Produženi espreso sa sojinim mlekom sa stomatolozima

Kakav espreso sa sojinim mlekom piju budući stomatolozi koji posećuju kafe Cirkus preko puta Stomatološkog fakulteta u Beogradu, istražuje Espreso patrola

 

Kafe Cirkus se nalazi na uglu Nebojšine i Rankeove, tik preko puta Stomatološkog fakulteta u Beogradu. Radi se o kafeu na dva nivoa vrlo slobodne arhitektonske forme, za koju bi rekli da je fusion design, jer osim što tek pomalo liči na cirkus, ne liči ni na šta odredjeno, pošto je ambijent kompilacija raznih estetskih pravaca – studentska diskoteka, morski kafe, engleski pab. Jedino na šta sasvim izvesno asocira unutrašnjost kafea je da je to ambijent kreiran za studente. Jednom prilikom smo tu svratili i popili izvanredan espreso sa sojinim mlekom, pa smo se vratili ponovo da proverimo da li je to bio standardno dobar espreso sa sojinim mlekom ili slučaj. Nije bio slučaj.

Kafe Cirkus i mali i produženi  espreso sa sojinim mlekom

Kafe Cirkus – mali i produženi espreso sa sojinim mlekom

 

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa sojinim mlekom Kafe Cirkus

Testirali smo kvalitet espreso kafe u kafeu Cirkus kod Stomatološkog fakulteta u Beogradu. Evo kako smo ocenili espreso:

Marka espreso kafe: Caffe Molinari

Spremanje kafe: odlično

Mlečna pena: gusta, tvrda – odlična

Espreso sa sojinom mlekom: To smo i naručili, imaju sojino mleko

Šoljica zagrejana – da, vrela

Šoljica izgled – zanimljiva, vesela

Espreso set sadrži: espreso kafa sa sojinim mlekom

Ukus: izvanredan

Cena: 150 dinara

Generalna ocena: odlično

Zaključak za espreso kafu u kafeu Cirkus: Osim cene od 150 dinara koja je dosta visoka i konfuznog ambijenta kafea Cirkus, espreso kafa sa sojinim mlekom im je izvanredan i po pitanju spravljanja i po pitanju ukusa. Sve pohvale baristi za trud i umeće da napravi dobar espreso. Budući stomatolozi imaju sreće, što se ne bi reklo i za buduće doktore preko puta parka, jer smo i tamo bili u patroli i probali espreso koji piju doktori.

Pored grčke pekare i kafea Coffe Cake ovo nam je drugi kafe favorit gde bi stalno pili espreso sa sojinim mlekom.

Naša preporuka: Ništa mi tu ne bi menjali. Samo nastavite ovako.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.