Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Ostalo

Neobična planinska kuća u Portugaliji – kao iz kamenog doba

 

KAMENA KUĆA U PORTUGALIJI

Planinska kuća u Portugaliji napravljena kao dom iz kamenog doba porodice Kremenko je neobična i zanimljiva

 

Ovo je kućica u koju se zaljubljuje na prvi pogled! Mir, skromnost, iskrenost i… prkos!

Njena arhitektonska rešenja, ‘pozajmljena’ su iz kamenog doba! Uzor, matrica iz kog je sve i počelo!…

Kamena planinska kuća u Portugalu
Kamena planinska kuća u Portugalu

Kuća se nalazi u mirnom, pastoralnom planinskom predelu slikovite „prirodne“ Portugalije…

Prepoznatljiva je po impresivnoj kamenoj spoljašnjosti, a očaravajući utisak pri pogledu na nju upotpunjuju beskrajne prostrane travnate površine brda i dolina kojima je okružena…

Uprkos neobičnom i nepravilnom obliku, kuća je opremljena tradicionalno. Pločast krov i šarmantni prozori savršeno naglašavaju hipnotišući izgled kuće…

Kamena kuća Portugal
Kuća kao iz crtanog filma Kremenko

Ova planinska kućica, zaista jedinstveno i intrigantno osmišljena, pomalo podseća na kuću porodice Flinston – porodica Kremenko iz istoimenog crtanog filma. Nadamo se da njen enterijer nije kao u kući Flinstonovih, likova iz popularnog crtaća, koji su, ipak, živeli u drugom vremenu.

Mora da nije lako opremiti enterijer kućice kao što je ova  jer njen nameštaj mora biti, pre sveg, udoban. Bilo bi interesantno stvoriti izražen kontrast između jednostavne spoljašnjosti i moderne, sofisticirane unutrašnjosti.

Mesto na kojoj se nalazi kuća, idealno je za relaksaciju i oslobađanje od stresa… i predstavlja savršeno utočište od gradske vreve i užurbanosti.

Izvor: homedit.com, http://www.bravacasa.rs

Priredio: V. V. M.

oOOo

3 komentara

  • Prelepo izgleda kuca i neverovatno, uistinu je kao iz crtanog filma. Dopadaju mi se ova arhitektonska resenja iz kamenog doba… Inace, opsti je trend pravljenja i izgradnje kuca i mnogo cega drugog po uzoru na neke istorijske stvari.

  • Svašta sam dosada videla ali ovako nešto ne, jedino u crtanom filmu Kremenko. Dopada mi se ideja, veoma je originalna a najlepše od svega je što se ova kuća nalazi u prirodi, daleko og gradske vreve.

Ostavite komentar