ESPRESSO KOD KAPETANA BRODA

Espreso patrola je posetila kafe Intimo pored fabrike Kluz u ulici Bulevar Kralja Aleksandra u Beogradu

 

Kafe Intimo postoji godinama. Nalazi se na samom Bulevaru Kralja Aleksandra u Beogradu, pored tramvajske stanice ispred sportskog Nike outleta i fanbrike Kluz. Dugo godina je kafe Intimo bio stari i ne mnogo unapredjivani bife retro stila, birtija kako bi u žargonu rekli. Medjutim, pre godinu dana kafe je uzeo da vodi kapetan duge plovidbe, koji pola godine putuje po svetu a pola godine vodi kafe Intimo. Pod njegovim vodjstvom, kafe se renovirao i postao vrlo prijatno mesto za sedenje i pijenje kafe. Ujedno, naš kapetan duge plovidbe i stari morski vuk je video sveta i naučio šta znači kvalitet.

Kafe Intimo kod Kluza u Beogradu

Kafe Intimo kod Kluza u Beogradu

Po njegovim rečima, svako bi trebalo da ode na brod, da se nauči redu, radu i disciplini. A i da pravi dobar espreso, jer za zahtevne goste na krsterenju i kruzerima mora da se ima vrhunski kvalitet.

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom kafe Intimo

Testirali smo kvalitet espreso kafe u kafeu Intimo. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Kimbo

Spremanje kafe: Odlično

Mlečna pena: Čvrsta, odlična

Espreso sa sojinom mlekom: Nemaju

Šoljica zagrejana – Vrela

Šoljica izgled – Jednostavna

Espreso set sadrži: Espreso kafa sa mlekom i vodu

Ukus: Jak, dobar ali bez finijih aroma

Cena: 120 dinara

Generalna ocena: vrlo dobro do odlično

Zaključak za espreso kafu sa mlekom u kafeu Intimo: Iznenadjeni smo kvalitetom spremljene kafe. Odlično spremljena espreso kafa. Vidi se da ju je neko spremao ko poznaje standarde za šoljicu espreso kafe.

Naša preporuka: Jedino što mislimo da bi bilo poželjno je da se možda razmisli o još jednom brendu kafe, da se u ponudi ima kvalitetniji espreso brand koji ima finije arome kafe. I koristiti punomasno mleko.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.