Kakav produženi espreso sa mlekom piju budući doktori

Espreso patrola je bila u kafeu La Fiesta caffe, kod  Medicinskog fakulteta u Beogradu da proveri kakav produženi espreso sa mlekom piju studenti medicine, budući doktori

 

La fiesta caffe je jedan u nizu kafea koji se nalaze u Pasterovoj ulici na ulazu u kompleks Medicinskog fakulteta. Učinilo nam se da ima najbolju espreso kafu na prvi pogled, sudeći po šoljici i izgledu spravljenog espresa, pa smo seli u njihovu baštu da probamo espreso sa mlekom i da Espreso patrola proceni da li sadašnji studenti medicine i budući doktori piju kvalitetnu kafu ili ne. Jer, koliko kvalitetne kafe popiju tokom studija, toliko možda budu kvalitetni u svom budućem radu. Možda :-)

Kafić je unutra dosta uzak, načinjen da radi i radi, zagušljiv je i teskoban, baš kao i svi ostali kafeu u kraju, gde se gomila studenata skuplja na kafu i gde puše cigarete, trujući sebe i ostale. I po tome možete proceniti koliko su naši budući doktori posvećeni zdravlju, kad ni o sebi ne brinu. Ti kafei oko Medicinskog fakulteta nisu naš izbor, uvek radije predjemo prekoputa Bulevara i potražimo neki zanimljiv kafe oko Hrama Svetog Save.

La fiesta caffe produženi espreso sa mlekom ocena

La fiesta caffe – produženi espreso sa mlekom

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom La fiesta caffe

Testirali smo kvalitet espreso kafe u kafeu La fiesta caffe. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Kimbo

Spremanje kafe: odlično

Mlečna pena: lepa na prvi pogled

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo ni pitali

Šoljica zagrejana – da, vrela

Šoljica izgled – lepa, elegantna

Espreso set sadrži: espreso kafa sa mlekom i voda

Ukus: dobar ali slabe arome

Cena: 135 dinara

Generalna ocena: osrednje

Zaključak za espreso kafu sa mlekom u La fiesta caffe: Ukus kafe je negde odgovarajući za kapućino i kafa na prvi pogled izgleda odlično, ali kada počnete da je pijete shvatite da je razblažena – klasična beogradska espreso čorbica. Mlečna pena koja na prvi pogled izgleda solidno iza sebe krije vrlo razblaženo mleko koje je nemilice sipano u i onako blagu espreso kafu koja ima odličan ukus za kapućino ali ne i za jak espreso, tako da je opšti utisak da pijete belu kafu sa malo vode u sebi. Šteta, kafa ima potencijala i deluje da je uložen trud u spremanje ali je krajnji rezultat mlak. Ako hoćete da popijete tri espresa za redom, onda je ovo dobar izbor, za Espreso patrolu je ovo prosipanje mleka (sa kafom). Zaključujemo da budući doktori ne piju kvalitetan i jak espreso, pa pošto ih ova kafa ne može razbuditi, zato i tako dugo studiraju ;-)

Naša preporuka: Gušće i punomasnije mleko, manje ga stavljajte u kafu, jači espreso koristite, napravite moćniji napitak koji će studente medicine da razbudi i podstakne ih da uče.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.