ESPRESSO KAFA UZ VRHUNSKU KUHINJU

Danas Espreso patrola predstavlja splav restoran Amphora na Dunavu, kod hotela Jugoslavija na Novom Beogradu

 

Splav restoran Amphora je dugi niz godina u Beogradu sinonim za ekskluzivno mesto u nizu ugostiteljskih splavova na Dunavu tik pored hotela Jugoslavija. Espreso patrola se našla jednog prijatnog nedeljnog popodneva na Amphori na ručku, pa smo iskoristili priliku da napišemo kakav je espreso na Amphori.

Amphora restoran splav na Dunavu Novi Beograd - Espreso patrola

Par godina unazad nismo bili na Amphori pa nas je dočekao novi izgled restorana. Po nama, ranije je bio bolji enterijer restorana, mada je i dalje to prestižno mesto, sa puno prostora, sredjeno, uz odličnu uslugu i vrhunsku kuhinju. Mada je ovo tekst o kafi, ipak moramo da istaknemo da im je kuhinja odlična i da imaju sjajnog kuvara koji ume da napravi atraktivna jela i u smislu ukusa i izgleda. Sad, kakav espreso se pije u Amphori u nastavku teksta.

 

Espreso patrola ocene espreso kafe – produženi espreso sa mlekom Splav restoran Amphora

Ocenili smo smo „rečni“ espreso za restoran Amphora. Evo kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Lavazza

Spremanje kafe: Odlično

Mlečna pena: Tvrda i čvrsta, odlična

Espreso sa sojinom mlekom: Nismo tražili

Šoljica zagrejana – Da, vrela

Šoljica izgled – Standardna brend šoljica

Espreso set sadrži: Espreso kafa sa mlekom i vodu

Ukus: Odličan

Cena: 155 dinara

Generalna ocena: Odlično

Zaključak za espreso kafu sa mlekom u restoranu Amphora: Sve je kako treba. Možda je cena šoljice espreso kafe višlja od proseka, ali plaća se kroz kafu i ambijent i društvo. Za razliku od drugih restorana i kafea koji Lavazza kafu znaju da razblaže, ovde je služe u odmerenom odnosu kafe, vode i mleka, pa se oseća aroma kafe kako treba. Nemamo nikakvu posebnu sugestiju, niti zamerku. Samo tako nastavite. Splav restoran Amphora je mesto gde se može popiti odličan espreso.

Naša preporuka: Nema je. Sve je kako treba da bude.

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji.