NOVA GODINA U BEOGRADU ZA MLADE

Kuda za doček Nove godine u Beogradu? Kako odabrati najbolji povod u prestonici za doček najluđe noci? Predlog je Semafor žurka

 

Polako se približavamo dočeku Nove godine i periodu kada treba odlučiti kuda provesti najdužu noć u godini. Pred nama su kao i svake godine velike dileme, kuda, na trg, kući sa prijateljima, u restoran, kafanu, splav ili klub? Naše odluke najčeše zavise od ekonomske situacije u kojoj je se nalazimo u doba praznika. Dubina našeg novčanika diktira mesto našeg dočeka Nove godine.

Kuda za doček Nove godine u Beogradu - Semafor žurka

Semafor žurka za Novu godinu u Beogradu

U zavisnoti da li ste student, nezaposleno, zaposleno lice, u zavisnosti od toga koju muziku preferirate da slušate birate mesto svoga provoda. Kada mladima pomenmo doček Nove godine u Bogradu svi imaju velika očekivanja. Očekuju da prestonica nudi nešto posebno što se ne može videti ni u kom gradu u zemlji, a podseća na provod najvećih svetskih metropola. Upravo zbog toga mnogo mladih se odlučuje da dočeka Novu godinu u najmnogoljudnijem gradu u Srbiji. Mladi kao najčešće mesto dočeka Nove godine u Beogradu biraju klubove – pogledati izbor klubova i cene karata ovde.

Studentima su u klubovima najpristupačnije cene koje odgovaraju njihovom trenutnom ekonomskom statusu. Kao jedan od najboljih načina za doček Nove godine u Beogradu mladi ističu Semafor žurku. Prostor u kome se održava žurka je u centru grada, u Sarajevskoj ulici (pored kluba „Teatro“) i ima tri nivoa na kojima se nalazi šest stejdževa. Novogodišnja semafor žurka je jedini veliki doček u gradu koji se održava 12 godina zaredom. Do sada je na ovakav način Novu godinu u Beogradu dočekalo više od 15.000 studenata uglavnom iz Srbije, ali i iz inostranstva. Svi mi idemo na dočeke da bi se proveli, družili, đuskali, smejali i uživali. Medjutim, vrlo dobro znamo i da je jedna od najprivlačnijih stvari na dočeku mogućnost da baš u toj najludjoj noći upoznamo osobu koja će nam ulepšati veče i u koju ćemo se verovatno zaljubiti već nekoliko dana kasnije. Koncept semafor žurke taj proces upoznavanja koji ponekad nije nimalo jednostavan veoma uprošćava: svaki gost na ulazu bira narukvicu u jednoj od boja semafora koja predstavlja njegovo/njeno raspoloženje za upoznavanje te večeri: ZELENA- pridji! ŽUTA – probaj… CRVENA – šetaj.

Kao što je pomenuto, u okviru prostora Semafor nalazi se šest stejdževa:

1. Main Stage: Najtraženiji stejdž! Tu možete uživati uz Live bend (pop, narodna, zabavna)+ 2DJ-a + šampanjac u ponoć.

2. House Stage: DJ Tatiana, Moscow (commercial house) uz podršku 2 domaća DJ-a. Možete popiti besplatna energetska pića.

3. Karaoke Stage: „Idol Karaoke Superstars“ i vi kao novootkriveni talenat. Besplatan viski za sve.

4. Retro Stage : Slušaće se hitovi 60tih, 70tih i 80tih i biće mnogo besplatne tekile.

5. Kafana Stage : Kafanska muzika, karirani stoljnjaci i vrhunske domaće rakije i vina za sve boeme u duši.

6. Silent Stage : Svaki posetilac dobija slušalice sa dve vrste muzike. Dobijate i besplatne koktele.

Što se tiče pića važi princip koji se popularno zove „ol inkluziv svih domaćih i odabranih stranih pića“. Što se tiče hrane, tu su raznorazna koktel peciva.

Ulaznica za Novogodišnji Semafor je 30 eura. Ovde je bitno da napomenemo da ulaznicu možete dobiti i po dosta nižoj ceni, ukoliko se priključite humanitarnoj akciji koja se i ove godine organizuje u saradnji sa listom „24 sata“. Ako donesete bilo koji slatkiš ili dečiju igračkicu, stičete pravo na kupovinu ulaznica po ceni od 15-25 eur, u zavisnosti od toga kada ih rezervisete.

Kako sami studenti tvrde, Semafor žurka je jedan od najboljih načina za doček Nove godine u Beogradu koji odgovara studentskom džepu. Jedna od glavnih prednosti je mogućnost upozanavanja drugh ljudi sličnih godina koji za sobom ostavljaju sve probleme i uživaju u novogodišnjoj noći.

Doček Nove godine u Beogradu nudi mnoge mogućnosti, mogućnost sticanja novi prijatelja, stvaranja uspomena koje će se dugo pamtiti, posebno provod na Semafor žurki koja je izuzetno povoljna u odnosu šta Vam sve nudi. Pozivamo sve mlade, vesele ljude koji su spremni da da se upuste u ovakvu avanturu da na vreme rezervišete svoja mesta, kako ne biste propustili jedinstven način dočeka Nove godine u Beogradu koji garantuje neverovatan provod.

 

Aleksandra Milutinović

Izvor teksta i rezervacije karata na: www.novagod.com