ELEKTRONSKE CIGARETE NA ODMORU

Vreme je odmora i za mnoge od nas, planinska idila gotovo je nezamisliva bez tople kafe, dobrog društva i cigarete.

 

Naravno, najveći broj nas već se odlučio, po poslednji put, da cigarete valja ostaviti. Malo zbog zdravlja, malo zbog kućnog budžeta. Adekvatnu zamenu za loše navike pronašli smo u elektronskim cigaretama. Ipak, ukoliko putujete u inostranstvo, valja podsetiti da u mnogim zemljama, u pojedinim odmaralištima i hotelima, neretko ne gledaju blagonaklono na pušače, a zabrane koje važe odnose se i na elektronske cigarete. Zato je važno na vreme se pripremiti za put.

travel

Ukoliko putujete avionom, znajte da avio kompanije nemaju nikakvih problema sa vašom opremom za elektronske cigarete i nju možete uredno i bez problema uvrstiti u svoj prtljag. Svakako, obzirom da takva mogućnost postoji, svoju elektronsku cigaretu i prateću opremu držite u ručnom prtljagu. Na taj način ćete izbeći mogućnost da budu oštećene u transportu ili, još tragičnije, da možda ostanete bez njih ukoliko vam se zagubi prtljag. Nikad se ne zna.

Where-Are-E-Cigarettes-Disallowed

Dobro se organizujte pre polaska. Izračunajte koliko dopuna tečnosti menjate u određenom periodu i koje arome su vam najdraže i u skladu sa tim blagovremeno obezbedite dovoljnu količinu. Najverovatnije je, da ukoliko ostanete bez svojih omiljenih aroma, nećete biti u mogućnosti da kupite nove dopune ili ćete ih platiti po znatno višim cenama. Veoma je važno i da imate uvid u dužinu trajanja baterije. Na put krenite tek pošto ste obezbedili dovoljno dopuna i baterija. Samo tako ćete izbeći nepotreban stres, koga je ionako sasvim dovoljno.

Ukoliko ćete novogodišnje praznike provesti na selu, obezbedite sebi malo veće zalihe. Za razliku od banja i planinskih centara gde je, makar i po većoj ceni, moguće obezbediti opremu za elektronske cigarete, na selu je to nemoguće. Takođe, zime su nepredvidive, a lepo vreme i sneg mogu se smeniti u jednom danu. Zato valja razmišljati o najgorem scenariju. Niko od nas ne bi želeo da ostane zavejan daleko od grada i glavnih puteva, bez baterija ili dopuna za elektronsku cigaretu. Baš zato, ponesite više svega. Bolje je vratiti sve te arome nazad kući, nego ostati bez njih kada je najteže.

uk-electronic-cigarettes

Možda vam zvuči kao nepotrebno podsećanje, ali ipak, ne zaboravite da zabrana pušenja u avionima i autobusima jednako važi za sve, pušače klasičnih cigareta i nas koji konzumiramo elektronske gigarete. Takođe, u mnogim zemljama Evropske Unije, zabrana pušenja u kafeima, restoranima i javnim mestima, odnosi se i na elektronske cigarete. Kako biste izbegli neprijatnosti i eventualne kazne, uvek se dobro informišite pre nego “zapalite”. U pojedinim odmaralištima postoje delovi kafića koji su rezervisani za pušače. Na tim mestima će vas tretirati kao regularnog pušača, te ako ste osetljivi na duvanski dim i ukoliko on može da vam oteža odvikavanje od cigareta, izbegavajte ova mesta.

Na kraju, ali ne najmanje važno. Izbor elektronske cigarete je jako važan za proces odvikavanja od pušenja. Samo najkvalitetniji proizvodi na tržištu garancija su da će vaš podvig odvikavanja od cigareta biti zaista uspešan i sa najmanje štete po vaše zdravlje.