UREDJIVANJE I ADAPTACIJA PROSTORA

Glavno pravilo za uredjenje prostora je da nema pravila. Adaptacija stana, kuće ili poslovnog prostora je stvar vašeg ukusa i izbora materijala, dizajna, boja

 

 

Gipsani pregradni zidovi

Kada odlučite da svoj dom ili poslovni prostor u potpunosti preuredite i adaptirate pažljivo pristupite svakom koraku. U pravilnom planiranju koje se tiče rasporeda, organizacije i smeštanja svakog od neophodnih elemenata leži ključ uspeha za uspešnu realizaciju svake adaptacije.

U cilju traženja idealnih rešenja za kompletno pokućstvo i druge predmete koji čine jedan uređen dom možete se voditi sopstvenim instinktom, primeniti sopstveni ukus, uključiti maštu i kreativnost a u svakom momentu savete možete pronaći i u stručnom osoblju neke građevinske firme.

Do najboljih rezultata moguće je doći i samostalno, ukoliko ste dobro upoznati sa dimenzijama prostora, mogućim stilovima, bojama i materijalima, njihovoj obradi kao i preciznom redosledu svih neophodnih radova pri uređenju.

Među neophodnim elementima nalaze se svetlosni izvori, slike, tepisi, zavese, sobno bilje kao i mnogi drugi detalji koji će uokviriti prostor. Dok se ne dođe do te faze potrebno je izvršiti niz ozbiljnih građevinskih radova a detalji koji se tiču ukrašavanja enterijera su poput jagode na šlagu.

Sve od poda do plafona:

Dotrajale vodovodne i električne instalacije u kupatilima, kuhinjama i drugim prostorijama Vašeg doma su prve faze adaptacije. Svi nedostaci i nepravilnosti na zidovima i plafonima moraju se odmah ukloniti kako bi se pristupilo sledećim koracima. U potrazi za iskusnim i pouzdanim majstorima sigurno ste čuli o firmama koje imaju oformljene profesionalne timove koji će obaviti svaki Vaš zadatak i prostor učiniti baš onakvim kakvim ste poželeli. Zato nemojte brinuti, kada majstori uđu u Vaš dom, na Vama je samo da sačekate da adaptacija odnosno uređenje bude završeno. Majstori će se smenjivati i u hodu obavljati sve što je neophodno.

Građevinski poslovi:

Gipsani pregradni zidovi odlično su rešenje u brzom i najjednostavnijem pregrađivanju prostora gde nije potrebno mnogo vremena i čekanje da se zidovi osuše već je reč o suvoj gradnji nakon koje je odmah moguće pristupiti sledećem poslu.

zidovi i uredjenje prostora

Važnost podova ne treba posebno isticati. Stari parket se mora hoblovati kako bi mu se pružila adekvatna nega i povratio nekadašnji izgled i sjaj. Postavljanje laminata je jedna od brzih i povoljnih tehnika oblaganja podnih površina. U kuhinji se savetuje postavljanje podnih pločica u cilju što jednostavnijeg održavanja podova. Nakon što ste podove obložili željenim materijalom ostaje Vam da izaberete neki lepi tepih ili stazu kako bi postigli maksimalan estetski efekat. U dečijim sobama to mogu biti najrazličitiji čupavi tepisi u svim mogućim bojama ili itisoni sa printom omiljenih crtanih junaka i sl.

Molerski radovi imaju veliki značaj odnosno najveći uticaj pri definisanju prostora. Koju boju zidova ćete odabrati, koju tehniku nanošenja boja, kakvim ukrasnim tapetama želite da istaknete određene delove prostora zavisi od Vas samih. Stručnjaci smatraju da se upravo preko zidova odražava ljudska narav, od zanimljivih, uzbudljivih, umirujućih do krajnje neurednih i sumornih zidnih površina. Boja je upravo ta kojom se mogu postići određeni efekti.

Izgled i proporcija zidova u mnogome utiču na odabir odgovarajuće nijanse kao i tehnike. Vrsnim poznavaocima enterijera svaka boja je poput odraza svetlosti odnosno vidljivom spektru posmatranom uz pomoć prizme. Svako ljudsko biće drugačije reaguje na svaku boju. Ukoliko ste mislili da niste ljubitelji svetlozelene boje možda Vam baš ona bude prijala u nekoj od prostorija Vašeg doma. Iz tog razloga boju ne treba birati prema tome da li ste oduševljeni ili imate odbojan stav prema nekom određenom tonu već dejstvo boja u ovom slučaju treba posmatrati na drvenim površinama, tkanini, metalnim elementima i sl. Pravilo je u stvari da pravila ne postoje.

Opremanje kuća i stanova odgovarajućim nameštajem:

U slučaju da ste se odlučili i za kompletnu obnovu nameštaja predstoji Vam ozbiljan zadatak. Svaki komad mora odisati pre svega svojom funkcionalnošću i zauzimati pravo mesto. To važi za svaku prostoriju a svi saveti pri ovoj fazi ukazuju na to da pretrpavanje i veliki nepotrebni komadi nameštaja ne mogu doneti pozitivne rezultate. Pravo rešenje može se pronaći u izradi nameštaja po meri gde se pravilno koristi svaki milimetar prostora.

Unutrašnja dekoracija:

Upravo uz pomoć boja može se ukrasiti prostor na najjeftiniji,najzahvalniji i najuzbudljiviji način. Promišljena primena boja i nijansi dovodi do sigurnog i realnog ulepšavanja doma dok se zloupotrebom mogu narušiti i najlepše unutrašnjosti.

Savet napisali majstori sa sajta : http://www.majstorbeograd.com/Molerofarbar.html