Produženi espreso sa mlekom u Šoljici na Trgu Nikole Pašića

Oni sami mešaju kafu i imaju private brand kafe od koga prave produženi espreso sa mlekom u kafe-u Šoljica na Trgu Nikole Pašića u Beogradu

 

Kafe Šoljica je urban i stilizovan kafić na samom Trgu Nikole Pašića u Beogradu, tik preko puta biletarnice Doma sindikata. Prostor je sav u belom i nije veliki ali je osmišljen tako da je fokus odmah dat na autentičnu kafu, privatni brend koji sam kafe pravi za svoje korisnike.

Nismo znali šta pijemo kada su nam poslužili produženi espreso sa mlekom, koji je bio istovetan sa kapućinom koji je naručio naš poznanik Miloš, ali smo posle saznali da je u pitanju selekcija i mešavina brazilske kafa. Brazil, zemlja fudbala i kafe.

Kafe Šoljica i produženi espreso sa mlekom nalik na kapućino

Kafe Šoljica – produženi espreso sa mlekom

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa Kafe Šoljica

Testirali smo kvalitet espreso kafe u kafeu Šoljica na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Evo kako smo ocenili spremljeni espreso:

Marka espreso kafe: Privatni mix kafe iz Brazila

Spremanje kafe: Odlično

Mlečna pena: Gusta, puna – odlična

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo pitali

Šoljica zagrejana:  Ne, mlaka

Šoljica izgled: Ima potencijal uz atraktivnu aplikaciju

Espreso set sadrži: Espreso kafa sa čašom vode

Ukus: Odličan ukus kafe, malo razblažen

Cena: 170 dinara

Generalna ocena: Vrlo dobro do odlično

Zaključak za espreso kafu u kafeu Šoljica:

Kafe specijalizovan za kafu ima potencijal da bude posećeno mesto samo zbog kvaliteta kafe. Ukus i aroma brazilske kafe nam se dopao, ali nam se nije dopalo što smo i za kapućino i za produženi espreso dobili isto – kapućino. Otuda nam ocena nije najviša jer je traženi produženi espreso bio malo razvodnjen i slabijeg ukusa, kao što i šoljica nije bila vrela. Sve ostalo je bilo dobro.

Naša preporuka: U produženi espreso manje stavljajte mleka i pene, mora da se oseti jačina kafe.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.