RESTORAN ZA PAMĆENJE

Izuzetna kuhinja i aristokratski restoran Topčiderska noć u Beogradu. Neobičajan ambijent, igraonica za decu u prirodi i sjajan noćni klub Top Night

 

Godinama unazad znamo da postoji restoran Topčiderska noć u Beogradu, blizu Kovnice novca na Topčideru i novog mosta na Adi. Medjutim, sticajem okolnosti nikada nismo bili tamo, sve dok nam prijatelji sa sajta Novagod.com koji organizuju rezervacije za novogodišnje žurke i vikend provod po klubovima, nisu preporučili da posetimo restoran Topčidersku noć i klub Top night. Otišli smo i iznenadili se, klub restoran Topčiderska noć je ugostiteljski biser Beograda a objasnićemo i zašto.

Restoran Topčiderska noć

Restoran Topčiderska noć

Spoljni ambijent restorana Topčiderska noć

Mesto gde se nalazi restoran Topčiderska noć je sjajan i neobičan, ne postoji ništa slično što ćete videti u Beogradu. Sam restoran se nalazi unutar nekadašnjeg kamenoloma, tako da je sav okružen stenama visokim par desetina metara, što izgleda nestvarno za Beograd, kao da ste se našli negde na planini. Ceo prostor je izuzetno veliki, tako da nemate osećaj teskobe, već naprotiv širine i slobode, uz odličan osećaj zaštićenosti koje okolne stene pružaju.

Ceo krajolik je lepo sredjen, u kamenim stazama, sa travom i drvećem i izuzetno je prijatan. Igraonica za decu je izdvojena i udaljena pedesetak metara u odnosu na restoran što je sjajno, jer u restoranu vlada mir. Napolju je pozornica i divan park. Mi smo došli zimi u posetu ali možemo samo da zamislimo kako dobro izgleda leti. Po nama, ovo je najlepši restoran za svadbe u Beogradu!

Takodje, ako želite da odete u prirodu, da se osamite u lepom ambijentu i u tišini, restoran Topčiderska noć je odlično mesto da u miru meditirate ili pričate sa prijateljima.

Unutrašnji ambijent i uredjenje restorana Topčiderska noć

Prva asocijacija koju smo imali kada smo ušli u restoran je da smo se našli unutar nekog italijanskog dvorca. Zidovi su od velikog kamenja napravljeni, restoran je ukusno sredjen i reprezentativan u svakom pogledu, uz interesantno osvetljenje. Unutrašnjost i zidovi su ukrašeni velikim uljanim slikama sa motivima iz naše istorije. Odlično sve izgleda, ulazi u kategoriju Najbolji beogradski restorani.

Kuhinja i meni restorana Topčiderska noć

Meni restorana Topčiderska noć je interesantan i zanimljiv, kombinacija je delom nacionalna kuhinja delom internacionalna kuhinja. Jela su bogata, vrhunski dizajnirana i garnirana, ukus je odličan. Posebno pohvaljujemo njihove ručno radjenje kiflice i pogačice koje smo dobili kao kuver jer su bajkovitog ukusa, zatim jela koja smo naručili su bila izvrsna i za oko i za nos i za čulo ukusa. Jedan od retkih restorana koji poklanja pažnju da jelo estetski izgleda moćno. Imaju odličnog kuvara i neka ga sačuvaju, jer će dobiti mnoštvo preporuka. Mi smo odmah pomislili da je Topčiderska noć idealan restoran da se izvedu gosti do kojih vam je stalo.

Jedno od jela koje smo naručili je bio izvrsni Smudj na Smederevski način, slika dole.

Smudj na Smederevski način - Klub restoran Topčiderska noć top night

Smudj na Smederevski način – Klub restoran Topčiderska noć

Cene jela i usluga u Restoranu Topčiderska noć

Vrlo prijatna, diskretna i požrtvovana usluga. Konobar nas nije pritiskao niti nam nudio bilo šta što mi nismo hteli, dao nam je dobre savete i zaista sve pohvale što se potrudio da nam nabavi sojino mleko za espreso kada mu vreme nije. Naime, došli smo u vreme koje nije bilo udarno i tražili smo espreso sa sojinim mlekom, koga nije bilo, ali su se potrudili iz restorana da ga za nas nabave i da nam spreme traženi espreso sa sojinim mlekom. Espreso patrola će ih oceniti u narednom članku.

Zapalo nam je za oko da imaju 5 različitih vrsta espreso kafe u ponudi, što je sjajno za sve nas koji volimo espresso kafu. Brend kafe koju imaju u ponudi je Hausbrandt a tu su i drugi ukusi: Espresso Herman, Etiopija, Brasil Santos, Gourmet, Decaffe. I imaju sojino mleko!

Cene jela i hrane u restoranu Topčiderska noć spadaju u srednji do viši cenovni rang. Prosečno jelo iz menija je od 700 do 1000 dinara. Cene su podešene za finu i probirljivu publiku i poslovni svet. Po našem mišljenju, cene bi mogle biti čak i za nijansu skuplje, s obzirom na ceo ambijent i uslugu.

Gde se nalazi klub restoran Topčiderska noć

Topčiderska noć se kao što i samo ime kaže nalazi na Topčideru, blizu mosta na Adi i prekoputa Kovnice novca i stadiona BASK-a, odnosno hipodroma. Ako dolazite iz pravca bolnice Dragiša Mišović, krenete pravo ulicom Teodora Drajzera dole prema Miloševom konaku, na semaforu nastavite pravo prema mostu na Adi i nakon dve stotine metara imate tablu za skretanje desno u restoran Topčiderska noć koji se nalazi nekih stotinak metara od puta, unutar velikog kompleksa okruženog stenama.

Mapa gde se nalazi restoran Topčiderska noć

Mapa gde se nalazi restoran Topčiderska noć

Ocena restorana Topčiderska noć

Vrhunski ambijent, odlična usluga, korektne cene, odlična kuhinja, nekoliko vrsta espreso kafe, sve u svemu sjajan beogradski restoran u koji možete povesti bilo kog gosta i da se ne postidite ni pred kim. Bez obzira što naša Gastro patrola uvek ima šta da kritikuje ili sugeriše, ovde nema šta da se doda, osim jedne ideje da za nedeljni ručak svira neki kamerni orkestar klasičnu muziku. To bi bio onda idealan prestižni beogradski restoran za aristokratiju.

Sve pohvale restoranu Topčiderska noć. Dolazimo ponovo!

Korisna adresa: http://www.topnight.rs/

Gastro patrola je promotivna akcija sajta Bašta Balkana kojim promovišemo ugostiteljske objekte i kvalitetan nivo usluge i hrane koju restorani nude. Naša ocena je subjektivna ali poštena na osnovu našeg gurmanskog iskustva. Pišemo samo o restoranima i mestima gde odemo na porodični nedeljni ručak za četiri osobe samostalno ili na nečiji poziv.