On te čeka na svakom koraku tvog života

Ateista ne veruje, ne priznaje i beži od Boga. Ali i on je dete Božije, i njega Otac čeka kao zabludelog sina. Nepriznavanje Boga je priznavanje smrti. Kako je vodeći ateista priznao da Bog postoji

 

OD BOGA SE NE POBEŽE

Ako begaš od Boga, on te neće juriti, ali će te čekati.

Kojim god putem hodiš, srešćeš Boga. No, ako ne budeš poznao Boga pri susretu, tvoje putovanje pratiće čamotinja, kao putovanje ka groblju.

Na koja god vrata kucaš, Bog će ti otvoriti. Ako ti Bog ne otvori, nijedna ti se vrata neće otvoriti.

Poznanje živoga Boga ima kao prvu grandioznu posledicu, nadmoć života nad smrću. Nepriznanje Boga ima kao prvu strašnu posledicu nadmoć smrti nad životom. U prvom slučaju može se reći: sve ovo svetlucanje života kroz tamu smrti završiće se jednim veličanstvenim požarom života, u kome će smrt sagoreti. U drugom slučaju može se reći: sva ova nasilja smrti nad nejakim iskrama života završiće se nepokretnom tamom i tišinom, u kojoj će se smrt večno odmarati.

Ako izbrišeš Boga iz vasione, izbrisao si razliku između života i smrti, i predao si se smrti, definitivno uništenje sve i sva od obale do obale vremena i prostranstva.

Zalud begaš od Boga, ne možeš se sakriti. On te istina neće goniti, ali će te čekati. No, on te neće čekati samo na mestu gde si ga ti ostavio, on će te čekati na svim linijama i uglovima sveta.

Lakše ćeš protrčati ispod meseca nego mimo Boga. Zaista, lakše ćeš pobeći od vazduha, nego od Boga.

 

Vladika Nikolaj Velimirović – Duhovne pouke

 

Ateista i Bog Dr Antony Flew - Priznajem Bog postoji

Dr Antony Flew – Priznajem, Bog postoji!

Profesor Dr Entoni Flu, ikona ateizma postao religiozan: Priznajem – postoji Bog!

Vest koja je svojevremeno šokirala veliki deo naučne zajednice. Postoji samo jedan naučnik u istoriji koji je bio nazvan „ikona ateizma“ i „šampion ateizma“ – dr Entoni Flu. Pred brojnim kamerama dr Flu je izjavio: „Sazvao sam ovu konferenciju za štampu da vas obavestim da sam postao religiozan. Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naučnih činjenica morao sam da prihvatim da Bog postoji“.

Reč je o dr Entoniju Flu-u, profesoru filozofije na najpoznatijim svetskim univerzitetima, autoru brojnih knjiga koje osporavaju religiju, od kojih je najpoznatija „Bog i filozofija“ – knjiga koja je imala brojna izdanja.

Profesor Flu je bio idol svim svetskim ateistima a njegove debate sa religioznim naučnicima bile su omiljeni program ateistima širom sveta. Veliki uspon ateizma u savremenom svetu doveo je do formiranja brojnih klubova ateista, a ikona svakog od tih klubova bio je prof dr Entoni Flu. A onda se desilo nešto neočekivano, šokantno…

Na debati sa jednim religioznim naučnikom dr Flu je iznosio poznate ateističke argumente, a onda mu je suprotna strana uputila dva pitanja:

(Prvo pitanje): „Gospodine Flu, ja u rucim držim Bibliju. Gde je nastala ova knjiga?“

Dr Flu je odgovorio: „Nastala je u štampariji, naravno.“

Onda mu je religiozni naučnik prigovorio: „U ovoj knjizi se nalazi informacija, što znači da je knjiga nastala u umu pisca, a ne u štampariji. Da li se slažete?“

Dr Flu se složio: „Da, u pravu ste, ta knjiga je nastala u umu pisca.

A onda je usledilo pitanje na koje dr Flu nije znao da odgovori:

(Drugo pitanje): „Gospodine Flu, pošto svi živi organizmi imaju u sebi veoma složenu informaciju, zapisanu u genima, u čijem umu je nastala ta informacija?“

Dugotrajno ćutanje dr Flua bilo je šokantno za njegove ateističke simpatizere, pa je razgovor skrenut na drugu temu, a pomenuto pitanje ostalo je neodgovoreno.

Tokom devet meseci nakon debate dr Flu je razmišljao o pitanju na koje nije znao odgovor. Njegov moto, kojim je učio studente tokom više godina, glasio je: „Treba slediti činjenice bez obzira na to kuda te one odvedu.

I tako su činjenice odvele najpoznatijeg svetskog ateistu do zaključka koji je izneo na konferenciji za štampu koja će izazvati pravi zemljotres u velikom delu naučne zajednice. Pred brojnim kamerama dr Flu je izjavio:

Dame i gospodo, poštovani prijatelji, sazvao sam ovu konferenciju za štampu da vas obavestim da sam postao religiozan. Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naučnih činjenica morao sam da prihvatim da Bog postoji. U najnovijem izdanju moje knjige ‘Bog i filozofija’ pisaće da su sva moja dosadašnja dela prevaziđena.

Šok je bio potpun. Neverica nije silazila sa lica i usana armije svetskih ateista.

Kada je ova vest odjeknula u svetskim medijima, u isto vreme krenula je lavina komentara ateista da dr Entoni Flu „nije tako mislio“, da su mediji „loše preneli njegovu izjavu“ itd. Onda je dr Flu ponovo izašao pred kamere i ponovo potvrdio svoje jasno opredeljenje da Bog postoji i da je to naučna činjenica koja je jasna i neoboriva.

Ali, kao što smo svedoci da u ovom svetu postoji ona strana koja agresivno prikazuje svetlost kao tamu, crno kao belo, a slatko gorko, tako je nastavljena agresivna kampanja u brojnim medijima da dr Flu nije izjavio da je postao religiozan, da ga „religiozni fanatici pogrešno interpretiraju“ i da je ateizam jedini pravi put u životu.

Dr Flu je onda seo i napisao autobiografsku knjigu „Priznajem: Postoji Bog!“ – Kako je najortodoksniji svetski ateista promenio svoj stav“. U toj knjizi on opisuje svoje odrastanje u religioznoj porodici, svoje skretanje u ateizam pod uticajem ateističke literature i dugogodišnji rad na mestu profesora filozofije na brojnim svetskim univerzitetima kao najvatreniji promoter ateizma u svetu. A onda, usledio je preokret pod uticajem jasnih naučnih činjenica.

U svojoj knjizi dr Flu, kao maestralni filozof i logičar, pokazuje kako je najpoznatiji svetski evolucionista, Dr Ričard Dokins, potpuno pogrešno objasnio fenomene u prirodi, i zloupotrebio svoj uticaj kao profesor biologije na Oksfordskom univerzitetu. Knjiga dalje obrađuje i druga pitanja u vezi s odnosom nauke i religije, i nauke i ateizma, i predstavlja pravi udžbenik zdrave logike i jednostavnog naučnog rezonovanja.

Kao religiozan čovek, dr Flu citira biblijski tekst i kaže: „Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svetlost, a od svetlosti mrak, koji prave od gorkog slatko a od slatkog gorko.“

Razvoj nauke bacio je novo svetlo na bezbrojna čuda prirode koja potvrđuju tvrdnju da je ovaj svet stvoren i da nije mogao nastati slučajno, kako tvrdi savremena teorija evolucije. Arheologija, geologija, astronomija i druge naučne discipline pokazale su da postoji potpuni sklad između savremenih naučnih otkrića i izveštaja datih u Bibliji. Tvorac ne samo da je stvorio ovaj svet, već je čoveku dao jasna uputstva za kvalitetan i uspešan život, zapisana u Bibliji.

Činjenica je da ne postoji šteta koju čovek može da izazove a koju Tvorac ne može da ispravi. Istinski religiozni ljudi, kao dr Entoni Flu, svesni su te činjenice i hrabro nastupaju u odbrani onoga što je istinito i životno važno.

Onaj koji je stvorio čoveka u stanju je to ponovo da učini, i nakon njegove smrti, a za one koji su uporni u pobuni i destrukciji ne postoji nijedan dokaz koji bi mogao da ih pokrene u pozitivnom smeru, kao što Tvorac kaže: „Ovima mogu i mrtvi da ustaju iz grobova, ali neće verovati.“

(Geopolitika)