do suza zasmejati mnogobrojne gledaoce. A pogotovo da će biti prekinuta – i to intervencijom policije!

**********

NEMA ŠALE

Ovaj događaj je, samo, potvrda da niko u Prnjavoru ne sme ni da se našali da vrši porodično nasilje – u šaljivom tonu je objasnio događaj dr Siniša Gatarić, načelnik Prnjavorske opštine, gostima Festivala nacionalnih manjina u Prnjavoru.
Te reči, propraćene su aplauzom dok su organizatori na Trgu policajca ponudili pićem.

U Policijskoj stanici Prnjavor, rekli su nam da je reč o policajcu profesionalcu koji je, zbog neobaveštenosti, munjevito reagovao, te da nesporazum nije proizveo nikakve posledice.

**********

Kao grom iz vedra neba, „zavesa je pala“ kad je neobavešten ali revnostan policajac N. K. dotrčao, preskočio zaštitnu ogradu i okomio se na zaprepašćenog glumca, uveren da on, uistinu, ima nameru da odseče kosu i „šaketa“ svoju neposlušnu suprugu.

– Stani!… Gluma je!… Pusti ga!… Predstava je!… – čuli su se povici prisebnih gledalaca, s tribina i iz bašte okolnih kafića, koji su spasili 20-godišnjeg Aldina Fafulovića, člana amaterske glumačke ekipe iz Viteza.

Novosađanin Saša Denić, koordinator predstave Forum teatra, iz Viteza, objašnjava za „Novosti“ da je tamošnje udruženje „Mladi Romi“ prikazivalo predstavu „Reci NE nasilju u porodici“. Po scenariju, obestan suprug se, zbog „fejsbučenja“, okomio na suprugu, inače, majku njihovo troje dece, domaćicu koja je, zapravo, na internetu obavljala konsultacije u vezi s projektima za nevladinu organizaciju.

– Osim psovki i simuliranih udaraca, policajca su,  verovatno, zbunile makaze kojima je, po scenariju, muž nasilnik imao nameru da odseče kosu supruzi – kaže Denić.

– Na to je, na opšte iznenađenje, uniformisan  policajac uleteo među glumce i okomio se na glumca-supruga… Svi smo bili zatečeni… Srećom, dalje neugodnosti, spasili su ga brojni povici publike…

Policajca je, po mnogima, ponela masa ljudi koja je, čuvši gromoglasne i sočne psovke, pogrdne povike i udarce, pohrlila na poprište „sukoba“.

– Bio sam šokiran i ponajmanje sam očekivao intervenciju policije – kazuje „Novostima“ Aldin, umalo uhapšen glumac.

– Pogotovo kad mi je policajac prilazio preteći rečima: „Odbij, stani, šta ti je?! Čuješ li ti mene?!“

Među onima koji su iz publike dovikivali „Predstava je!“, bio je i Željko Jokić, jedan od starešina prnjavorske policije.

– Pribojao sam se da glumca ne smota i veže, odnosno stavi mu lisice na ruke – iskreno kaže Kojić.

– Ipak, mora se priznati da je policajac munjevito reagovao.

Mnogi od prisutnih su se bukvalno pokočili od smeha kad su se uverili da intervencija policajca nije bila sastavni deo predstave.

Izvor: „Večernje novosti“, http://srbin.info/2014/07/28

Priredio: V. V. M.

oOOo