JUNAK POPLAVE – DEČAK IVAN VUJIĆ KOJI JE ZADIVIO I SPASIOCE

Građani Obrenovca, njih 195 koji su se istakli hrabrošću i humanošću u toku majskih poplava, biće 16. decembra 2014, u 13 sati, proglašeni herojima… Najmlađi među njima je Ivan Vujić kog je predložio obrenovački lekar dr Radomir Mitrović. Ovaj devetogodišnji dečak je iskazao neverovatnu srčanost, prisebnost i snagu oduprevši se smrtonosnoj bujici koja je gutala njegov rodni grad Obrenovac.

 

Ivan Vujić

Ivan Vujić

Njegova borba sa stihijom, ovekovečena je na snimku koji je na youtube, tj., na JUTJUB-u imao, dosad, više od 12.000 pregleda!… Pogledajte i vi!…

Bilo je, to, 16. maja…

Tokom spasavanja u Obrenovcu, mali Ivan, ispao je iz čamca koji je bio pun dece. Zahvaljujući jednom mladom čoveku, ovaj hrabar dečak je spasen. Pre tog, bio je u velikom problemu. Ipak, uprkos silovitoj ledenoj vodi, dečak je uspeo da se održi na površini!…

„Kad je čamac potonuo, mene je voda odnela… tamo, a neki su se zadržali… tu. Nisam se mnogo uplašio“ – kaže Ivan…

Bilo je strašno!…

U ranu zoru, poplava je probudila porodicu Vujić. Prvo su deca bila evakuisana. Majka Olga i otac Vladan, tek kad  se sve završilo, saznali su da je život njihovog sina bio ugrožen.

„Dečko ga je spasio, to je kao najgori horor film. Beskrajno sam mu zahvalna. Odmah sam objavila da tražim ko mi je spasio dete“, kaže majka Olga.

Zahvaljujići Bratislavu i drugim hrabrim ljudima – mnogo života je spaseno…

„Sticajem okolnosti, naišli smo u pravo vreme… bujica ga je nosila, bili su sekundi u pitanju… Spasili smo i bebu od devet meseci“ – kaže Bratislav Marjanović.

Mali Ivan beskrajno je zahvalan svom spasiocu.

„Rekao sam mu hvala i sad mu kažem hvala“ – poručio je Ivan.

Video-prilog

Kako su spasioci iz čamca spasili 9-godišnjeg Ivana Vujića
Ivan Vujić – dečak koji je pobedio bujicu – Obrenovac 16. 5. 2014, trajanje: 1:20 minuta
Klikni, dole:

 

https://www.youtube.com/watch?v=L0w74Ad4Fsc

 

Izvor: politika.rs, youtube, http://www.vesti.rs

Priredio: V. V. M.

oOOo