TALJATELE SA DIMLJENIM LOSOSOM

Recept za italijanske testenine Taljatele sa sosom od dimljenog lososa.

 

Losos (Salmon) je riba koja ima svojstvenu aromu, vrlo je pikantna i omiljena kao dodatak pastama – testeninama. Dimljeni losos je izvanredno riblje meso da se napravi odličan sos za testenine. Zato ćemo razmotriti recept kako da napravimo Taljatele sa dimljenim lososom.

Recept za Taljatele sa dimljenim lososom

Taljatele sa dimljenim lososom

Recept za Taljatele sa dimljenim lososom – sastojci

– 500 gr taljatela testenina

– pakovanje dimljenog lososa

– 250 ml pavlake za kuvanje

– 1 glavica crnog luka

– pola limuna

– 2-3 čena belog luka

– svež peršun

– sol, biber, maslinovo ulje

Kako se spremaju Taljatele sa dimljenim lososom

Testenine: Taljatele kuvati 5 minuta u ključaloj slanoj vodi sa malo ulja. Pazite da vam se taljatele ne raskuvaju. Ne držite ih nakon kuvanja u vodi, nego ih procedite.

Sos od dimljenog lososa: Na maslinovom ulju propržiti iseckan crni luk. Dodati pakovanje dimljenog lososa isečenog na trake i komadiće. Propržiti kratko losos sa lukom u šerpi. Dodati slatku pavlaku za kuvanje od 250 ml, so i biber po ukusu, te ukuvati malo. Na kraju dodati sok od limuna i promešati. Skinuti sa ringle, dodati iseckan beli luk.  Sos od lososa je spreman.

Servirati u tanjir taljatele, preliti ih kutlačom sosa, posuti svežim peršunom i dodati šaku kuvanog graška ili par komada šeri paradajza kao ukras. Služiti kvalitetno belo vino uz taljatele sa lososom.

Dolce vita!