Događaji koji nas ovog decembra očekuju u Beogradu

Ovog decembra nas u Beogradu očekuje veliki broj lepih, raznovrsnih događaja kulturnog i zabavnog karaktera koji će nam zaista ulepšati početak ove zime i novogodišnje praznike.

 

U Sava Centru će 4. decembra nastupiti Ansambl Mojsejev koji postoji već skoro sedam  decenija i koji je u svetu proglašen za najveći i najznačajniji od svih igračkih grupa. Nastupiće sa adaptacijom dela Nikolaja Gogolja “Noć na golom brdu” za koju je muziku komponovao Modest Musorgski. Ovaj fantastični ansambl karakteriše perfektna igra poznata po raskošnom spektru tradicionalnih plesova kojom osvaja publiku širom sveta.

Ansambl Mojsejev

Samo dva dana kasnije nas očekuje pravi zabavni spektakl sa velikim imenima srpske narodne muzičke scene: Anom Bekutom, Harisom Džinovićem i Šabanom Šaulićem. Ovi izuzetni pevači će za beogradsku publiku nastupiti 6. decembra u Areni. U pripremi je fenomenalan provod i spektar izuzetnih pesama koje će u publici sigurno probuditi neverovatan merak i najlepše emocije.

Fotografija za medije 2

Kralj svetske operske scene, Plasido Domingo, će u Areni na Novom Beogradu nastupiti 8. decembra uz pratnju Simfonisjkog orkestra i hora RTS-a. U pitanju je svestrani umetnik izuzetnog glasa čija karijera traje već decenijama i čiji se uspesi na polju muzike i dalje nižu širom sveta. Ovo je njegov povratak u Srbiju nakon skoro trideset godina i sigurni smo da strastveni zaljubljenici u operu neće  propustiti ovakav spektakl. Njegov umetnički opus broji više od 3.687 nastupa, 144 pevačke uloge, preko 500 izvođenja kao dirigenta i veliki broj albuma.

plasido domingo

Bliže se novogodišnji praznici i tim povodom Sava Centar i Narodno pozorište za beogradsku publiku pripremaju veličanstven kulturni događaj za sve ljubitelje baleta. Balet Narodnog pozorišta izvešće 9. decembra prelepu predstavu Labudovo jezero sa velikim imenima ruske baletske scene. Ovo će biti jedinstveni doživljaj koji će se urezati u sećanje svim gostima koji su autentični zaljubljenici u balet.

labudovo jezero

Čuveni „Slavuj iz Mrčajevaca“ će u Sava Centru ovog decembra održati čak tri koncerta i to 10., 11. i 12. decembra. Miroslav Ilić će nas i ove godine obradovati svojim tradicionalnim koncertima prepunih emocija i pesama na koje retko ko ostaje ravnodušan. Ovaj pevač na srpskoj narodnoj sceni opstaje već 40 godina i to isključivo zahvaljujući svom talentu, prepoznatljivom kvalitetu pesama i neverovatnoj harizmi.

miroslav ilic

Jedna od najvećih zvezda balkanske muzičke scene i šire, Zdravko Čolić će u Areni 12. i 13. decembra održati koncerte za pamćenje, vredne jedne takve zvezde. On je 2005. godine otvorio Arenu svojim fenomenalnim koncertima i njihovu uzajamnu harizmu će publika imati priliku da oseti i ove godine. Čolićeve pesme i albumi još od davne ’74 godine ruše apsolutno sve muzičke rekorde u regionu, a sigurni smo da će i ubuduće. Publiku i ove godine očekuje sa vanvremenskim spektaklom, a njegov najnoviji album pod nazivom “Vatra I barut” će biti moto ovog koncerta.

Ukoliko biste želeli da uživo u Areni ili Sava centru u Beogradu uživate u magiji nekog od ovih događaja, na raspolaganju vam je veliki izbor smeštaja koji možete iznajmiti i na dan!