NAJSKUPLJA KOLICA ZA BEBE

Da li vam trebaju skupa kolica za bebu i šta ona imaju a druga kolica za decu nemaju

 

Kupovina opreme za bebe kada se sprema prinova nije mali izdatak. Jedna od osnovnih nabavki jeste i najskuplja – kolica za bebe. Roditelji nastoje da svojim naslednicama i naslednicima obezbede udobna, funkcionalna i lepa kolica za bebe, ali nemaju svi isto novca za to. Neki roditelji se odlučuju za jeftine varijante poput pozajmice od prijatelja ili kupovine polovnih kolica za bebe preko oglasa. Ako niste za to, prosečna kolica za bebe u prodavnicama koštaju od 250 do 600 evra. Ona kolica za bebe koja nisu prosečna mogu da koštaju i više od 1.500 evra.

najskuplja kolica za bebe

Trebaju li vam najskuplja kolica za bebe?

Šta sve platite u tih 1.500 evra

Ako ste se odlučili da svoje dete razmazite od najmlađih dana, ili vam je stalo da budete najmoderniji roditelj kojeg možemo videti da gura kolica za bebe na ulici ili u parku, opredelićete se za najskuplji izbor, verovatno verujući u moto da dobiješ onoliko koliko platiš, tj. koliko para – toliko muzike. Pošto se ta izreka ne ostvari uvek, rešili smo da ispitamo šta ta veoma skupa kolica za bebe nude u poređenju sa standardnim i manje skupim modelima. Prvo što smo primetili jeste retro dizajn od kojeg se godinama bežalo u dizajnu kolica za bebe. Male kraljevske kočije sa tendom i velikim točkovima umesto ergonomskih sedećih kolica sa duplim i manjim točkićima. Tenda je pravljena od prirodne kože, kao i spoljašnja obloga kolica za bebe.

Unutrašnjost je presvučena skupim prirodnim materijalima i sadrži anatomski dušečić. Točkovi su veliki tridesetak santimetara i mogu se naduvati, okrpiti ili zameniti, što nije slučaj sa jeftinijim modelima kolica za bebe. Ležište kolica za bebirona je pravljeno od čelika, što znači da su ova kolica za bebe izdržljiva i trajna, ne podležu mehaničkim oštećenjima i izdržljiva su. Takođe, to je dobro zbog bezbednosti bebe, jer ako se desi nešto neplanirano poput saobraćajne nesreće ili drugih fizičkih pretnji, novorođenče ostaje netaknuto sve dok ne ispadne iz kolica za bebe, a to se neće desiti zbog sigurnosnih ograda unutar ležišta kolica za bebe. Tenda od prirodne kože sprečava padavine i izoluje toplotu unutar kolica za bebe.

Aksesoar koji ide uz skoro svaka kolica za bebe, pa i uz ova, jeste torba za roditelje, koja je pravljena od istih materijala i sa istim dizajnom, a posebno je modelovana tako da bude moderna i kasnije upotrebljiva nezavisno od kolica za bebe. Dodatni aksesoari su tzv. sportsko sedište, nosiljka i sedište za automobil – svi pravljeni od istih materijala. Dezeni koje možete poručiti jesu svedeni, nema dečijih detalja i životinjica, model je samo jedan i eventualno možete sugerisati koje boje želite da bude. Namerno ili ne, osim jednobojnih modela kolica za bebe postoje i dva modela na pruge, slučajno crveno-beli i crno-beli. Ostale boje koje možete izabrati za ova kolica za bebe jesu klasične elegantne boje – crna, bela, bež, bebi roze, bebi plava, braon, lila. Proizvođači su otvroreni za sugestije u vezi sa dezenom i bojama.

Ovaj model nije moguće kupiti u prodavnici bez prethodne narudžbine, pa ako vam je stalo da imate ručno izrađena kolica za vaše dete koja će biti unikat, pripremite sumu vrednosti manjeg polovnog automobila i strpite se desetak dana koliko je potrebno za izradu ovih kolica i njihovu dostavu na kućnu adresu.