ŠTA POKLONITI ZA NOVU GODINU

Mama, tata, brat, sestre, drugarice, dečko… šta im pokloniti za novu godinu

 

Kako se bliži to svečano doba godine, i kako sve u našim životima postaje hladnije ali ipak ušušukanije, nakićeno, svetlucavo od odsjaja snega i novogodišnjih lampica, ne može a da ne padne na um svim ljudima, ili ipak, ne lažimo se, svim ženama, glavno pitanje –  šta pokloniti za novu godinu?

Novogodišnji pokloni - šta pokloniti za Novu godinu najdražima

Šta pokloniti svojim najdražima za Novu godinu

Kupiš mami, naravno moraš i tati, kupiš bratu, sestre su odmah ljubomorne, kupiš najboljoj drugarici… ali čekaj, do prekjuče to je bila Tamara, ali onda je pričala ružno o Sulejmanu veličanstvenom, kako se usuđuje, to je istorijska, poučna serija! Juče je to bila Dragana, ali ona ne voli jutarnju kafu, mislim stvarno! Danas mi ipak najviše prijaju Marija i Natalija…oooo, ko će ih sve zapamtiti a kamoli sve to platiti! Još kad se setim Velibora, on mi je za prošlu novu godinu kupio onu sjajnu ogrlicu! I evo, kad i zamislim da sam skupljala novac za ovu novu godinu, još i od prošle, i da imam novac da platim sve te poklone, i dalje ostaje pitanje- šta pokloniti za novu godinu?

Počnimo s majkom. S majkama najlakše, one su uvek tu za nas, one su nas rodile, odgajale, žrtvovale se za nas. Je li tako? Da, naravno, lagale su za nas na roditeljskim sastancima, svađale se s drugim majkama iz komšiluka čije dete je najuspešnije izrecitovalo pesmicu u vrtiću…i daaa, milion drugih stvari. I baš zato, ne možemo a da ne pomislimo da je odgovor na pitanje „šta pokloniti za novu godinu“ najteži upravo kad se radi o majkama. Ako joj kupim nešto maštovito ali jeftino, kriva sam jer sam tati kupila skuplje, a on nije lečio sve moje temperature. I eto, krivica i gunđanje koje će trajati do sledeće nove godine. Šta pokloniti za novu godinu- kad je reč o majkama, ne trudite se da odgonetnete. Pitajte tatu, ili još bolje, povedite ju u šoping, pa neka sama odluči.

Tata, večni junak… otac tri ćerke i jednog „junaka“, najstarijeg. Šta pokloniti za novu godinu? Kupiću mu hemijsku, to mu uvek znači na poslu. „To mu uvek znači na poslu“, moj izgovor jer mu već treću godinu za redom kupujem hemijsku. Ali tata je to, sve od njegovih princeza je najbolje na svetu. Svake godine će se praviti da se iznenadio, i kao da će baš tom hemijskom potpisati ugovor kojim će platiti moje letovanje sa mojih 5 najboljih drugarica. Šta pokloniti za novu godinu – s tatom je najlakše!

Sestre-ohoho! A mislila sam da je sa majkom teško. Sa ovim darovima i prokletstvima našeg života najbolje je onako, što bi Amerikanci rekli „tough love“, neka znaju da ih volimo, ali granica se mora znati! Šta pokloniti za novu godinu – čestitke! Iskazaću im svoju ljubav u njima! A prave poklone neka traže od tate!

Brat- naš junak! Da, baš! Kad se samo setim koliko nam je svima momaka ispred praga oterao, eh… mogla sam do sadai udata biti! Ne treba tome ništa dati. Srećom odselio se, ne vidi junak više kako i ko se šunja oko naše kuće, mama nam pomaže, a tata se pravi da ne vidi. Ali ipak, brat mi je, možda dobije neko skupo piće, iskrena da budem, i on je meni delio mnogo džeparca onih dana u školi kad sam vreme uglavnom provodila u kazni- bez džeparca. Šta pokloniti za novu godinu? S bratom je lako.

Drugarice, sve po par čarapa. Ne zato što ih tako menjam. Već… pa znate, hladno napolju. Dečko- Šta pokloniti za novu godinu? Možda novo ime… mislim stvarno… “Velibor“.

 

DRAGANA MILAČAK