Dočekajte Novu 2015. u Barseloni

 

Da li ste ikada poželeli da najluđu noć u godini provedete na zaista poseban način, daleko od svog grada, države, u jednim od najatraktivnijih svetskih destinacija? Sigurno da jeste, ali danas malo ko ima finansijskih mogućnosti da sebi priušti takav doživljaj. Ipak, uz malo truda, rada, odricanja i želje sve se može postići. Ono što nam u životu niko ne može oduzeti jesu naše uspomene i sećanja koja najviše stičemo putovanjima. Putovanja posebnu vrednost imaju ukoliko su praćena prazničnom atmosferom pa su i utisci koje sa takvih putovanja nosimo još lepši. Da li možete zamisliti doček Nove 2015. godine u najlepšim evropskim gradovima?

Nova godina u Barseloni

Nova godina u Barseloni

Agencija Vivatravel nudi Vam mogućnost da to i ostvarite, uz nezaboravan obilazak Azurne obale, filmskog grada Kana, najpoznatije staze na svetu-staze Formule 1, da okušate sreću u najvećim kockarnicama u Monte Karlu, plovite gondolom kanalima najromantičnijeg grada na svetu, upoznate svog Romea, odnosno Juliju, i ponoć dočekate u, po rečima mnogih, najlepšem gradu na našoj planeti, Barseloni.

Program putovanja agencije Vivatravel traje deset dana, počevši od 27. decembra zaključno sa petim januarom, a cena u koju su uračunata noćenja u ekskluzivnim hotelima i polupansioni iznaosi 299 evra.

Prvi dan ove novogodišnje avanture počinje polaskom iz Beograda, noćnom vožnjom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju nakon čega sledi dolazak u Nicu, jedno od najpoznatijih letovališta Azurne obale, poznatu po dugačkim peščanim plažama, kazinima, kockarnicama kao i mnogobrojnim kulturnim dešavanjima. Uz organizovano noćenje i doručak u hotelu, treći dan započinje polaskom za Monako i Montekarlo koji podrazumeva obilazak važnih istorijskih mesta. Bogatih kulturnih sadržaja, ali i dovoljno vremena za slobodne aktivnosti i razgledanje ovih veličanstvenih mesta. Naravno, obilazak Kneževog dvora, katedrale u kojoj je sahranjena Grejs Keli kao i staza kojom se vozi Formula 1, se podrazumeva. Nakon ovako ispunjenog dana, veče je rezervisano za posetu grada filmskog festival, Kana, uz posetu Filmskoj palati i Srpskoj ulici.

Polufinale i finale dočeka Nove 2015. godine namenjeno je veličanstvenoj Barseloni. Ova dva dana, tačnije 30. i 31. decembar predviđena su za obilazak znamenitosti glavnog grada Katalonije poput Gaudijevih remek dela, stadiona Kamp Nou, Olimpijskog stadiona, Španskog trga i šetnju po najlepšoj ulici Barselone – Rambli. Sam doček Nove godine je individualan, prepušten je turistima pa svako Novu godinu može dočekati na način koji mu najviše odgovara. Ova prilika idealna je za upoznavanje različitih stilova oblačenja, šminke i frizure, namenjenih specijalno za novogodišnju noć, tako da ako se odlučite za ovu varijantu proslave Nove 2015. godine, slobodno se možete pohvaliti da ste bili deo svetskog stila i culture.

Prvi januar nudi mogućnost fakultativnog obilaska Barselone, a ukoliko ste celu novogodišnju noć proveli na nogama slobodno se možete odmoriti u hotelu jer je nastavag ovog fascinantnog putovanja rezervisan za drugi dan Nove godine, kada se kreće ka Veroni u kojoj su planirani obilazak amfiteatra ,,Arena” i Julijine kuće, nakon čega put vodi u Lido di Jezolo koji predstavlja jedno od najpopularnijih letovališta na celom plavom Jadranu.

Kao šlag na tortu, sam vrhunac ovog fantastičnog putovanja je grad na vodi-Venecija. Predviđen je obilazak crkve Santa Maria della Salute, kolevke kulture i inspiracije mnogim pesnicima među kojima je i naš Laza Kostić. Sledi poseta trgu svetog Marka i istoimenoj crkvi.

Dolazak u Beograd planiran je za peti januar tako da Vam ostaje sasvim dovoljno vremena za sabiranje utisaka i odmor da biste u krugu svojih najmilijh dočekali najradosniji hrišćanski praznik-Božić.

 

Marija Čanković

Izvor: Novagod.com