KRALJEVSKA ESPRESSO KAFA

Espreso patrola se popela na Kopaonik i posetila hotel i restoran Kraljevi čardaci gde smo probali njihovu espreso kafu

 

Kraljevi čardaci su veliki wellness spa hotel na planini Kopaonik. Nalazi se na 4,5 kilometra od glavnog naselja na Kopaoniku, par kilometara nakon Sunčane doline u vikend naselju Čajetinska česma. Hotelski kompleks Kraljevi čardaci je izgradjen pre par godina i još se uvek gradi i širi. Spolja hotel deluje glomazno i improvizovano, nalik na neku zgradu tvrdjavu, nema neki prefinjen izgled lepog hotela ali je zato hotel iznutra odlično i luksuzno sredjen i opremljen. Fokus mu je na goste koji žele odličan wellness i spa usluge nakon trekinga ili skijanja na Kopaoniku.

Kraljevi čardaci Kopaonik - Espreso patrola

Kraljevi čardaci Kopaonik – Espreso patrola

Kada smo se našli na Kopaoniku posetili smo restoran Kraljevi čardaci. Sam restoran izgleda izvanredno i ima sjajnu uslugu i meni. Cene su korektne i generalno nam se dopada kao mesto za kafenisanje i ručak. Probali smo espreso kafu koju imaju u ponudi.

 

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom Kraljevi čardaci na Kopaoniku

Ocenili smo smo planinski espreso kafe u restoranu Kraljevi čardaci. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Hausbrandt

Spremanje kafe: odlično

Mlečna pena: tvrda i čvrsta, odlična

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo tražili

Šoljica zagrejana – Da, vrela

Šoljica izgled – jednostavna i elegantna

Espreso set sadrži: espreso kafa sa mlekom i vodu

Ukus: vrlo dobar, malo vi[e vode nego [to bi trebalo

Cena: 130 dinara

Generalna ocena: Skoro odlično

Zaključak za espreso kafu sa mlekom u Kraljevim konacima na Kopaoniku: Male stvari čine razliku izmedju vrlo dobrog, odličnog i vrhunskog. Sam restoran Kraljevi čardaci je izvanredan, vrlo luksuzno uredjen za prosek restorana na Kopaoniku. Koriste odličnu kafu i spremaju je na vrlo dobar način. Malo im nedostaje da im espreso bude odličan.

Naša preporuka: Samo malo manje tečnosti stavljajte u espreso šoljicu, neka bude manje tečnosti od kafe, dodajte penu od punomasnog mleka i biće punija aroma. Tad će espreso biti u nivou samog restorana.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.