IŠČEZLA – SAVRŠEN FILM

♥ Iščezla (Gone Girl) – novi film Dejvida Finčera sa Benom Aflekom i Rozamund Pajk

♥ Ostavite, sve, i gledajte ovaj film!

♥ Milan Vlajčić tvrdi da je film savršen!

 

« She / May Be The Face I Can’t Forget / The trace of pleasure and regret »…

Iščezla je savršen film psiho triler koji preporučujemo da pogledate

Film Iščezla

“Ko si ti? Šta smo, to, jedno drugom uradili?“ To su pitanja koja Nik Dan sebi postavlja u jutro pete godišnjice svog braka, kad njegova supruga Ejmi iznenada nestane. Policija sumnja na Nika. Ejmini prijatelji tvrde da ga se plašila, da je tajila nešto od njega. On se kune da to nije istina. Policija na njegovom kompjuteru otkriva da je pretraživao neobične internet-stranice. On tvrdi da je neko drugi morao koristiti njegov kompjuter. A tu su i uporni pozivi na njegov mobilni telefon. Šta se, zapravo, desilo s Nikovom prelepom ženom?”

Psiho-triler…

Ukoliko niste pročitali bestseler roman Džilijen Flin (Gillian Flynn) “Iščezla”, eto radnje knjige i ekranizacije Dejvida Finčera (David Fincher) pod nazivom Gone Girl.

Ako ste već pročitali ovaj odličan triler, znajte da je Flinova izmenila treće poglavlje pa je filmski scenario izmenjen i doneće nova iznenađenja i otkrića.

Međutim, ono što ovaj prvi titlovan trejler prikazuje, u ritmu pesme “She (Ona)” je da je Gone Girl veran radnji knjige što se tiče priče i atmosfere.

Glavne uloge u filmu tumače: Ben Affleck, Rosamund Pike, Tyler Perry, Neil Patrick Harris, Kim Dickens, Scoot McNairy, Patrick Fugit i Boyd Holbrook.

Jedan od najpopularnijih američkih reditelja današnjice Dejvid Finčer (David Fincher) u oktobru će predstaviti novo uzbudljivo ostvarenje “Iščezla” rađeno po istoimenom trileru spisateljice Džilijan Flin (Gillian Flynn). “Iščezla” je psiho-triler u kome će uživati i ljubitelji drame jer govori o bračnom paru i misteriji koja obavija nestanak supruge. Uoči petogodišnjice braka, Nik (Ben Aflek) prijavljuje nestanak svoje žene Ejmi (Rozamund Pajk). Pod pritiskom policije i medijskog frenetičnog interesovanja za ovaj slučaj, priča o idiličnom braku koji su Nik i Ejmi imali se kruni.

Tu su i 4 tizer postera koji sadrže policijske dokaze o nestanku Ejmi Dan a nose naslov “Srećna godišnjica”. Na njima možemo videti nagorelu fotografiju s venčanja, krvav skalpel, nagorelu napisanu poruku s datumom od petog jula gde je Ejmi ispisala “Taj čovek bi me mogao ubiti!”… kao i žensko crveno donje rublje.

Ejmi Dan je nestala. Pretpostavlja se da je ubijena. Glavni osumnjičeni za ubistvo je njen muž Nik Dan. Ovako nas reditelj Dejvid Finčer uvodi u složenu i intrigantnu priču filma ,,Iščezla”, adaptaciji svetskog istoimenog bestselera koji je postao globalan literaran fenomen. Roman „Iščezla“ (Gone Girl), nalazi se, već, na top-listama najprodavanijih knjiga u svetu, a kod nas se može naći u izdanju izdavačke kuće Laguna. Knjigu koja prikazuje brak i medije kroz okvire problematične ekonomije, napisala je Džilijen Flin, bivša saradnica časopisa Entertainment Weekly, koja je napisala i scenario za film.

Zgodan bračni par njujorških pisaca, Ejmi (Rozamund Pajk) i Nik (Ben Aflek) primorani su da se presele u mali gradić u Misuriju zbog finansijske krize i bolesti Nikove majke. Od harmoničnog i srećnog para koji su nekada bili, postaju nesrećni, otuđeni i osuđeni da žive na jednom od najdosadnijih mesta na svetu. Na dan njihove petogodišnjice, Nik se vraća kući i zatiče prevrnut sto i nered u dnevnoj sobi koji ukazuje na znake borbe. Iznenada shvata da je njegova žena nestala i obaveštava policiju. Međutim, ubrzo postaje glavni osumnjičeni za Ejmin nestanak, a njegove laži, prevare i čudno ponašanje navode sve da postave isto mračno pitanje – da li ju je on ubio?

Film koji navodi na razmišljanje…

Događaji koji predstoje su prepuni šokantnih trenutaka i komplikacija, ali pitanja koja ostaju su nešto što „gađa“ i navodi na „debelo“ razmišljanje: Ko je Nik? Ko je Ejmi? Ko smo, i kakvi smo mi kad smo u braku, i kakvo je, to, društvo koje je izraslo na prikrivanju i lažima?!

Dejvid Finčer je američki reditelj koji je je napravio neke od najcenjenijih filmova u poslednje dve decenije kao što su ostvarenja „Sedam“, „Igra“, „Borilački klub“, „Zodijak“, „Društvena mreža“ i drugi. Film „Iščezla“ je njegov deseti rediteljski poduhvat.

Finčer objašnjava šta mu je predstavljalo najveći izazov:

,,Davao sam intervju u kom su me pitali s kakvim sam se tehnološkim izazovima suočavao, ali činjenica je da ih, zapravo, nije ni bilo. Najveći izazov je bio uspostaviti ton koji vlada filmom: Da li možemo da se saživimo s ovom pričom? Da li razumemo ove ljude i njihov život?”.

U filmu glavne uloge igraju Ben Aflek i Rozamund Pajk , zatim Nil Patrik Haris svima poznat iz serije Kako sam upoznao vašu majku? (How I met your mother?), kao i prelepa Emili Ratajkovski, sjajna Misi Pajl i drugi.

Zanimljiv je i misteriozan poster filma na kojoj vidimo barku koja pretražuje jezero s telopom Fox-kanala. Na njemu se vidi sledeća poruka: ” The search for Amazing Amy continues”.

U romanu, Ejmini roditelji su autori serije dečjih priča u kojima se heroina zove Amazing Amy (Čudesna Ejmi).

S obzirom na nasilje, otvorene dijaloge i scene seksa, film u američkim bioskopima nije dozvoljen za mlađe od 17 godina.

Još malo o filmu… (a kao poslastica: trejler!)…

Ejmi Dan je nestala. Pretpostavlja se da je ubijena. Glavni osumnjičeni za ubistvo je njen muž Nik Dan. Ovako nas reditelj Dejvid Finčer uvodi u složenu i intrigantnu priču filma ,,Iščezla”, adaptaciji svetskog istoimenog bestselera koji je postao opšteknjiževan fenomen.

Donosimo vam i nov, duži, trejler koji, zaista, daje želju da se film pogleda!

KLIKNI, DOLE, na trejler: trajanje 2:28 minuta:

Poznat filmski kritičar Milan Vlajčić, nekadašnje prvo filmsko pero „Politike“, poznat po objektivnosti i veoma istančanom ukusu, hvali u svojoj kolumni, u „Blicu“, ovaj film. Tvrdi da je savršen, ne bi ga se ni Hičkok postideo. Gledaće ga, piše, ponovo, kroz nekoliko dana. U Beogradu, film „Iščezla“ se prikazuje u: DVORANA KCB, TUCKWOOD CINEPLEX, CINEPLEXX – DELTA CITY i CINEPLEXX – TC UŠĆE. Dobio je ocenu 8,5.

Izvor: http://www.megablog.rs
Priredio: V. V. M.

oOOo