ESPRESO DŽOGING

Espreso patrola se našla u Sportskom centru Olimp u Beogradu. Bašta kafea Sport, prijatno jesenje sunce i produženi espreso sa mlekom nakon trčanja oko atletske staze

 

Sport cafe je kafe u okviru SC Olimp na Zvezdari, u Beogradu. Lep sportski centar ima tri kafea koji nude espreso kafu sa mlekom. Odlučili smo se da ocenimo espreso kafu u Sport cafe-u, jer nam je tu sunce sijalo najmilije. Kafe ima baštu koja bi mogla da bude izvanredna kada bi se malo sredila, posebno podloga na kojoj se sedi a koja sada predstavlja mračni asfalt. Samo kada bi je popločali pločicama ili kamenom, bila bi sjajno mesto, ovako liči na preuredjeno stovarište. Unutrašnjost kafea je mala i koristi se samo zimi kao prolazni kafe za čaj i sok.

Sport cafe SC Olimp - produženi espreso sa mlekom

Sport cafe SC Olimp – produženi espreso sa mlekom

 

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom Sport cafe

Testirali smo kvalitet espreso kafe u kafeu La fiesta caffe. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Milano Bar

Spremanje kafe: prosečno

Mlečna pena: tanka, vodnjikava

Espreso sa sojinom mlekom: Nemaju

Šoljica zagrejana – topla

Šoljica izgled – jednostavna i elegantna

Espreso set sadrži: espreso kafa sa mlekom i vodu

Ukus: oštar, pomalo divlji

Cena: 120 dinara

Generalna ocena: osrednje

Zaključak za espreso kafu sa mlekom u Sport cafe-u: Možda ne očekujete da ćete u sportskom centru naći odličan espreso sa mlekom. Ali to je moguće i na samo 30 metara od kafea Sport se nalazi lokal koji sprema odličan espreso, samo što nema tako dobru baštu i sunce kao Sport kafe. Medjutim, sunce je jedno a odlična espreso kafa sa mlekom drugo. Na našu žalost, Sport kafe pravi klasičnu beogradsku čorbicu, razvodnjen espreso. Sama aroma espreso kafe je pomalo oštra i divlja, pa kada se u to sipa niskomasno i razblaženo mleko u velikoj količini, dobije se nešto, ni kapućino, ni bela kafa a najmanje produženi espreso sa mlekom.

Naša preporuka: Mora neko da vas obuči da napravite kvalitetan produženi espreso sa mlekom – punomasno mleko, čvrsta pena, manje mleka a manje i istočene espreso kafe, nije sve u veličini, ukus je važniji. Bitan je balans kafe i mleka.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.