Vrhunska kafa i kolači zajedno

Coffee Room je poslastičarnica koja je poznata po Hand made kolačima i koja neguje visok kvalitet proizvoda i usluga. Sjajni kolači i kvalitetna kafa su dobitna kombinacija

 

Coffee Room ili soba za kafu u prevodu je zapravo soba za kolače. Poznati su po kvalitetnim, jedinstvenim i skupim kolačima Home made, više nego po kafi, iako im ime drugačije govori. Espreso patrola je posetila novo otvoreni Coffee Room na Topličinom vencu jer smo želeli da probamo neke kolače a espreso kafa nam je bila nezaobilazan pratilac naše degustacije.

Sama poslastičarnica Coffe Room je prostran i ukusno sredjen objekat koji podseća na moderne hotelske austrijske poslastičarnice, bez onog retro šarma, već sve svedeno na čistu formu, da sve bude funkcionalno, sredjeno, novo i čisto. Sa te strane nama pomalo nedostaje odredjen ton tradicionalnih simbola prošlih vremena – zavese, karneri, slike, figure, suveniri, ukrasi, atmosfera toplog kutka koju bi poslastičarnice poznate po kolačima mogle da imaju. Ali sad šta je tu je, to je bio izbor vlasnika.

Cofee Room i produženi espreso sa mlekom i mali biskvit kao prilog

Cofee Room – produženi espreso sa mlekom i mali biskvit kao prilog

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mleko i Coffee Room

Testirali smo kvalitet espreso kafe u kafeu Coffee Room na Topličinom vencu u Beogradu. Evo kako smo ocenili spremljeni espreso:

Marka espreso kafe: Illy

Spremanje kafe: Odlično

Mlečna pena: Tanka

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo pitali

Šoljica zagrejana:  Da, vrela

Šoljica izgled: Šarmantna

Espreso set sadrži: Espreso kafa sa biskvitom i čašom vode

Ukus: Odličan ukus kafe

Cena: 162 dinara

Generalna ocena: Vrlo dobro do odlično

Zaključak za espreso kafu u kafeu Coffee Room:

Illy kafa koju Coffee Room koristi je poznata po tome da ima visok kvalitet – Arabika kafa, mada je ne voli piti svako jer ima specifičnu aromu. Ipak, ta vrsta kafe je odlična za produženi espreso sa mlekom. Espreso sa mlekom koji nam je poslužen je bio odlično spremljen i poslužen, sa pravom merom količine tečnosti i jačine kafe. Napokon da nam neko nije poslužio čorbicu i šolju punu do vrha – vidi se da je barista obučen. Espreso sa mlekom je imao samo jednu manu, tanku mlečnu penu. Taj nedostatak je nastao jer ne koriste punomasno masno mleko i ne naprave punu i gustu mlečnu penu. To je jedini minus, inače je sve ostalo bilo perfektno.

Naša preporuka: Koristiti punomasno mleko i popraviti izradu mlečne pene, sve ostalo je odlično.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.