ESPRESSO KAFA NA AUTO PUTU

Benzinska pumpa EKO i restoran Olympus plaza na autoputu Beograd Niš je ugostila espreso patrolu. Kakva se espreso kafa pije duž auto puta

 

Benzinska pumpa Olympus plaza se nalazi na autoputu Beograd – Niš na nekoliko lokacija. U sastavu je grčkog lanca benzinskih pumpi Eko. Olympus plaza je vrlo poznat i rasprostranjen lanac restorana uz put u Grčkoj i s obzirom da smo iz Beograda prema Nišu  putovali sa prijateljima iz Grčke, odlučili smo se da svratimo na espreso do Eko pumpe u blizini Ćuprije.

To je velika i lepa benzinska pumpa, doduše imali smo na prvi pogled utisak da je prostor neiskorišćen, odnosno da ne radi sa pola kapaciteta iako u sebi ima i prodavnicu, pekaru, restoran. S obzirom da je naše iskustvo sa benzinskim pumpama loše i da generalno u Srbiji ne možete popiti dobar espreso na benzinskoj pumpi, nadali smo se da ćemo ovde biti prijatno iznenadjeni, jer je prostor i kafe aparat delovao savremeno i moderno.

 Ali, avaj … prosuta espreso kafa!

Olympus plaza na autoputu Beograd Niša - Espreso patrola

Espreso kafa u Olympus plaza restoranu

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom benzinska pumpa Eko i Olympus plaza

Ocenili smo smo „benzinski“ espreso na pumpi EKO. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: MilanoBar

Spremanje kafe: Spolja jadac, unutra gladac

Mlečna pena: Lepa na izgled

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo tražili

Šoljica zagrejana – Da, vrela

Šoljica izgled – Standardna brend šoljica

Espreso set sadrži: Espreso kafa sa mlekom i vodu

Ukus: Nikakav

Cena: 165 dinara

Generalna ocena: Jadno

Zaključak za espreso kafu sa mlekom na benzinskoj pumpi EKO: Odavno nismo pili goru i skuplju kafu. Na prvi pogled nam je delovala vrlo dobro, dok je nismo probali. Očaj. Vodnjikava i nikakva espreso kafa. Bilo nam je muka posle kafe. Da nije u pitanju subjektivan osećaj, napomenućemo da nas je bilo troje u posadi patrole i da smo svi troje bili zgroženi ukusom. Tanka espreso kafa prelivena beskrajno razblaženim mlekom, tako da smo pili kafenu vodicu od koje nam je bilo svima muka.

Nemamo ništa protiv Grka i EKO pumpi, odnosno restorana Olympus plaza, naprotiv, naši prijatelji to koriste u Grčkoj ali tamo se ne sprema ovako loša espreso kafa. Očigledno je da EKO pumpe ako promovišu kvalitet svog benzina i to kontrolišu, za espreso kafu ne vode računa. A trebalo bi, jer posle ovakvog iskustva, mi na njihovu benzinsku pumpu više svraćati nećemo na kafu.

Naša preporuka: Ukus treba da popravite – punija kafa i gušće mleko.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.