DOČEK NOVE GODINE

Doček Nove godine i saveti kako se rešiti mamurluka nakon novogodišnje proslave

 

Kada pomislimo na doček Nove godine, na pamet na padaju najbolje žurke, splavovi, restorani, kućne žurke, Kopaonik, Zlatibor. Na pamet nam pada najlepša odeća i najbolji provod, najbolje piće, ali, retko nam na pamet padne ono što prvo januarsko jutro donosi- mamurluk!

Kako svoje dobre, doček Nove godine ima i svoje loše strane, a sasvim sigurno, najlošija od njih je mamurluk. Ne možemo se dobro provesti i lepo popiti, a da ujutru glava barem malo ne boli.

Saveti kako se rešiti mamurluka

Saveti kako se rešiti mamurluka

Ali ne treba očajavati, doček Nove godine može sasvim lepo da prođe, čak i sa kojom čašicom više, a da se mi ujutru ne budimo sa glavoboljom, ili barem, sa manjom glavoboljom. Pogledajte i kako:

Jedite pre novogodišnje žurke!

Ugljeni hidrati mnogo pomažu kada je reč o sprečavanju mamurluka. Pre nego što vaš doček Nove godine počne, jedite hranu koja je bogata ugljenim hidratima. Oni će pomoći da vam ujutru glavobolja bude blaža, a i daće vam energiju potrebnu da izdržite najluđu noć bez i najmanjeg znaka umora.

Pijte mnogo vode za vreme proslave!

Voda umanjuje dejstvo alkohola. To je već svima dobro poznata stvar. Zato, dok vaš doček Nove godine traje, trudite se da pijete što više vode. Na primer, za svaku drugu ili treću čašicu, popijte po jednu čašu vode. I kada se žurka završi, pre nego što odete na spavanje, istuširajte se , i onda čak i ako niste žedni, popijte veliku količinu vode. Odmah nakon toga idite na spavanje. Ujutru kada se probudite takođe se potrudite da popijete što više vode.

Ne pijte obojena pića!

Crveno vino ili obojena votka zaista imaju najbolji ukus, ali za one koji teško podnose mamurluk, ipak je bolje da izbegavaju ova pića. Ona u sebi sadrže određene sastojke koji pojačavaju glavobolju.

Izbegavajte prženo za doručak!

Svaki doček Nove godine podrazumeva velike količine, uglavnom teške i masne hrane. U redu, jedite to za vreme novogodišnje žurke, ali kada svane „kobno jutro“, izbegavajte bilo šta prženo. Pa čak i jaja. To samo doprinosi glavobolji. Umesto toga, trudite se da jedete mlečne proizvode. Oni imaju umirujuće dejstvo i pomoći će vam da glavobolja brže prođe.

Supa od paradajza!

Najbolje je da za doručak pojedete supu od paradajza. Posebno ako ste u nju dodali čili ili ljutu papriku. To je jedan od meni omiljenih i sasvim sigurno najukusnijih lekova za mamurluk.

Spavajte!

Ako ste isprobali sve preporučeno, a glava vas i dalje boli, najbolji lek da izlečite mamurluk koji je doček Nove godine uzrokovao, jeste san! Prvi januar je ionako svima neradan dan, tako da vremena imate sasvim dovoljno. Zamračite sobu, lezite, spavajte ceo dan, a kad se probudite drugoga januara, krenite u osvajanje 2015. godine.

 

Dragana Milačak

Izvor: www.Novagod.com