IDUĆA GODINA BIĆE BOLJA… ZA VINO

 

– Njena ljubav prema Srbiji i njegova prema vinu – doveli su ih u… Erdevik

– Bronzana medalja za vino – i, to, od prve berbe!

Don Mekalok

Don Mekalok – bivši engleski policajac, sad uspešan vinogradar

Njihovu zanimljivu životnu priču, saznali smo u TV-emisjji Mira Adanja-Polak i vi… od 20. 12. 2014.

Ljubav na prvi pogled…

Kad su se sreli Seka Nikolić i Don Mekalok, nisu verovali da će im se desiti ljubav na prvi pogled. Seka Nikolić je već dugo radila kao bioenergetičar u Londonu, a Don u Britanskim jedinicama za antiterorizam i u obezbeđenju kraljevske porodice.

Seka Nikolić koja ima svoju kliniku u Londonu gde su joj pacijenti mnoge poznate ličnosti iz politike, biznisa i umetnosti – podržala je ideju svog supruga da ostvari svoju večitu želju – da se bavi vinima.

DECANTER Bronzana nagada za vino...

DECANTER MEDALJA – Bronzana nagada za vino…

 

Važno je imati ideju i istrajati…

Slušajući svoju ženu koja je ostala vezana za Srbiju, Don Mekalok odlučuje da kupi vinograde u Irigu i započne proizvodnju vina bez ikakvih veštačkih dodataka.

Oduvek je želeo da proizvede pravo prirodno vino – ORGANSKO – i da kontroliše njegovu proizvodnju. Pre svoje odluke da kupi vinograd u Srbiji, učio je dve godine o vinima na Novom Zelandu.

Mnogi su smatrali skoro nemogućom njegovu misiju, da bi – nedavno – dobio najviša međunarodna priznanja u svetu, a ovih dana i u Beogradu.

Stručnjaci i sudije iz inostranstva, dodelili su mu priznanje za najbolje vino u ovoj godini. Vina Don Mekoloka već se uveliko prodaju u Engleskoj. Dokazao je svojom uporonošcu i vizijom da samo treba istrajati i ne odustajati.

Životni put ovog bračnog para koji živi u Londonu, Novome Sadu, Irigu i Španiji je i razlog dokumentarnog zapisa poznate novinarke Mire Adanja-Polak.

Izvor: http://www.adanja-polak.com

Priredio: V. V. M.

oOOo