NOVOGODIŠNJA DEKORACIJA KUĆE

Nemate ideju kako ukrasiti kuću za Novu godinu? Želite da Vaš dom zablista u prvim trenucima Nove 2015.godine? Pročitajte predloge za prazničnu dekoraciju kuće koji će Vas sigurno inspirisati!

 

Dekoracija kuće za Novu godinu i ukrašavanje jelke predstavlja posebno značajan ritual u većini porodica. To je period kada se članovi porodice okupe i sa radošću učestvuju u ulepšavanju svog doma i unošenju praznične atmosfere. Ukrašavanje jelke i dekoracija kuće se iz godine u godinu uređuju po šablonu, svake godine isto. Zašto ove godine ne biste uradili nešto malo drugačije? Promenite stil svog doma u prazničnom periodu, unesite malo zimske čarolije kojoj će se najmlađi ukućani obradovati i uradite nešto potpuno neočekivano! Svoje stare, dosadne novogodišnje ukrase zamenite novim, ručno napravljenim, ili makar stare ulepšajte nekim od ovih kreativnih ideja.

Kako može da izgleda Novogodišnja dekoracija za stan i kuću

 

1. RAZNOBOJNI PAPIRNI UKRASI ZA JELKU

Ako se odlučite da na svoju novogodišnju jelku ove godine stavite nešto drugačije i inovativno, pokušajte sa ovakvim ručno urađenim ukrasima. Veoma ih je lako napraviti i potrebno je vrlo malo novca za njihovo pravljenje. Potreban Vam je ukrasni papir u različitim bojama i dezenima. Papir isecite u željenim oblicima, a zatim više isečaka papira u istim oblicima zalepite ili zaheftajte na krajevima, tako da oni zajedno formiraju oblik ukrasa za jelku. Takođe, ovo je sjajan način da najmlađi članovi porodice pokažu svoju kreativnost i da se zabave, a pritom učestvuju u dekorisanju kuće za Novu godinu.

Raznobojni papirni ukrasi za jelku

 

2. ŠARENE KOVERTE

Iskoristite stari kalendar da napravite lepo iznenađenje za Vaše ukućane. Upotrebite obične koverte za pisma koje ćete dekorisati bojama i šarama po svojoj volji. Svaku kovertu označite određenim brojem i u nju stavite svakakve sitnice i praznične poklone i poruke koje će obradovati Vaše najdraže!

ŠARENE KOVERTE Novogodišnja dekoracija kuće

 

3. MERDEVINE KAO POLICE ZA NOVOGODIŠNJE UKRASE

Još jedan savet koji će doprineti originalnoj dekoraciji za Novu godinu za Vašu kuću. Ovaj ukras nam govori da se i najneobičniji predmeti koje nađemo u svojoj kući mogu upotrebiti na neki potpuno neočekivani i kreativan način. Upotrebite merdevine koje Vam stoje u podrumu da upotpunite ćošak u svojoj dnevnoj sobi. Merdevine možete ofarbati u neku neutralnu boju, a zatim na njih staviti novogodišnje ukrase. Razmišljajte neobično, svaki predmet koji nađete u kući možete iskoristiti na originalan način!

MERDEVINE KAO POLICE ZA NOVOGODIŠNJE UKRASE Novogodišnja dekoracija kuće

 

4. DEKORACIJA STOLA

Umesto da ih stavite na jelku, kao što biste inače uradili, iskoristite prošlogodišnje ukrase za jelku na drugačiji način. Uzmite raznobojne kugle različitih veličina i dezena i stavite ih u jednostavnu srebrnu posudu. Ovakva dekoracija pomalo podseća na elemente Uskršnje dekoracije, odnosno na korpicu sa šarenim Uskršnjim jajima.

Posudu sa raznovrsnim ukrasima stavite na sto u Vašem dnevnom boravku, hodniku ili bilo gde gde smatrate da će lepo pristajati i krasiti prostor.

DEKORACIJA STOLA - Novogodišnja dekoracija kuće

 

5. NOVODIŠNJE TEGLICE

Upotrebite najobičnije stalkene tegle i vaze na jedan krajnje neobičan način. Napunite ih šljokicama po vašem izboru, konfetama ili čak kristalnim šećerom (koji liči na sneg) i potom u njih ubacite cveće, dekorativne sitnice, ukrase ili sveće. Ovo je sjajan i jednostavan način da se dekoriše sto za Novu godinu.

NOVODIŠNJE TEGLICE - Novogodišnja dekoracija kuće

 

6. JASTUCI KAO POKLONI

Pretvorite jastuke u poklone!

Upotrebite dekorativnu traku kako biste zavezali mašnu oko jastuka. Za novogodišnju dekoraciju savetujemo Vam da koristite komade trake sa prazničnim motivima, koje biste vezali oko jednobojnih jastuka. Na taj način oni će izgledati baš kao pravi Novogodišnji pokloni! Zakačite malenu poruku zihernadlom na svaki jastuk, za još zanimljiviji izgled. Na porukama možete ispisati lepe želje svojim ukućanima i na taj način im pokazati svoju pažnju.

JASTUCI KAO POKLONI

 

Zorana Dimitrijević

Izvor: www.novagod.com