ŽENE VOLE DIJAMANTE

Nakit je poklon ce koji svaku osobu zenskog pola oduseviti za docek Nove godine

 

Dobro znamo da nakit obogacuje nas izgled, ali isto tako novom lepotom moze naglasiti deo tela koji zelimo istaknuti. Tako da, ukoliko planirate da nakit poklonite za docek Nove godine Vasoj drugarici, sestri, devojci ili majci na pravom ste putu da se oduseve!

Zanimljiv nakit kao poklon za Novu godinu

Zanimljiv nakit kao poklon za Novu godinu

Nakit je kod nas postao svakodnevnica. Retko se zapitamo u kojoj meri su ga nasi preci nosili i kakvog oblika. Nakit sam po sebi imao je vise funkcija, kao i danas, mogao se je sluziti samo kao ukras na glavi, vratu, usima, rukama (za prstenje je specificno da njih nisu nosile samo zene nego i muskarci i deca), a veoma cesto je imao I neku prakticnu funkciju kao sto su kopce za kosu… Svaka dama bi se odusevila nakitom za poklon doceka Nove godine 2015.

Najvise su se nosile nausnice, i to raznih oblika, no, nisu se bas sve provlacile kroz uho. Neke su bile toliko velike i teske da nije dolazilo u obzir da se stave na uho nego su se uplitale u kosu, visile su na vrpci oko glave i slicno. Bile su neizostavne na velikim svecanostima, ali I sada je takva situacija. Za docek Nove godine mozete slobodno birati efektne i velike mindjuse, jer to vece je posebno i svi se trude da izgledaju primeceno.

Ogrlice nisu bile toliko rasprostranjene i bile su vise namenjene dobrosojecim porodicama, jer su se vecinom uvozile sa istoka. Bile su pravi znak luksuza i prestiza. Najcesce su se nosile metalne ogrlice od zlata ili od srebra, ali i nizovi od perla izradjenim uglavnom oz stakla ili staklene paste. Mada, ni danas situacija nije drugacija. Osvrnite se na svoje prijateljice na fakultetu, poslu, skoli, jednostavno obratite paznju da devojke koliko stavljaju ogrlice. One su neizostavni modni detalj u svakoj kombinaciji. Zbog toga, obavezno stavite jednu za docek Nove godine.

Sada se nakit proizvodi masovno. Najcesce to vise nije rucni rad, no, i dalje ne gubi na svojoj vrednosti. Jos uvek su vrlo razliciti ukrasi napravljeni za svaciji ukus, a isto tako i finansijske mogucnosti. Jednako kao i u proslosti, za bilo koju svecanu priliku biramo poseban nakit koji nam odgovara i koji ce istaci nasu spoljasnju ali i unutrasnju lepotu. Ba zbog toga necete pogresiti ako se za Novogodisnji poklon odlucite da uzmete nakit.

 

Marija Manjencic

Izvor: www.Novagod.com