Zimovanje na Tari za decu

Sportski klub Alti organizuje zimski dečiji kamp Tara 2015 koji će se od 12 do 18 januara 2015 godine održati na planini Tari. Dečije odmarališet Mitrovac je domaćin

 

Zimski dečiji kamp Tara 2015

12 – 18 januar 2015.

Sportski zimski dečiji kamp Tara 2015 čija je osnovna ideja zdravlje, znanje i zabava, namenjen je deci uzrasta od 8-14 godina, koji će sa timom članova Sportskog kluba “Alti” iz Beograda, učestvovati u nizu sportsko-rekreativnih, edukativnih i zabavnih sadržaja. Tokom sedam dana boravka na jednoj od naših najlepših planina, predviđene su aktivnosti na snegu i otvorenom, kao i večernje zabavne aktivnosti.

Deca na snegu - Zimski dečiji kamp Tara 2015

Deca na snegu – Zimski dečiji kamp Tara 2015

Sadržaj programa:

1. Školica zimskog planinarenja (dnevne radionice na snegu)

– obuka korišćenja planinarske i alpinističke opreme

– tehnika kretanja na snežnim padinama sa korišćenjem opreme

– izrada “pečurke” u snegu za savladavanje vertikalnog terena

– spuštanje niz uže (abzajl)

– penjanje u navezi

– pravljenje bivaka (vučja jama)

– pravljenje igloa od snega (eskimska kuća)

Pre svake dnevne radionice, dan se započinje jutarnjim istezanjem i zagrevanjem. Posle radionica, u popodnevnim časovima slede pešačke ture, odbojka na
snegu sa pilates loptom, frizbi…

2. Edukacija kroz projekcije slajdova (večernje radionice)

– projekcija fotografija uz priču sa himalajskih ekspedicija

– projekcija fotografija i priča o Africi, Kilimandžaru i safariju

– projekcija fotografija i priča o pustinji Atakama i najvišem vulkanu sveta

– rendžeri nacionalnog parka Tara pričaju o zaštiti i rezervatu medveda

– edukacija o zaštiti i očuvanju divljih životinja na Tari

– biljne vrste na Tari i staništa Pančićeve omorike

– ekologija i očuvanje prirodnog bogatstva

Smeštaj na Tari

Mitrovac na Tari je naselje u Nacionalnom parku Tara i nalazi se na 28-om kilometru puta Bajina Bašta – Zaovine i na 1080 metara nadmorske visine, sa prilično velikim brojem dana „okupanih“ suncem u godini i odličnim uslovima za boravak i odmor svih generacija.

Posebno je čuven po kompleksu paviljona izgrađenih 1979.godine u tipično planinskom stilu, a koji pripadaju Centru dečijih odmarališta, čije je sedište u Beogradu, a samo odmaralište posluje u sastavu Centra.

Kompleks se sastoji od sedam paviljona, od kojih je jedan centralni, gde su smešteni recepcija, restoran, kantina, zatvoreni bazen, televizijska sala, a kompleks poseduje i ambulantu. Svaki paviljon ima po 98 ležajeva u višekrevetnim sobama (6-10) i na svakoj etaži postoji soba za smeštaj pratilaca.

U sastavu odmarališta posluje i etno restoran „Kačara“.

Na Mitrovcu se nalazi i savremena pošta, nekoliko maloprodajnih i ugostiteljskih objekata, medju kojima se ističu „Lovački dom“ i „Kačara“. Na Mitrovcu se nalaze i tereni za mali fudbal i košarku, a takođe postoji i veliki travnati fudbalski teren.

Mitrovac je idealan za decu i početnike u skijanju, a ski-staze nalaze se u blizini Dečijeg odmarališta.

Cena i uslovi plaćanja

Cena sedmodnevnog sportsko-edukativnog kampa je 180 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom Beograd – Tara – Beograd. Smeštaj u dečijem odmaralištu, doručak, ručak, večera i užina, boravišna taksa, osiguranje, preventivna 24h dežurna zdravstvena zaštita, animatori, edukatori, oprema (planinarska, alpinistička, materijal za prezentacije i radionice…)

Aranžman se može uplatiti u nekoliko rata (po dogovoru) do početka kampa.

S poštovanjem,

SK “Alti”

Beograd

Sportski klub Alti

Alti je sportski klub iz Beograda, koji se bavi alpinizmom, planinarenjem i ostalim rekreativno-sportskim aktivnostima.

Klub je osnovala Dragana Rajblović, koja se 2007. g. kao prva žena sa Balkana i iz Srbije, popela na najviši vrh sveta Mt. Everest (8850m) na Himalajima.

Iza našeg kluba stoje mnoge planinarske ekspedicije, avanture u svetu i zemlji, organizovani rekreativni planinarski izleti i ture, sportski kampovi, rad sa decom na edukaciji u planinarskim disciplinama, rad sa odraslima na alpinističkim tečajevima, organizacija planinskih trka i takmičenja, tim bildinzi, kao i učešće u raznim projektima vezanih za „outdoor“ aktivnosti.

Alti klub čini tim ljudi i saradnika sa dugogodišnjim iskustvom. Licencirani planinarski vodiči, alpinistički instruktori, kanjoning vodiči, speleolozi, instruktori orjentiringa, skijanja i turno skijanja, lednog penjanja, sportskog penjanja, kajaka…

Naš rad je promocija planinarskih sportova, rekreacije i zdravog načina života.

Aktivnosti Sportskog kluba „Alti” mogu se pratiti na sajtu http://alticlub.org.rs/

Dragana Rajblović

064 1600 522
062 837 5540
mail: altionline @gmail.com